Poziv za pristupanje ispitu za naziv „alpinist“

utorak, 20.09.2022.

Komisija za alpinizam pri HPS-u organizira ispit za naziv „alpinist“.

Ispit će biti održan 22.-23.listopada 2022.godine. Članovi alpinističkih klubova i odsjeka u Hrvatskoj koji ispunjavaju uvjete i koji žele pristupiti polaganju ispita mogu poslati svoje prijave na e-mail adresu alpinizam@hps.hr zaključno s 11.listopada.2022. godine.

O točnom vremenu i mjestu održavanja ispita svi kandidati kao i njihovi matični odsjeci i klubovi bit će obaviješteni u najkraćem mogućem roku.

Ispit će voditi komisija: Krešimir Klasan, instruktor alpinizma, Jagor Koprek, alpinist, član HGSS te Nikola Šoić, alpinist, član HGSS.

Uvjeti za pristup, obrazac KA-1 te prijavnica nalaze se ovdje:

Najnovije vijesti

75 godina Dana hrvatskih planinara

75 godina Dana hrvatskih planinara

28.09.2022.

Prije točno 75 godina, dana 28. 9. 1947. po prvi put je održana manifestacija pod imenom Dan planinara. Središnja planinarska manifestacija hrvatskih planinara održana je 1947. na Ponikvama na Medvednici, a na njoj se okupilo oko 3000 planinara.

22. natječaj planinarske fotografije HPD-a Mosor

22. natječaj planinarske fotografije HPD-a Mosor

26.09.2022.

HPD Mosor i ove godine raspisuje 22. natječaj za najbolju fotografiju iz područja planinarstva, alpinizma, speleologije, te planinske flore i faune. Natječaj je međunarodnog karaktera, odnosno na njemu mogu sudjelovati građani Republike Hrvatske i drugih zemalja, a namijenjen je amaterskim i profesionalnim fotografima te ljubiteljima prirode i fotografije.

EUMA i ERA objavile priručnik o signalizaciji na planinarskim putovima u Europi

EUMA i ERA objavile priručnik o signalizaciji na planinarskim putovima u Europi

19.09.2022.

Europska planinarska asocijacija (EUMA) i Europska pješačka asocijacija (ERA) izradile su i objavile priručnik o signalizaciji na planinarskim putovima u Europi. Tekstom, ilustracijama i fotografijama predstavljene su oznake koje se koriste za obilježavanje planinarskih i pješačkih putova u 34 europske zemlje.

footer