Održana škola planinarskog skijanja 2022.

subota, 05.02.2022.

Slika.Od 26. do 30. siječnja održana je Škola planinarskog skijanja po programu HPS-a. Uslijed nepovoljnih snježnih uvjeta na području planirane lokacije (Zederhaus, Austrija) škola je izvedena na širem području Nacionalnog parka Gesause, s bazom u mjestu Admont (Štajerska). Školu je organizirala Komisija za planinarsko skijanje HPS-a, a vodila ju je Sanda Šarko. U izvođenju škole sudjelovali su također Tomislav Galić i Vanja Starčević. Školu su pohađali i uspješno završili članovi PDS-a Velebit, PD-a Paklenica i SK-a Ozren Lukić. Nažalost, dio zainteresiranih i prijavljenih sudionika odustao je prije početka škole zbog ozljeda ili neispunjavanja epidemioloških uvjeta.

Slika.Škola je bila vrlo intenzivna, kako za polaznike tako i za instruktore, a sastojala se od predavanja i radionica u večernjim satima i ture na skijama prijepodne i sredinom dana, sveukupno 13-14 h aktivnog rada svakoga dana. Teoretski dio škole realiziran je u cijelosti i po planu. U praktičnom dijelu tečajci su imali priliku upoznati skijanje po vrlo raznolikim terenima te snježnim i vremenskim uvjetima; predviđena četvrta tura nije se mogla ostvariti zbog izuzetno slabih vremeskih uvjeta. Tijekom večere je svakoga dana provedena analiza tekućeg dana iz kuta svakog polaznika i instruktora, a dan bi završavao predavanjima uz slajdove ili filmove. Prema zajedničkoj ocjeni instruktora polaznici su ostvarili značajan napredak u tehnici skijanja po dubokom snijegu i dobro svladali ključne praktične vještine vezane uz opasnosti prilikom planinarskog skijanja. Prema evaluaciji polaznika škola je izvedena po vrlo visokim standardima i ispunila je u potpunosti njihova očekivanja.

Slika 1 od 9.Slika 2 od 9.Slika 3 od 9.Slika 4 od 9.Slika 5 od 9.Slika 6 od 9.Slika 7 od 9.Slika 8 od 9.Slika 9 od 9.

Najnovije vijesti

Projekt Sigurna i održiva planinarska infrastruktura

Projekt Sigurna i održiva planinarska infrastruktura

21.06.2024.

O planinarskoj infrastrukturi u Hrvatskoj brinu se i njome upravljaju planinarske udruge članice HPS-a. Od 2022. ulaganja su znatno povećana i osnažena projektom „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura“ koji HPS provodi uz potporu Ministarstva turizma i sporta.

Održana 36. Skupština HPS-a

Održana 36. Skupština HPS-a

08.06.2024.

U subotu 8. lipnja održana je u Sheraton Zagreb hotelu 36. redovna sjednica Skupštine HPS-a. Skupštinu sačinjavaju predstavnici 341 planinarske udruge - punopravne članice HPS-a.

Hrvatski planinar - lipanj 2024

Hrvatski planinar - lipanj 2024

03.06.2024.

Pregršt zanimljivih članaka u lipanjskom broju uskoro stiže na vaše adrese.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez