Produljene valjanosti vodičkih iskaznica za 2012. i uvođenje novih iskaznica

ponedjeljak, 19.11.2012.

Slika.

Izvršni odbor Komisije za vodiče HPS-a donio je 16. studenoga 2012. odluku o produljenju valjanosti vodičkih iskaznica ovjerenih za 2012. godinu do travnja 2013.. Sve vodiče HPS-a, stanice planinarske vodiča i planinarske udruge molimo da u Postupku licenciranja vodiča matičnim stanicama planinarskih vodiča ispunjene kartone vođenja s podacima za 2012. godinu i iskaznice dostave u drugoj polovici ožujka 2013. godine.

Obrazloženje: imajući u vidu predstojeću akreditaciju vodičkih standarada HPS-a u UIAA i uvođenje novih iskaznica koje sadrže potvrdu o UIAA akreditaciji, nove iskaznice počet će se izdavati u travnju 2013. godine. Kako vodiči ne bi dva puta prolazili kroz proces zaprimanja i slanja iskaznica, IO Komisije za vodiče je donio odluku o produljenju valjanosti iskaznica ovjerenih za 2012. godinu do travnja 2013. godine. Mole se svi dionici unutar Saveza, npr. upravitelji planinarskih objekata, da ovu odluku prime na znanje i uvaže valjanost vodičkih iskaznica ovjerenih za 2012. godinu do kraja travnja 2013. godine.

Najnovije vijesti

Aktivnosti u vezi upravljanja planinarskim domovima

Aktivnosti u vezi upravljanja planinarskim domovima

29.09.2023.

U vezi aktualne teme upravljanja planinarskim domovima na zemljištu Republike Hrvatske, Hrvatski planinarski savez skreće pozornost planinarskoj i široj javnosti na nekoliko važnih činjenica: Hrvatski planinarski savez prvi je planinarskom članstvu i javnosti ukazao na moguće štetne posljedice isključivanja planinarskih udruga iz upravljanja planinarskim domovima.

Više od 300 djece na prvom susretu malih planinara Hrvatske

Više od 300 djece na prvom susretu malih planinara Hrvatske

24.09.2023.

U Brodskom Drenovcu na obroncima Dilj gore održan je u subotu 23. rujna 2023. prvi susret malih planinara Hrvatske. Na susretu je sudjelovalo više od tri stotine djece iz 13 planinarskih društava u kojima postoji organiziran planinarski rad s djecom, te njihovi voditelji i roditelji. Inicijator i organizator susreta bilo je Planinarsko društvo Zanatlija,

Reagiranje HPS-a na nacrt prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

Reagiranje HPS-a na nacrt prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

21.09.2023.

Zastupajući interes cjelokupne planinarske udruge u Republici Hrvatskoj i imajući u vidu da su funkcionalni planinarski domovi nezamjenjiv preduvjet sigurnosti boravka u planinskim područjima, Hrvatski planinarski savez smatra da skrb o planinarskim domovima treba povjeriti planinarskim udrugama koje njima u kontinuitetu upravljaju, ponajprije zato što je angažman planinarskih udruga i planinara jedino stvarno jamstvo za funkcioniranje i održivost planinarske infrastrukture i sigurnost u planinskim područjima.


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez