Održan instruktorski seminar

ponedjeljak, 06.06.2022.

Komisija za vodiče HPS-a organizirala je i provela 4. i 5. lipnja stručni seminar za instruktore i asistente u školovanju planinarskih vodiča. Na seminaru je sudjelovalo 18 instruktora i asistenata iz stanica planinarskih vodiča Zagreb, Zagorje, Varaždin, Karlovac, Rijeka, Zadar, Šibenik i Makarska. Seminar je izveden u Radoboju, a vodio ga je pročelnik potkomisije za instruktorski kadar Eugen Zobaj.

U okviru seminara detaljno je predstavljen način izvođenja vježbi te su analizirana iskustva s vodičkih tečaja i ispita te su slijedom toga razrađeni postupci kod izvođenja pojedinih vježbi i ishodi učenja. Posebno je naglašena važnost kvalitetne analize i povezivanja sadržaja iznesenih u predavanjima s vježbama koje se izvode na terenu. Pročelnica Komisije za vodiče Karoline Supina Vrabec i pročelnica Potkomisije za školovanje Tatjana Bračanov dale su upute i smjernice vezane uz organizacijske i administrativne poslove povezane s tečajima i ispitima, uključujući komunikaciju s polaznicima i s Potkomisijom za školovanje. Također je obrađena metodika provođenja ispita te je dogovorena revizija ispitnih pitanja u pismenom ispitu. Na kraju seminara izvedena je vježba vođenja i obraćanja skupini. Glavni zaključci bit će uključeni u novo izdanje Metodičkog priručnika za školovanje vodiča.

Slika.

Najnovije vijesti

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

13.04.2024.

Usponom na Klek u subotu 13. travnja hrvatski planinari obilježili su svečano 150. obljetnicu povijesnog događaja kojim je 1874. začeto planinarstvo u Hrvatskoj. Na usponu na Klek sudjelovalo je 2000 planinara, a s njima se do planinarskog doma popeo i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

03.04.2024.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju bila je prva u nizu akcija izvedenih u povodu 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Iskusna sedmeročlana ekipa ispenjala je u granitnim stijenama Patagonije najviše što je u vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima bilo moguće.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

30.03.2024.

Četvrti ovogodišnji broj Hrvatskog planinara otvara članak poznatog istarskog slijepog planinara Feruča Lazarića o njegovu posjetu Peruu.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez