Objavljen Planinarski udžbenik

srijeda, 28.11.2012.

Slika.Hrvatski planinarski savez tiskao je novu atraktivnu knjigu koja je namijenjena svima koji žele upoznati, produbiti ili obnoviti znanja o planinarstvu. Riječ je o Planinarskom udžbeniku autora Alana Čaplara (368 stranica u boji, 220 x 170 mm, meki uvez). Preglednim dizajnom, konkretnim i modernim pristupom te obiljem ilustracija ova knjiga omogućava lako i jednostavno usvajanje i obnavljanje znanja i vještina potrebnih planinarima, penjačima, alpinistima, gorskim spašavateljima i vodičima. Sadržaj udžbenika usklađen je s programom školovanja u HPS-u, recenzijama stručnih komisija te instruktora specijalističkim djelatnosti u planinarstvu. Knjiga će se koristiti kao temeljna nastavna literatura za opće planinarske škole, tečajeve za vodiče, te za druge stručne planinarske tečajeve i škole. Knjiga obuhvaća odgovore na ispitna pitanja sa završnih pismenih ispita stručnih škola i tečaja koji se organiziraju u HPS-u.

Prodajna cijena knjige u Uredu HPS-a je 130 kuna. Za slanje poštom, na cijenu se pridodaje trošak poštarine.

Naručite e-mailom.

Slika.

Najnovije vijesti

Donesena Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina

Donesena Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina

21.05.2022.

Skupština HPS-a 21. svibnja 2022. usvojila je Deklaraciju o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina. Imajući u vidu trajno zalaganje i postignuća organiziranog djelovanja planinara i planinarskih udruga u Republici Hrvatskoj u području zaštite prirode i okoliša, tim programskom dokumentom HPS-a utvrđena su načela, opredjeljenja i smjernice za djelovanje u zaštiti planinske prirode, a ujedno je istaknuta povijesna i sadašnja uloga planinarske udruge i planinara u zaštiti prirode.

 Festival Brdo knjiga ispunio očekivanja

Festival Brdo knjiga ispunio očekivanja

18.05.2022.

Ljubitelji planina i knjiga od 12. do 15. svibnja imali su priliku u Samoboru te u Žumberačkom i Samoborskom gorju uživati uz planinarsku literaturu, edukativne planinarske radionice za djecu i odrasle, organizirane izlete i još puno toga.

Sastanci i radionice UIAA, EUMA-e i BMU-a u Skoplju. Hrvatska domaćin glavne skupštine EUMA-e 2024.

Sastanci i radionice UIAA, EUMA-e i BMU-a u Skoplju. Hrvatska domaćin glavne skupštine EUMA-e 2024.

04.05.2022.

U Skoplju je od 29. travnja do 2. svibnja održan niz sastanaka triju međunarodnih planinarskih asocijacija – UIAA, EUMA-e i BMU-a. Planinarski savez Sjeverne Makedonije kao domaćin organizirao je i ugostio glavnu skupštinu Europske planinarske asocijacije (EUMA), glavnu skupštinu Balkanske planinarske unije (BMU), sastanke stručnih komisija i radnih skupina Međunarodne penjačke i planinarske federacije (UIAA) te završnu radionicu Erasmus+ projekta „EUMA – Poboljšanje dobrog upravljanja penjanjem i planinarenjem u Europi“.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.