Planinarski kotlić na Hrastovačkoj gori

srijeda, 21.09.2022.

Premda je 17. rujna 2022. i na Hrastovačkoj gori bilo obilje kiše, planirano natjecanje u kuhanju gulaša nije bilo odgođeno niti otkazano.

Slika.

Zaključili smo kako se nećemo rastopiti te se okupili kod planinarskog doma Matija Filjak. Osim domaćih planinara, članova HPD-a Zrin iz Petrinje, na planinarskom kotliću sudjelovali su dragi gosti, članovi PD-a Viškovo.

Svaka od četiri ekipe našla je svoje mjesto ispod nadstrešnice te u odličnoj atmosferi pripremala gulaše koje je ocjenjivao tročlani žiri.

Premda su neki gulaši dobili nešto više bodova od drugih, pobjednici su zapravo bili svi planinari koji su se odlučili na gurmanski izazov. Nagrada svima bili su topli, ukusni gulaši uz neprocjenjivo opušteno druženje uz glazbu koje se nastavilo uz društvene igre u toplini planinarskog doma Matija Filjak.

Slika 1 od 9.Slika 2 od 9.Slika 3 od 9.Slika 4 od 9.Slika 5 od 9.Slika 6 od 9.Slika 7 od 9.Slika 8 od 9.Slika 9 od 9.

Najnovije vijesti

75 godina Dana hrvatskih planinara

75 godina Dana hrvatskih planinara

28.09.2022.

Prije točno 75 godina, dana 28. 9. 1947. po prvi put je održana manifestacija pod imenom Dan planinara. Središnja planinarska manifestacija hrvatskih planinara održana je 1947. na Ponikvama na Medvednici, a na njoj se okupilo oko 3000 planinara.

22. natječaj planinarske fotografije HPD-a Mosor

22. natječaj planinarske fotografije HPD-a Mosor

26.09.2022.

HPD Mosor i ove godine raspisuje 22. natječaj za najbolju fotografiju iz područja planinarstva, alpinizma, speleologije, te planinske flore i faune. Natječaj je međunarodnog karaktera, odnosno na njemu mogu sudjelovati građani Republike Hrvatske i drugih zemalja, a namijenjen je amaterskim i profesionalnim fotografima te ljubiteljima prirode i fotografije.

EUMA i ERA objavile priručnik o signalizaciji na planinarskim putovima u Europi

EUMA i ERA objavile priručnik o signalizaciji na planinarskim putovima u Europi

19.09.2022.

Europska planinarska asocijacija (EUMA) i Europska pješačka asocijacija (ERA) izradile su i objavile priručnik o signalizaciji na planinarskim putovima u Europi. Tekstom, ilustracijama i fotografijama predstavljene su oznake koje se koriste za obilježavanje planinarskih i pješačkih putova u 34 europske zemlje.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.