Lista sportaša za upis u razredne odjele za sportaše u školskoj godini 2022./2023.

utorak, 21.06.2022.

Slika.Hrvatski planinarski savez, u svojstvu nacionalnog sportskog saveza za sport „planinarstvo“ objavljuje listu sportaša koji su iskazali svoj interes za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023. u razredne odjele za sportaše.

Rangiranje kandidata provodi se prema Kriterijima sportske uspješnosti za upis u I. razred srednje škole u razredne odjele za sportaše u školskoj godini 2022./2023. Kriteriji su utvrđeni sukladno uputi Ministarstva turizma i sporta. Zbog specifičnosti planinarstva, postignuti uspjesi nisu mjerljivi kroz uobičajene natjecateljske kriterije kao što su plasmani na svjetskim, europskim, regionalnim i nacionalnim natjecanjima nego individualnim rezultatima koji vrednuju izvrsnost i postignuta ostvarenja u planinskom okruženju, a koji moraju biti uredno dokumentirani i provjerljivi.

Poveznica: Kriteriji sportske uspješnosti za upis u I. razred srednje škole u razredne odjele za sportaše u školskoj godini 2022./2023.

Najnovije vijesti

100 godina planinarske markacije

100 godina planinarske markacije

01.07.2022.

Prije točno stotinu godina (1922.) slovenski planinar Alojz Knafelc uveo je u uporabu jednoobraznu planinarsku markaciju – bijelu točku s crvenim prstenom. Ta se oznaka, poznata kao Knafelčeva markacija, i danas primjenjuje u svim zemljama koje povezuje Dinarsko gorje i jedan je od prepoznatljivih simbola planinarstva u Sloveniji, Hrvatskoj i drugim zemljama.

Preporuke za sigurno i ugodno planinarenje

Preporuke za sigurno i ugodno planinarenje

23.06.2022.

Kako bi planinarenje bilo sigurno i ugodno, za svaki odlazak u planinu potrebno je kvalitetno se pripremiti i opremiti te primjenjivati osnovna planinarska pravila. U cilju sigurnosti na početku ljeta podsjećamo sve planinare i posjetitelje planina na pravila koja su primjenjiva za sve odlaske u planine.

U jami Nedam dosegnute nove dubine

U jami Nedam dosegnute nove dubine

20.06.2022.

Tijekom istraživanja jame Nedam na Velebitu otkriveni su i istraženi novi podzemni kanali te je u jami premašena dubina od 1300 metara. Istraživanja se provode u sklopu projekta Speleološka Istraživanja hrvatskog krša kojemu je cilj istražiti i prikupiti nova saznanja o krškom podzemlju.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.