Novosti u Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske

utorak, 09.08.2022.

Slika.Interaktivna planinarska karta Hrvatske na mrežnoj stranici HPS-a proširena je ovoga ljeta podacima o svim planinarskim udrugama članicama HPS-a. Na novom sloju karte, označenom crveno-bijelom pribadačom nalik na planinarsku markaciju, dostupan je pregled geolokacija svih planinarskih udruga u Hrvatskoj. Takav prikaz pruža preglednu informativnu sliku o broju planinarskih udruga u svim dijelovima Hrvatske, a ujedno pojednostavljuje pronalazak udruga koje djeluju na nekom području (npr. najbliže mjestu stanovanja korisnika).

Kod geolociranja udruga prikazano je u pravilu mjesto gdje se održavaju društveni sastanci. Ako ta adresa nije poznata, uzeta je adresa na kojoj je udruga službeno registrirana, a u slučajevima udruga koje su registrirane na generičkoj adresi (adresa bez broja, poštanski pretinac ili sl.) prikazana je adresa na kojoj udruga prima poštu.

Sve planinarske udruge pozvane su da provjere geolokaciju i podatke za svoju udrugu te da, u slučaju odstupanja, predlože odgovarajuće izmjene.

Interaktivna planinarska karta Hrvatske dostupna je na adresi: https://www.hps.hr/karta/ a može joj se pristupiti i sa stranica na domeni HPS-a koje sadrže podatke o hrvatskim vrhovima, planinarskim objektima i planinarskim udrugama.

Slika.

Najnovije vijesti

Snižene cijene članskih markica za 2023. godinu

Snižene cijene članskih markica za 2023. godinu

04.10.2022.

Izvršni odbor HPS-a 3. listopada 2022. donio je odluku o sniženju cijena članskih markica i pretplate na Hrvatski planinar u odnosu na cijene u 2022. godini. Sa ciljem da planinarskim udrugama omogući da kod zaokruživanja iznosa u eurima ne podižu cijene članarine, odlučeno je da se cijene svih vrsta članskih markica za 2023. zaokruže na niži iznos...

Obnova doma Umberto Girometta na Mosoru

Obnova doma Umberto Girometta na Mosoru

03.10.2022.

U nedjelju 2. listopada 2022. svečano je otvoren obnovljeni planinarski dom Umberto Girometta na Mosoru. Posljednjih godina temeljito su obnovljene spavaonice, kupaonice i zahodi, a ove godine izvedena je velika akcija obnove cijelog krovišta i pročelja.

75 godina Dana hrvatskih planinara

75 godina Dana hrvatskih planinara

28.09.2022.

Prije točno 75 godina, dana 28. 9. 1947. po prvi put je održana manifestacija pod imenom Dan planinara. Središnja planinarska manifestacija hrvatskih planinara održana je 1947. na Ponikvama na Medvednici, a na njoj se okupilo oko 3000 planinara.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.