MEMORIJALNI ALPINISTIČKI SUSRET “GLAVNO DA SE KLAJMBA 2012” NA BIOKOVU (Bast, 5.- 8. listopada 2012)

srijeda, 26.09.2012.

Pozivamo vas na drugo izdanje alpinističkog kampa “Glavno da se klajmba” koje će se održati od 5. do 8. listopada 2012. godine na Biokovu u organizaciji SAK Extrema iz Makarske, AO PD Željezničara i AO Velebita iz Zagreba, te Komisije za alpinizam Hrvatskog planinarskog saveza.

Kamp je posvećen Toniju Rosu iz Makarske i Igoru Skenderu iz Beograda - dvojici prerano preminulih odličnih mladih alpinista i prijatelja, te je kao uspomena na njih organiziran u duhu prijateljstva, druženja i ljubavi prema penjanju i planinama koje nadilazi bilo kakve granice.

Već je na svom prvom izdanju prošle godine kamp privukao oko 120 alpinista iz svih krajeva Hrvatske i šire, a nadamo se da će postati tradicionalno međunarodno okupljanje koje ujedno promovira i ljepote Biokova i mnogobrojne alpinističke i sportsko-penjačke mogućnosti u impozantnim biokovskim stijenama. U Biokovu se trenutno nalazi više od 100 dugih sportsko-penjačkih i alpinističkih smjerova koji dosežu i 800 metara visine, a otvorene su i mnogobrojne mogućnosti za prvenstvene smjerove.

Skup “Glavno da se klajmba” zamišljen je po principu “penjanje po danu, druženje tijekom večeri”, a njegova “baza” je i ove godine stara škola u Bastu. Sve tri etaže škole su na raspolaganju za spavanje (prošle godine je bilo samo prizemlje).

Organizatori će za sudionike pripremiti zajedničke besplatne obroke tijekom tri večeri. U petak večeru kuha AOŽ, u subotu AOV, a u nedjelju SAK Exstrem.

Besplatna predavanja u večernjim satima (u prostoru škole):

Subota 6. 10.; 20:00 h: Zagrebačka big wall maherica Sunčica Hrašćanec o svojim penjačkim putovanjima diljem svijeta – od Yosemitija preko Madagaskara do Bogaboosa

Nedjelja 7. 10; 20:00 h: Dalmatinski alpinistički as Stipe Božić – dio bogate alpinističke karijere po njegovom izboru

Sudionicima će na raspolaganju svake večeri od 18,00 do 20,00 sati s logističkim informacijama i savjetima na info pultu kod škole biti i dobri poznavatelji Biokova i biokovskih smjerova - članovi SAK Extrema.

Na skupu će se prodavati i službene majice skupa koje je dizajnirao Perica Matijević (AOV), autor prošlogodišnjih, iznimno popularnih majica.

Molimo sve zainteresirane za sudjelovanje na kampu “Glavno da se klajmba” da se obavezno prijave do jutarnjih sati 4. listopada 2012. na e-mail adresu glavno.da.se.klajmba@gmail.com kako bi organizatori znali točan broj sudionika zbog razloga sigurnosti, lakšeg organiziranja večera i ispunjavanja obaveza prema Parku prirode Biokovo.

Prijava mora sadržavati:

ime i prezime,

adresu i kontakt telefon sudionika,

ime alpinističkog kluba ili odsjeka čiji je sudionik član,

planirani datum dolaska i odlaska,

te eventualne penjačke planove - ukoliko već postoje, koje smjerove na Biokovu sudionik namjerava ili želi penjati.

Također, sve upite oko kampa možete slati na ovu istu e-mail adresu.

Kontakt osoba tijekom trajanja kampa: Krešimir Milas 0911144274

Kako se susret i ove godine održava u Bastu, mole se svi sudionici da ne remete mir i privatne posjede stanovnika, te da pomognu da se druženje u večernjim satima održava u krugu škole, a posebice da iza sebe ne ostavljaju smeće, kako u Bastu, tako i na području Parka prirode Biokovo. Ovaj susret organiziran je volonterskim trudom grupe entuzijasta, uz izrazito skromna financijska sredstva, prvenstveno kao memorijalni događaj i molimo vas da svojim ponašanjem pridonesete tome da postane tradicionalan i prihvatite činjenicu da postoji i određeni broj improvizacija.

Molimo sve sudionike da idućih dana obrate pozornost na internet stranice organizatora, jer će se tamo objavljivati sve potencijalne nove i detaljnije obavijesti i eventualne promjene:

http://www.ekstrem.hr/

http://www.aozeljeznicar.hr

http://www.pdsvelebit.hr/AO/forum/

http://www.plsavez.hr/novosti/alpinizam/

Najnovije vijesti

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

13.04.2024.

Usponom na Klek u subotu 13. travnja hrvatski planinari obilježili su svečano 150. obljetnicu povijesnog događaja kojim je 1874. začeto planinarstvo u Hrvatskoj. Na usponu na Klek sudjelovalo je 2000 planinara, a s njima se do planinarskog doma popeo i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

03.04.2024.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju bila je prva u nizu akcija izvedenih u povodu 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Iskusna sedmeročlana ekipa ispenjala je u granitnim stijenama Patagonije najviše što je u vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima bilo moguće.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

30.03.2024.

Četvrti ovogodišnji broj Hrvatskog planinara otvara članak poznatog istarskog slijepog planinara Feruča Lazarića o njegovu posjetu Peruu.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez