Dani hrvatskih planinara 27. - 29. svibnja 2022. u Vrgorcu

petak, 20.05.2022.

Slika.Hrvatski planinarski savez i HPD Vrgorac pozivaju sve zainteresirane planinare na Dane hrvatskih planinara 2022. koji će se održati od 27. do 29. svibnja 2022. u Vrgorcu, s organiziranim usponima u Vrgorskom gorju i na Biokovu.

Središnje je mjesto svih događanja Gradski park u Vrgorcu. U prostoru parka osigurano je mjesto za podjelu hrane, pića i napitaka, pozornica te prostor za kamp za planinare koji noće u šatorima. Središnja svečanost održat će se u parku u subotu 28. svibnja u 18:00 sati.

Noćenje za planinare moguće je u kampu na prostoru parka, u sportskoj dvorani ili u hotelu „Prvan“ u Vrgorcu. Parkiranje, noćenje u kampu i sportskoj dvorani za sve je planinare besplatno, a za noćenje u hotelu „Prvan“ osiguran je popust za planinare s važećom članskom iskaznicom HPS-a.

Za sve planinare u subotu i nedjelju poslije planinarskih tura organiziran je besplatni ručak i besplatni čaj i kava u jutarnjim satima. U prostoru kampa bit će stol za podjelu pića i napitaka po popularnim cijenama, a u petak i subotu poslijepodne u ponudi će biti i hrana s roštilja po popularnim cijenama. Prehranu na planinarskim turama osigurava svaki planinar za sebe (iz ruksaka).

Slika.Za prijevoz od kampa do polazne točke na planinarske ture – izlete i povratak u prostor kampa osigurani su autobusi, besplatno za sve planinare. Autobusi polaze s kolodvora (cca 2–3 minute hodanja od kampa). Planinari na ture polaze iz prostora kampa do kolodvora, organizirano s vodičima za svaku turu.

U subotu je za planinare priređeno pet organiziranih tura:

  • A: Zavojane – Podastine – Sv. Mihovil, ukupno trajanje izleta: 8 h
  • B: Vrgorac – Matokit (vrh Sv. Rok), ukupno trajanje izleta: 6 – 7 h
  • C: Višnjica – Drveničke stine (vrh Sokolić), ukupno trajanje izleta: 7 h
  • D: Višnjica – staza Alberta Fortisa, ukupno trajanje izleta: 6 h
  • E: Vrgorac – Gradina (vrh Gomila), ukupno trajanje izleta: 6 h

Ture A, C i D obuhvaćaju organizirani prijevoz autobusom do polazišta i natrag u Vrgorac.

Izlete će voditi planinarski vodiči HPS-a, a osiguravati članovi Hrvatske gorske službe spašavanja.

Kontakti za informacije i prijave:
Hrvatsko planinarsko društvo Vrgorac, e-mail: hpd.vrgorac@hps.hr
Telefoni za kontakt: Nikola: 098/448-131, Antonia: 098/93-45-970, Ana: 098/971-94-50.

Domaćini iz HPD-a Vrgorac pripremaju bogat i sadržajan program te vas pozivamo da planirate svoje sudjelovanje 27.-29. svibnja 2022. na Danima hrvatskih planinara u Vrgorcu.

Ovdje možete preuzeti Program Dana hrvatskih planinara sa svim informacijama (PDF)

Slika.

Najnovije vijesti

Održana 34. sjednica Skupštine HPS-a

Održana 34. sjednica Skupštine HPS-a

22.05.2022.

U subotu 21. svibnja održana je u Zagrebu 34. sjednica Skupštine HPS-a. Na sjednici su prema dnevnom redu iznesena i usvojena redovna izvješća o radu HPS-a u proteklom razdoblju, kao i godišnji program rada i financijski plan za 2023. godinu. Uz redovne godišnje izvještajne i planske dokumente usvojeni su i pravilnici Komisije za vodiče i Komisije za zaštitu prirode te Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina.

Donesena Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina

Donesena Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina

21.05.2022.

Skupština HPS-a 21. svibnja 2022. usvojila je Deklaraciju o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina. Imajući u vidu trajno zalaganje i postignuća organiziranog djelovanja planinara i planinarskih udruga u Republici Hrvatskoj u području zaštite prirode i okoliša, tim programskom dokumentom HPS-a utvrđena su načela, opredjeljenja i smjernice za djelovanje u zaštiti planinske prirode, a ujedno je istaknuta povijesna i sadašnja uloga planinarske udruge i planinara u zaštiti prirode.

Sastanci i radionice UIAA, EUMA-e i BMU-a u Skoplju. Hrvatska domaćin glavne skupštine EUMA-e 2024.

Sastanci i radionice UIAA, EUMA-e i BMU-a u Skoplju. Hrvatska domaćin glavne skupštine EUMA-e 2024.

04.05.2022.

U Skoplju je od 29. travnja do 2. svibnja održan niz sastanaka triju međunarodnih planinarskih asocijacija – UIAA, EUMA-e i BMU-a. Planinarski savez Sjeverne Makedonije kao domaćin organizirao je i ugostio glavnu skupštinu Europske planinarske asocijacije (EUMA), glavnu skupštinu Balkanske planinarske unije (BMU), sastanke stručnih komisija i radnih skupina Međunarodne penjačke i planinarske federacije (UIAA) te završnu radionicu Erasmus+ projekta „EUMA – Poboljšanje dobrog upravljanja penjanjem i planinarenjem u Europi“.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.