Ljetni alpinistički kamp „Moje prve Alpe“ 16.-19.lipnja 2022.godine

utorak, 17.05.2022.

Komisija za alpinizam HPS-a poziva sve zainteresirane članove alpinističkih odsjeka RH na ljetni alpinistički kamp „Moje prve Alpe“ koji će se odvijati u periodu od 16.-19.lipnja 2022.godine. Mjesto održavanja su Julijske Alpe u Sloveniji, predio Debela peč i Vršič.

Svrha ove akcije je pružiti dodatno znanje penjačima koji nemaju iskustva penjanja u Alpama, od pripravnika bez ikakvog iskustva do onih koji su tek krenuli u taj čudesan svijet. Osim toga cilj akcije je i povezivanje ljudi unutar alpinističke zajednice raznih društava i odsjeka RH.

Mogu se prijaviti svi, pojedinci i navezi. Navezi koji se prijavljuju moraju imati barem jednog iskusnijeg člana, a pod tim se podrazumijeva već ispenjanih minimalno 5 dugih neosiguranih smjerova u Alpama. Kandidati koji se prijavljuju pojedinačno bit će raspoređeni u naveze. Komisija će osigurati nekoliko iskusnijih članova te instruktore koji će penjati u navezu od po 2 ili 3 s kandidatima bez iskustva.

Kamp će djelomično biti financiran od strane komisije za alpinizam, u vidu troškova prijevoza, te je stoga broj kandidata ograničen na ukupno 15 osoba. Iako je broj kandidata ograničen u kamp su i svi oni kojima komisija neće moći sufinancirati sudjelovanje dobro došli da se pridruže i podrže nove nade hrvatskog alpinizma.

Prijaviti se možete na mail alpinizam@hps.hr.
Za informaciju više pišite na mail tcalogovic@gmail.com.

Sadržaj prijave „Prijava za ljetni alpinistički kamp 2022 – Moje prve Alpe“:

  • ime i prezime
  • datum rođenja
  • naziv odsjeka ili kluba pri HPS-u čiji ste član
  • broj telefona
  • e-mail adresa
  • podatak koliko godina se bavite alpinizmom
  • penjački karton (naziv smjera, naziv planine ili područja u kojem je smjer ispenjan, dužina smjera, ocjena smjera, ime partnera, mjesto u navezu)
  • preslika članske iskaznice na kojoj je vidljiva markica HPS-a za tekuću godinu

Penjački karton nije potreban samo kako bi se u slučaju većeg broja prijavljenih odabrali kandidati, već i kao potvrda iskustva u penjanju dugih neosiguranih smjerova.

Svaki kandidat mora imati uplaćenu neku vrstu police osiguranja od nezgode.

Polazak je predviđen 16.lipnja 2022.godine u ranim jutarnjim satima. Datum održavanja kampa kao i lokacija mogu se pomaknuti u slučaju izrazito loših uvjeta.

Podaci vezani uz mogućnost smještaja kao i dodatne informacije i upute bit će poslani kandidatima naknadno putem maila.

Prijave se zatvaraju u petak 10.lipnja 2022.godine.

Slika 1 od 6.Slika 2 od 6.Slika 3 od 6.Slika 4 od 6.Slika 5 od 6.Slika 6 od 6.

Najnovije vijesti

Novosti u Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske

Novosti u Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske

09.08.2022.

Interaktivna planinarska karta Hrvatske na mrežnoj stranici HPS-a proširena je ovoga ljeta podacima o svim planinarskim udrugama članicama HPS-a. Na novom sloju karte, označenom crveno-bijelom pribadačom nalik na planinarsku markaciju, dostupan je pregled geolokacija svih planinarskih udruga u Hrvatskoj.

115 godina od pronalaska velebitske degenije

115 godina od pronalaska velebitske degenije

17.07.2022.

Dana 17. srpnja 1907., prije točno 115 godina, mađarski prirodoslovac Árpád von Degen otkrio je na Velebitu jedan od najpoznatijih hrvatskih biljnih endema, danas poznat pod imenom velebitska degenija (Degenia velebitica).

100 godina planinarske markacije

100 godina planinarske markacije

01.07.2022.

Prije točno stotinu godina (1922.) slovenski planinar Alojz Knafelc uveo je u uporabu jednoobraznu planinarsku markaciju – bijelu točku s crvenim prstenom. Ta se oznaka, poznata kao Knafelčeva markacija, i danas primjenjuje u svim zemljama koje povezuje Dinarsko gorje i jedan je od prepoznatljivih simbola planinarstva u Sloveniji, Hrvatskoj i drugim zemljama.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.