ZATVORENE prijave za tečaj za čuvare planinske prirode u Žumberku u listopadu 2022.

četvrtak, 01.09.2022.

Slika.

Komisija za zaštitu prirode HPS-a 15. - 16. listopada te 22. - 23. listopada 2022. organizira tečaj za čuvare planinske prirode u suradnji s Javnom ustanovom “Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje”. Tečaj će se održati u Sošicama u Žumberku. Tečaj se provodi po Programu tečaja za čuvare planinske prirode, a namijenjen je planinarima zainteresiranim za aktivno djelovanje na zaštiti planinske prirode.

Predavanja i terenski rad vodit će planinari, stručni suradnici Komisije iz područja zaštite prirode i djelatnici Javne ustanove “Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje”. Tečaj se održava u Sošicama i na području Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje.

Prijava

Za prijavu na tečaj treba preuzeti i popuniti Prijavni obrazac u PDF-u. Popunjeni obrazac treba zajedno s preslikom diplome opće planinarske škole (ostvaruje se prednost pri upisu) i dokazu o članstvu u planinarskoj udruzi članici HPS-a (dokazuje se preslikom prednje i stražnje strane članske iskaznice s članskom markicom za tekuću godinu) poslati na adresu elektroničke pošte tajnik.kzp@hps.hr. Nakon provjere uvjeta za pristup tečaju, popis polaznika formira se prema redoslijedu prijave.

Slika.

Troškovi

Neposredno prije početka tečaja Ured HPS-a poslat će račun za organizacijske troškove u iznosu od 200,00 kn / 26,54 eur po osobi. Uplatu organizacijskih troškova treba izvršiti na žiro-račun HPS-a. Troškovi smještaja i prehrane po vikendu su 360,00 kn / 47,78 eur (ručak i večera u subotu, noćenje te doručak i ručak u nedjelju), a uplaćuju se izravno u smještaju kod pružatelja usluge. Noćenje je obavezno za sve sudionike tečaja, a osigurano je u volonterskom centru u Sošicama i u privatnom smještaju.

Početak tečaja

Tečaj počinje prihvatom i registracijom sudionika u centru za posjetitelje PP Žumberak-Samoborsko gorje u Sošicama, 15. listopada 2022. od 9:00 do 10:00 sati. Predavanja započinju u 10:00 sati. Oprema potrebna za pohađanje tečaja:
• osobna planinarska oprema (gojzerice, ruksak i dr.) primjerena za terenski dio nastave u planinama
• pribor za pisanje

Predznanje

Od polaznika se očekuje opće planinarsko znanje.

Kontakt i informacije o tečaju

Komisija za zaštitu prirode HPS-a, tajnica Komisije Sanja Škrlec, tel: 098 165 1335, e-mail tajnik.kzp@hps.hr

Voditelj tečaja: prof.dr.sc. Davor Škrlec
Slika.

Najnovije vijesti

75 godina Dana hrvatskih planinara

75 godina Dana hrvatskih planinara

28.09.2022.

Prije točno 75 godina, dana 28. 9. 1947. po prvi put je održana manifestacija pod imenom Dan planinara. Središnja planinarska manifestacija hrvatskih planinara održana je 1947. na Ponikvama na Medvednici, a na njoj se okupilo oko 3000 planinara.

22. natječaj planinarske fotografije HPD-a Mosor

22. natječaj planinarske fotografije HPD-a Mosor

26.09.2022.

HPD Mosor i ove godine raspisuje 22. natječaj za najbolju fotografiju iz područja planinarstva, alpinizma, speleologije, te planinske flore i faune. Natječaj je međunarodnog karaktera, odnosno na njemu mogu sudjelovati građani Republike Hrvatske i drugih zemalja, a namijenjen je amaterskim i profesionalnim fotografima te ljubiteljima prirode i fotografije.

EUMA i ERA objavile priručnik o signalizaciji na planinarskim putovima u Europi

EUMA i ERA objavile priručnik o signalizaciji na planinarskim putovima u Europi

19.09.2022.

Europska planinarska asocijacija (EUMA) i Europska pješačka asocijacija (ERA) izradile su i objavile priručnik o signalizaciji na planinarskim putovima u Europi. Tekstom, ilustracijama i fotografijama predstavljene su oznake koje se koriste za obilježavanje planinarskih i pješačkih putova u 34 europske zemlje.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.