Poziv na izlet za OSI 'Pruži mi ruku - zajedno do Japice' 3. srpnja

ponedjeljak, 13.06.2022.

HPD Željezničar – Zagreb poziva zainteresirane na izlet 'Pruži mi ruku OSI - zajedno do Japice'. Izlet će se održati u nedjelju 3. srpnja 2022. na Cesargradskoj gori kod Klanjca.

Izlet 'Pruži mi ruku OSI - zajedno do Japice 2022.' namijenjen je osobama s invaliditetom. Bez obzira na vrstu invaliditeta svaka se osoba može uputiti na planinarski izlet koji je primjeren NJENIM psihofizičkim mogućnostima. Cilj ovog izleta je okupiti astmu, podršku, autizam, pomoć, cerebralnu paralizu, prijateljstvo, dijabetes, druženje, intelektualne teškoće, suradnju, mišićnu distrofiju, motivaciju, nagluhost, pozitivu, operaciju kukova, zadovoljstvo, probleme s koljenima, zafrkanciju, rak, sreću, sljepoću i ponos...

Kao planinarska podrška na izletu će biti vodiči i članovi HPD Željezničar s prijateljima iz HPD-a Cesargrad, svi puni strpljenja i razumijevanja - složni u cilju da pruže planinarsku ruku i pomognu tijekom hodnje! Svaki sudionik uz obaveznu pratnju mora vodičima olakšati vođenje pažljivim slušanjem uputa i odgovornim ponašanjem tijekom trajanja izleta.

Trasa izleta nije zahtjevna: staza se blago uspinje ili spušta. Svaka kondicija je dobrodošla a tempo hodanja bit će prilagođen mogućnostima svakog sudionika izleta. Predviđeno trajanje izleta je 4 sata. Od opreme je potrebno imati čvrste cipele za kretanje u prirodi (preporuka su gojzerice), ruksak (voda, rezervna odjeća, zaštita od sunca, hrana, osobne stvari) i planinarske štapove! Ispod vrha Japica nalazi se planinarska kuća Cesargrad, opskrbljena pićem, gdje je predviđen duži odmor!

Prilikom prijave potrebno je dati informaciju o vrsti invalidirteta radi planiranja vođenja i broja sudionika na izletu. Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da izletu pristupa na osobnu odgovornost i da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodiči imaju pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Izlet će voditi Ivan Kobeščak i Željko Brdal

U ustrajnosti leži razlika između uspjeha i neuspjeha, između ostvarenja i odustajanja.

Trasa izleta: Tuhelj – vrh Japica – pl. kuća Cesargrad – Klanjec
Mjesto polaska: parkiralište OŠ Lijepa naša, Tuhelj
Vrijeme polaska: 09:09 sati
Prijevoz: osobni automobili
Prijevoz vozača Tuhelj – Klanjec (gdje ostavljaju aute) – Tuhelj omogućit će HPD Cesargrad
Dan: nedjelja 3. srpnja 2022.

Informacije pruža Željko Brdal, mob. 091 517 17 47

Rok za prijavu: utorak 28. lipnja 2022.
Prijava na e-poštu: ema.jurkin@gmail.com

Najnovije vijesti

Novosti u Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske

Novosti u Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske

09.08.2022.

Interaktivna planinarska karta Hrvatske na mrežnoj stranici HPS-a proširena je ovoga ljeta podacima o svim planinarskim udrugama članicama HPS-a. Na novom sloju karte, označenom crveno-bijelom pribadačom nalik na planinarsku markaciju, dostupan je pregled geolokacija svih planinarskih udruga u Hrvatskoj.

115 godina od pronalaska velebitske degenije

115 godina od pronalaska velebitske degenije

17.07.2022.

Dana 17. srpnja 1907., prije točno 115 godina, mađarski prirodoslovac Árpád von Degen otkrio je na Velebitu jedan od najpoznatijih hrvatskih biljnih endema, danas poznat pod imenom velebitska degenija (Degenia velebitica).

100 godina planinarske markacije

100 godina planinarske markacije

01.07.2022.

Prije točno stotinu godina (1922.) slovenski planinar Alojz Knafelc uveo je u uporabu jednoobraznu planinarsku markaciju – bijelu točku s crvenim prstenom. Ta se oznaka, poznata kao Knafelčeva markacija, i danas primjenjuje u svim zemljama koje povezuje Dinarsko gorje i jedan je od prepoznatljivih simbola planinarstva u Sloveniji, Hrvatskoj i drugim zemljama.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.