Požeški gorski stražari

subota, 10.12.2022.

Povodom međunarodnog dana planina sekcija Biblioteka "Papuk" hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" iz Požege organizirala je izložbu fotografija "Požeški gorski stražari" srednjovjekovne utvrde Požeške gore.

Slika.

Temeljem raspisanog natječaja pristigle su brojne fotografije planinara i sugrađana iz cijele Slavonije.
Izložbu su pomogle i podržale brojne institucije Grad Požega, Požeško-slavonska županije, Gradski muzej, Gradsko kazalište te lokalne Turističke zajednice.

Smisao i cilj ove izložbe je promocija planinarenja i planinarstva ali prvenstveno srednjovjekovnih utvrda Požeške gore koje se nalaze na planinsko šumskim predjelima te su malo skrivene od očiju šire javnosti istaknuo je predsjednik Društva Bruno Horvat.
Ispred Biblioteke Papuk njezin urednik Vjekoslav Kramberger prezentirao je provedeni natječaj te obznanio odluku povjerenstva i proglasio tri najbolje fotografije.

Najbolje fotografije su snimili Hrvoje Mikolčević, Vladimir Matoković i Nikola Raguž.

Izložbu je otvorio te pohvalio rad i aktivnosti Društva zamjenik županice Ferdinand Troha. Tom prilikom je istaknuo vrijednost organizirane izložbe koja je u funkciji promocije povijesti i baštine koja nas okružuje.

Izložba će biti otvorena do 8. siječnja 2023. godine te je mogu pogledati svi zainteresirani.

Slika 1 od 9.Slika 2 od 9.Slika 3 od 9.Slika 4 od 9.Slika 5 od 9.Slika 6 od 9.Slika 7 od 9.Slika 8 od 9.Slika 9 od 9.

Najnovije vijesti

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

13.04.2024.

Usponom na Klek u subotu 13. travnja hrvatski planinari obilježili su svečano 150. obljetnicu povijesnog događaja kojim je 1874. začeto planinarstvo u Hrvatskoj. Na usponu na Klek sudjelovalo je 2000 planinara, a s njima se do planinarskog doma popeo i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

03.04.2024.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju bila je prva u nizu akcija izvedenih u povodu 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Iskusna sedmeročlana ekipa ispenjala je u granitnim stijenama Patagonije najviše što je u vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima bilo moguće.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

30.03.2024.

Četvrti ovogodišnji broj Hrvatskog planinara otvara članak poznatog istarskog slijepog planinara Feruča Lazarića o njegovu posjetu Peruu.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez