Održana škola planinarskog skijanja 2022.

subota, 05.02.2022.

Slika.Od 26. do 30. siječnja održana je Škola planinarskog skijanja po programu HPS-a. Uslijed nepovoljnih snježnih uvjeta na području planirane lokacije (Zederhaus, Austrija) škola je izvedena na širem području Nacionalnog parka Gesause, s bazom u mjestu Admont (Štajerska). Školu je organizirala Komisija za planinarsko skijanje HPS-a, a vodila ju je Sanda Šarko. U izvođenju škole sudjelovali su također Tomislav Galić i Vanja Starčević. Školu su pohađali i uspješno završili članovi PDS-a Velebit, PD-a Paklenica i SK-a Ozren Lukić. Nažalost, dio zainteresiranih i prijavljenih sudionika odustao je prije početka škole zbog ozljeda ili neispunjavanja epidemioloških uvjeta.

Slika.Škola je bila vrlo intenzivna, kako za polaznike tako i za instruktore, a sastojala se od predavanja i radionica u večernjim satima i ture na skijama prijepodne i sredinom dana, sveukupno 13-14 h aktivnog rada svakoga dana. Teoretski dio škole realiziran je u cijelosti i po planu. U praktičnom dijelu tečajci su imali priliku upoznati skijanje po vrlo raznolikim terenima te snježnim i vremenskim uvjetima; predviđena četvrta tura nije se mogla ostvariti zbog izuzetno slabih vremeskih uvjeta. Tijekom večere je svakoga dana provedena analiza tekućeg dana iz kuta svakog polaznika i instruktora, a dan bi završavao predavanjima uz slajdove ili filmove. Prema zajedničkoj ocjeni instruktora polaznici su ostvarili značajan napredak u tehnici skijanja po dubokom snijegu i dobro svladali ključne praktične vještine vezane uz opasnosti prilikom planinarskog skijanja. Prema evaluaciji polaznika škola je izvedena po vrlo visokim standardima i ispunila je u potpunosti njihova očekivanja.

Slika 1 od 9.Slika 2 od 9.Slika 3 od 9.Slika 4 od 9.Slika 5 od 9.Slika 6 od 9.Slika 7 od 9.Slika 8 od 9.Slika 9 od 9.

Najnovije vijesti

Alpinistička ekspedicija u Patagoniju povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj

Alpinistička ekspedicija u Patagoniju povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj

28.11.2023.

Prva od niza akcija povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj, alpinistička je ekspedicija HPS-a koja će se u Južnoj Americi održati u razdoblju od 12. siječnja do 10. veljače 2024. godine. Svojevrsan penjački Dream Team od sedam naših vrhunskih penjača koji ima nebrojeno najtežih uspona na svim kontinentima obilježit će našu obljetnicu usponima u Patagoniji (Argentina).

Održan seminar za voditelje općih planinarskih škola

Održan seminar za voditelje općih planinarskih škola

20.11.2023.

Sa ciljem razmjene informacija i iskustava u svrhu usklađivanja i unaprjeđenja načina izvođenja planinarskih škola u udrugama članicama HPS-a, u subotu 18. i nedjelju 19. studenoga održan je u planinarskom domu Bijele stijene u Tuku Seminar za voditelje općih planinarskih škola. Seminar je organizirala Komisija za školovanje HPS-a...

Obavijest u vezi izmjena zakonskog teksta o upravljanju planinarskim objektima

Obavijest u vezi izmjena zakonskog teksta o upravljanju planinarskim objektima

13.11.2023.

Ne osporavajući pravo političkih stranaka, udruga, pojedinaca ili bilo kojeg drugog subjekta da iznose svoja stajališta i organiziraju svoje aktivnosti prema svojim uvjerenjima, Hrvatski planinarski savez smatra potrebnim podsjetiti na važne činjenice...


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez