Gostovanje na slovenskom ispitu za alpinista 2022.godine – poziv!

utorak, 03.05.2022.

Ovog vikenda, 07.-08.svibnja 2022.godine, održat će se praktični dio, slovenskog ispita za alpinista.

Ispit je podijeljen na ljetni stijenski dio i zimski dio. Ljetni dio se održava na penjalištu Vipava, a zimski na Vršiču. Neovisno o vremenskoj prognozi ispit će se održati.

Nakon ispita radi se analiza na kojoj se procjenjuje tko je zadovoljio uvjete te koji su općeniti problemi. Ispit vodi Alen Marinović, voditelj osposobljavanja Komisije za alpinizam Planinske zveze Slovenije.

Pozvani smo da aktivno sudjelujemo pri ovom događaju, da usavršimo naše znanje te napravimo podlogu za daljnju suradnju. Ovo je ujedno i odlična prilika za ponavljanje starog gradiva kao i stjecanje novih znanja te upoznavanje s aktualnim tehnikama koje se rade izvan granica Republike Hrvatske. Također je dobra prilika za stvaranje zajedničkih akcija sa slovenskom komisijom za alpinizam.

Zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail alpinizam@hps.hr.

Potrebno je imati višegodišnje iskustvo u alpinizmu i poznavati ljetne i zimske tehnike.

Cijela akcija djelomično će biti financirana iz sredstava komisije.

Komisija za alpinizam

Najnovije vijesti

Održana 34. sjednica Skupštine HPS-a

Održana 34. sjednica Skupštine HPS-a

22.05.2022.

U subotu 21. svibnja održana je u Zagrebu 34. sjednica Skupštine HPS-a. Na sjednici su prema dnevnom redu iznesena i usvojena redovna izvješća o radu HPS-a u proteklom razdoblju, kao i godišnji program rada i financijski plan za 2023. godinu. Uz redovne godišnje izvještajne i planske dokumente usvojeni su i pravilnici Komisije za vodiče i Komisije za zaštitu prirode te Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina.

Donesena Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina

Donesena Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina

21.05.2022.

Skupština HPS-a 21. svibnja 2022. usvojila je Deklaraciju o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina. Imajući u vidu trajno zalaganje i postignuća organiziranog djelovanja planinara i planinarskih udruga u Republici Hrvatskoj u području zaštite prirode i okoliša, tim programskom dokumentom HPS-a utvrđena su načela, opredjeljenja i smjernice za djelovanje u zaštiti planinske prirode, a ujedno je istaknuta povijesna i sadašnja uloga planinarske udruge i planinara u zaštiti prirode.

Dani hrvatskih planinara 27. - 29. svibnja 2022. u Vrgorcu

Dani hrvatskih planinara 27. - 29. svibnja 2022. u Vrgorcu

20.05.2022.

Hrvatski planinarski savez i HPD Vrgorac pozivaju sve zainteresirane planinare na Dane hrvatskih planinara 2022. koji će se održati od 27. do 29. svibnja 2022. u Vrgorcu, s organiziranim usponima u Vrgorskom gorju i na Biokovu.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.