PRIJAVE ZATVORENE - Tečaj za vodiče na zimsko planinarenje (B standard) veljača 2023. godine

ponedjeljak, 09.01.2023.

Slika.

Komisija za vodiče HPS-a 09. veljače do 12. veljače te 18. i 19. veljače 2023. godine organizira tečaj za vodiče B standarda. Tečaj se provodi po programu tečaja za vodiče na zimsko planinarenje (B standard), a namijenjen je planinarima koji već vladaju svim znanjima i vještinama nužnima za sigurno kretanje po terenima A i B standarda te žele svoje vještine i znanja nadograditi vodičkim elementima u zimskim uvjetima.
Tečaj je namijenjen vodičima koji posjeduju znanja kretanja po snježnim terenima uz korištenje tehničke opreme (krplje i dereze).
Za sudjelovanje na tečaju nužno je odlično poznavanje osnovnih čvorova, prve pomoći i spašavanja te orijentacije.

Prijava

Prijave se primaju putem on-line obrasca. Prijave se primaju do popunjenja kapaciteta, a najkasnije do 31. siječnja 2023. godine. Broj sudionika je ograničen, a upis se provodi nakon dostave uvjeta za pohađanje tečaja prema redoslijedu prijave. Nakon dobivene potvrde o zaprimljenoj prijavi polaznici tečaja na e-mail adresu skolovanje.vodica@hps.hr trebaju dostaviti ovjereni popis 10 kvalitetnih tura na terenima B standarda u posljednje tri godine.
Kvalitetna tura na terenima B standarda smatra se tura na kojoj je za kretanje korištena zimska tehnička oprema (krplje ili dereze).


Troškovi

Neposredno prije početka tečaja Ured HPS-a poslat će račun za organizacijske troškove u iznosu od 100,00 € po osobi. Uplatu organizacijskih troškova treba izvršiti na žiro-račun HPS-a. Troškove smještaja i prehrane polaznici snose sami, a uplaćuju se izravno domaćinu u planinarskom domu. Noćenje u planinarskom domu obavezno je za sve sudionike tečaja.
Troškovi smještaja i prehrane na bazi polupansiona (noćenje, doručak i večera) kretat će se u rasponu od 72,00 € do 168,00 € ovisno o lokaciji provođenja tečaja.


Slika.

Početak tečaja

Izleti i vježbe izvodit će se na terenima koji pružaju odgovarajuće snježne uvjete. O izboru lokacije za svaki pojedini vikend tečaja odlučivat će neposredno voditelj tečaja na temelju dostupnih podataka o snježnim uvjetima i vremenskoj prognozi. Voditelj tečaja će prijavljene polaznike pravovremeno obavješćivati o predviđenoj turi za svaki vikend te potrebnoj opremi za sudjelovanje na tečaju.
U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta ili nedostatka snijega lokacije održavanja tečaja se mogu promijeniti.


Kontakt:

Komisija za vodiče HPS-a, skolovanje.vodica@hps.hr
Voditelj tečaja: Mladen Vrabec, 099 67 67 027

Slika 1 od 1.

Najnovije vijesti

Poštanska marka s motivom Kleka povodom 150. obljetnice hrvatskog planinarstva 2024.

Poštanska marka s motivom Kleka povodom 150. obljetnice hrvatskog planinarstva 2024.

29.03.2023.

U 2024. godini obilježavat će se 150. obljetnica organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Tim povodom HPS i planinarske udruge članice HPS-a izvest će niz aktivnosti. Među ostalim, na prijedlog HPS-a Hrvatska pošta izdat će na dan osnivačkog sastanka HPD-a 15. listopada prigodnu poštansku marku.

Susret vodstva Planinske zveze Slovenije i Hrvatskog planinarskog saveza na Uskovnici

Susret vodstva Planinske zveze Slovenije i Hrvatskog planinarskog saveza na Uskovnici

28.03.2023.

Redovni susret vodstva Hrvatskog planinarskog saveza i Planinske zveze Slovenije ove je godine održan 24. i 25. ožujka u planinarskom domu na Uskovnici u Julijskim Alpama. Domaćin susreta bila je Planinska zveza Slovenije, a neposredan povod 130. obljetnica planinarstva u Sloveniji.

Ulaganja u planinarsku infrastukturu u 2023. godini

Ulaganja u planinarsku infrastukturu u 2023. godini

07.03.2023.

Na svojoj 21. sjednici 6. ožujka 2023. Izvršni odbor HPS-a je, na temelju prijedloga stručnih komisija za planinarske putove i za planinarske objekte odobrio provedbu nabave i distribuciju potrebne građe, materijala, alata i pribora prema iskazanim prihvatljivim potrebama planinarskih udruga za uređenje planinarske infrastrukture u skladu s uvjetima projekta Sigurna i održiva planinarska infrastruktura.

footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.