Lista sportaša za upis u razredne odjele za sportaše u školskoj godini 2022./2023.

utorak, 21.06.2022.

Slika.Hrvatski planinarski savez, u svojstvu nacionalnog sportskog saveza za sport „planinarstvo“ objavljuje listu sportaša koji su iskazali svoj interes za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023. u razredne odjele za sportaše.

Rangiranje kandidata provodi se prema Kriterijima sportske uspješnosti za upis u I. razred srednje škole u razredne odjele za sportaše u školskoj godini 2022./2023. Kriteriji su utvrđeni sukladno uputi Ministarstva turizma i sporta. Zbog specifičnosti planinarstva, postignuti uspjesi nisu mjerljivi kroz uobičajene natjecateljske kriterije kao što su plasmani na svjetskim, europskim, regionalnim i nacionalnim natjecanjima nego individualnim rezultatima koji vrednuju izvrsnost i postignuta ostvarenja u planinskom okruženju, a koji moraju biti uredno dokumentirani i provjerljivi.

Poveznica: Kriteriji sportske uspješnosti za upis u I. razred srednje škole u razredne odjele za sportaše u školskoj godini 2022./2023.

Najnovije vijesti

Novosti u Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske

Novosti u Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske

09.08.2022.

Interaktivna planinarska karta Hrvatske na mrežnoj stranici HPS-a proširena je ovoga ljeta podacima o svim planinarskim udrugama članicama HPS-a. Na novom sloju karte, označenom crveno-bijelom pribadačom nalik na planinarsku markaciju, dostupan je pregled geolokacija svih planinarskih udruga u Hrvatskoj.

115 godina od pronalaska velebitske degenije

115 godina od pronalaska velebitske degenije

17.07.2022.

Dana 17. srpnja 1907., prije točno 115 godina, mađarski prirodoslovac Árpád von Degen otkrio je na Velebitu jedan od najpoznatijih hrvatskih biljnih endema, danas poznat pod imenom velebitska degenija (Degenia velebitica).

100 godina planinarske markacije

100 godina planinarske markacije

01.07.2022.

Prije točno stotinu godina (1922.) slovenski planinar Alojz Knafelc uveo je u uporabu jednoobraznu planinarsku markaciju – bijelu točku s crvenim prstenom. Ta se oznaka, poznata kao Knafelčeva markacija, i danas primjenjuje u svim zemljama koje povezuje Dinarsko gorje i jedan je od prepoznatljivih simbola planinarstva u Sloveniji, Hrvatskoj i drugim zemljama.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.