Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2023.

srijeda, 23.11.2022.

Slika.U Uredu HPS-a dostupan je Planinarski kalendar HPS-a za 2023. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Na svakoj se stranici, uz kalendarij za pojedini mjesec nalazi velika fotografija i podaci o planiranim akcijama planinarskih udruga u tom mjesecu. Autor fotografija je istaknuti planinarski fotograf Tomislav Marković, koji je hrvatskim planinarima već dobro poznat po iznimnim snimkama planinskih pejzaža. Format kalendara je 48 × 34 cm, a kao i prijašnjih godina, tvrda ljepenka i poštanska omotnica štite kalendar od oštećenja na putu do naručitelja.

Kalendar se može naručiti putem web trgovine HPS-a, putem e-maila ured.hps@hps.hr ili na telefone HPS-a 01/48-23-624, 01/48-24-142, ili kupiti osobno u Uredu HPS-a u Kozarčevoj 22.

Unatoč poskupljenjima grafičkih i tiskarskih usluga cijena kalendara HPS-a je ista kao i proteklih godina - 35,00 kuna / 4,65 €, a za narudžbe od deset i više primjeraka preko planinarskih udruga odobrava se popust od 20% (u udruzi se sastavi popis i u ime udruge naručuje se određeni broj kalendara, a HPS udruzi šalje kalendare i račun s rabatom 20%).

U narudžbi je potrebno naznačiti način preuzimanja odnosno adresu za dostavu. Kalendar se može preuzeti u Uredu HPS-a u Kozarčevoj 22 u Zagrebu a ako se kalendar šalje poštom u račun će biti dodani poštanski troškovi.

Slika.

Najnovije vijesti

Na Omanovcu održan Zbor vodiča HPS-a

Na Omanovcu održan Zbor vodiča HPS-a

20.11.2022.

U planinarskom domu Omanovac na Psunju održan je za vikend 19. - 20. studenoga Zbor vodiča Hrvatskog planinarskog saveza. Na dvodnevnom skupu okupilo se više od 140 planinarskih vodiča iz svih krajeva Hrvatske. Sadržajan program otvorili su predsjednik HPS-a Darko Berljak, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, pročelnik SPV-a Slavonija Dražen Mlinarić i pročelnica Vodičke službe HPS-a Karoline Supina Vrabec.

Oštećen planinarski put kroz Veliku Paklenicu

Oštećen planinarski put kroz Veliku Paklenicu

20.11.2022.

Javna ustanova Nacionalni park Paklenica izvijestila je o oštećenjima planinarske staze u Velikoj Paklenici. Oštećenja su nastala zbog kišnog nevremena 17. studenoga, kada su na području južnog Velebita pale velike količine kiše uzrokujući bujicu i odrone staze na više mjesta.

Održan Seminar za voditelje planinarskih škola

Održan Seminar za voditelje planinarskih škola

06.11.2022.

Sa ciljem razmjene informacija i iskustava u svrhu usklađivanja i unaprjeđenja načina izvođenja planinarskih škola u udrugama članicama HPS-a, 5. i 6. studenoga održan je u Radoboju Seminar za voditelje općih planinarskih škola. Seminar je organizirala Komisija za školovanje HPS-a, a na njemu je sudjelovalo 35 voditelja planinarskih škola iz svih krajeva Hrvatske.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.