Ljetni alpinistički kamp „Moje prve Alpe“ 16.-19.lipnja 2022.godine

utorak, 17.05.2022.

Komisija za alpinizam HPS-a poziva sve zainteresirane članove alpinističkih odsjeka RH na ljetni alpinistički kamp „Moje prve Alpe“ koji će se odvijati u periodu od 16.-19.lipnja 2022.godine. Mjesto održavanja su Julijske Alpe u Sloveniji, predio Debela peč i Vršič.

Svrha ove akcije je pružiti dodatno znanje penjačima koji nemaju iskustva penjanja u Alpama, od pripravnika bez ikakvog iskustva do onih koji su tek krenuli u taj čudesan svijet. Osim toga cilj akcije je i povezivanje ljudi unutar alpinističke zajednice raznih društava i odsjeka RH.

Mogu se prijaviti svi, pojedinci i navezi. Navezi koji se prijavljuju moraju imati barem jednog iskusnijeg člana, a pod tim se podrazumijeva već ispenjanih minimalno 5 dugih neosiguranih smjerova u Alpama. Kandidati koji se prijavljuju pojedinačno bit će raspoređeni u naveze. Komisija će osigurati nekoliko iskusnijih članova te instruktore koji će penjati u navezu od po 2 ili 3 s kandidatima bez iskustva.

Kamp će djelomično biti financiran od strane komisije za alpinizam, u vidu troškova prijevoza, te je stoga broj kandidata ograničen na ukupno 15 osoba. Iako je broj kandidata ograničen u kamp su i svi oni kojima komisija neće moći sufinancirati sudjelovanje dobro došli da se pridruže i podrže nove nade hrvatskog alpinizma.

Prijaviti se možete na mail alpinizam@hps.hr.
Za informaciju više pišite na mail tcalogovic@gmail.com.

Sadržaj prijave „Prijava za ljetni alpinistički kamp 2022 – Moje prve Alpe“:

  • ime i prezime
  • datum rođenja
  • naziv odsjeka ili kluba pri HPS-u čiji ste član
  • broj telefona
  • e-mail adresa
  • podatak koliko godina se bavite alpinizmom
  • penjački karton (naziv smjera, naziv planine ili područja u kojem je smjer ispenjan, dužina smjera, ocjena smjera, ime partnera, mjesto u navezu)
  • preslika članske iskaznice na kojoj je vidljiva markica HPS-a za tekuću godinu

Penjački karton nije potreban samo kako bi se u slučaju većeg broja prijavljenih odabrali kandidati, već i kao potvrda iskustva u penjanju dugih neosiguranih smjerova.

Svaki kandidat mora imati uplaćenu neku vrstu police osiguranja od nezgode.

Polazak je predviđen 16.lipnja 2022.godine u ranim jutarnjim satima. Datum održavanja kampa kao i lokacija mogu se pomaknuti u slučaju izrazito loših uvjeta.

Podaci vezani uz mogućnost smještaja kao i dodatne informacije i upute bit će poslani kandidatima naknadno putem maila.

Prijave se zatvaraju u petak 10.lipnja 2022.godine.

Slika 1 od 6.Slika 2 od 6.Slika 3 od 6.Slika 4 od 6.Slika 5 od 6.Slika 6 od 6.

Najnovije vijesti

100 godina planinarske markacije

100 godina planinarske markacije

01.07.2022.

Prije točno stotinu godina (1922.) slovenski planinar Alojz Knafelc uveo je u uporabu jednoobraznu planinarsku markaciju – bijelu točku s crvenim prstenom. Ta se oznaka, poznata kao Knafelčeva markacija, i danas primjenjuje u svim zemljama koje povezuje Dinarsko gorje i jedan je od prepoznatljivih simbola planinarstva u Sloveniji, Hrvatskoj i drugim zemljama.

Preporuke za sigurno i ugodno planinarenje

Preporuke za sigurno i ugodno planinarenje

23.06.2022.

Kako bi planinarenje bilo sigurno i ugodno, za svaki odlazak u planinu potrebno je kvalitetno se pripremiti i opremiti te primjenjivati osnovna planinarska pravila. U cilju sigurnosti na početku ljeta podsjećamo sve planinare i posjetitelje planina na pravila koja su primjenjiva za sve odlaske u planine.

U jami Nedam dosegnute nove dubine

U jami Nedam dosegnute nove dubine

20.06.2022.

Tijekom istraživanja jame Nedam na Velebitu otkriveni su i istraženi novi podzemni kanali te je u jami premašena dubina od 1300 metara. Istraživanja se provode u sklopu projekta Speleološka Istraživanja hrvatskog krša kojemu je cilj istražiti i prikupiti nova saznanja o krškom podzemlju.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.