Dan HPD Belecgrad, 2022

ponedjeljak, 23.05.2022.

Slika.

U nedjelju 22.05.2022.g.pri Planinarskoj kući obilježen je Dan HPD Belecgrad i 24 godine postojanja društva.

Sve je započelo jutarnjim okupljanjem 80 - ak planinara u Belcu u 9 sati. Uslijedilo je organizirano hodanje u 2 smjera:

  • Prema Planinarskoj kući Belecgrad te uspon na srednjovjekovnu utvrdu Belecgrad (Eko stazom Belice) – lakša staza.
  • Uspon na vrh Mindžalovec i spuštanje prema Planinarskoj kući Belecgrad - teža staza.

Slika.

Obje grupe su se sretno vratile oko 12 sati do Planinarske kuće Belecgrad gdje su ih dočekali gostoljubivi domaćini s okrijepom. Uslijedilo je zajedničko druženje uz šetnje prirodom i glazbu. U susretu su sudjelovali planinari iz više županija i različitih dijelova RH te nekoliko planinara iz Republike Slovenije. Najbrojniji su bili planinari iz HPD MIV Varaždin, HPD Lipa Sesvete i PD Medveščak Zagreb. Posebno treba istaknuti prisutnost mladih polaznika projekta Po dragome kraju kojima su za marljiv rad na upoznavanju i čuvanju prirode dodijeljene prigodne majice. Uvijek su na ovom susretu i neizostavni brojni mještani i članovi susjednih društava, tako da je tijekom dana bilo okupljeno oko 200 sudionika, što je baš ponos za jedno malo mjesto poput Belca. Bilo je lijepo uživati hodajući prirodom i veseliti se u prirodi, a najviše od svega vidjeti draga i nasmijana lica ljubitelja prirode i prijatelja belečkih planinara. Hvala svima koji su pomogli u provedbi ovog susreta i onima koji su dijelili s nama veselje ovog dana.

Slika 1 od 8.Slika 2 od 8.Slika 3 od 8.Slika 4 od 8.Slika 5 od 8.Slika 6 od 8.Slika 7 od 8.Slika 8 od 8.

Najnovije vijesti

Preporuke za sigurno i ugodno planinarenje

Preporuke za sigurno i ugodno planinarenje

23.06.2022.

Kako bi planinarenje bilo sigurno i ugodno, za svaki odlazak u planinu potrebno je kvalitetno se pripremiti i opremiti te primjenjivati osnovna planinarska pravila. U cilju sigurnosti na početku ljeta podsjećamo sve planinare i posjetitelje planina na pravila koja su primjenjiva za sve odlaske u planine.

U jami Nedam dosegnute nove dubine

U jami Nedam dosegnute nove dubine

20.06.2022.

Tijekom istraživanja jame Nedam na Velebitu otkriveni su i istraženi novi podzemni kanali te je u jami premašena dubina od 1300 metara. Istraživanja se provode u sklopu projekta Speleološka Istraživanja hrvatskog krša kojemu je cilj istražiti i prikupiti nova saznanja o krškom podzemlju.

U Mariji Bistrici proslavljen dan Svetog Bernarda

U Mariji Bistrici proslavljen dan Svetog Bernarda

16.06.2022.

U Mariji Bistrici je 15. lipnja 2022. Hrvatska gorska služba spašavanja uz sudjelovanje spašavatelja i gostiju iz svih krajeva Hrvatske svečano obilježila dan Svetog Bernarda, zaštitnika planinara, alpinista, skijaša i gorskih spašavatelja.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.