OSI - Pruži mi ruku - Zajedno do Okića

ponedjeljak, 30.01.2023.

Slika.

U sklopu projekta Hrvatskog planinarskog saveza koji za cilj ima popularizaciju planinarenja osoba sa invaliditetom HPD Željezničar organizira izlet. Izlet "Pruži mi ruku" namijenjen je osobama s invaliditetom i zdravstvenim teškoćama koje se žele kretati u planini, a svjesne su svojih ograničenja i nesvjesne svojih mogućnosti.

Kao planinarska podrška na izletu će sudjelovati vodiči i članovi HPD Željezničar s planinarskim iskustvom puni strpljenja i razumijevanja - složni u cilju da pruže planinarsku ruku i pomognu tijekom hodnje.

Svaki sudionik uz obaveznu pratnju - mora vodičima i članovima HPD Željezničar olakšati odgovornost vođenja pažljivim slušanjem uputa i odgovornim ponašanjem tijekom trajanja izleta.

Svaka "kondicija" je dobrodošla, a tempo hodnje bit će prilagođen mogućnostima svakog sudionika izleta. Trajanje hodnje predviđeno je na sveukupno cca 4 sata "gore-dolje" (plus pauza na Domu). Od opreme je potrebno imati čvrste cipele za kretanje u prirodi (preporuka su gojzerice), ruksak (voda, rezervna odjeća, hrana, osobne stvari) i planinarske štapove. Gastro točka je planinarski dom Maks Plotnik opskrbljen hranom i pićem.

Prilikom prijave potrebno je obavezno pojasniti posebnosti invaliditeta ili zdravstvene teškoće jer će te informacije odrediti broj sudionika na izletu!

Sudjelovanje vam neće biti uskraćeno osim u slučaju kada se radi o Vašoj i pratiteljskoj sigurnosti te nemogućnosti osiguranja primjerene pratiteljske podrške tijekom hodnje o čemu odluku donose koordinator i vodiči izleta.

Mjesto i vrijeme okupljanja:

  • nedjelja, 12.02.2023. do 09:09, Novo selo Okićko, zadnja stanica autobusa nedaleko mjesne crkve

Pohod:
  • Pohod započinje u 09:09 sati.
  • trasa pohoda: Novo Selo Okićko - poučna staza Okićnica - etno kuća pod Okićem – Pl. dom Maks Plotnik - Novo Selo Okićko

Napomena:
Info:

Detaljniji raspis događanja pogledajte u pozivu

Najnovije vijesti

Planinarski objekti u službi sigurnosti u planinama

Planinarski objekti u službi sigurnosti u planinama

29.02.2024.

Planinarski domovi, kuće i skloništa nezamjenjiva su planinarska, posjetiteljska, turistička i sigurnosna infrastruktura u našim planinama. Uvijek iznova treba podsjetiti da je njihovo postojanje i funkcioniranje nezamislivo bez neizmjernog zalaganja planinara i planinarskih udruga te je 150. obljetnica organiziranog planinarstva u Hrvatskoj prilika za vrednovanje i iskazivanje zahvalnosti svima koji su svojim djelovanjem doprinijeli izgradnji, obnavljanju, održavanju, upravljanju i općenito funkcioniranju planinarskih objekata.

 Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

14.02.2024.

Hrvatski planinarski savez poziva sve planinare i planinarske udruge na sudjelovanje na usponu na Klek kod Ogulina, koji će s održati u subotu 13. travnja 2024. Taj uspon jedna je od središnjih akcija koje se organiziraju povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

14.02.2024.

U cilju obnove i uređenja registriranih planinarskih putova i planinarskih objekata u hrvatskim planinama HPS uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 398.200 eura provodi projekt „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura 2023/24.“ Sa skorim dolaskom toplijih dana projekt ulazi u fazu intenzivnijih terenskih aktivnosti pa pozivamo planinarske udruge da pravovremeno planiraju i pripremaju svoje akcije na obnovi i uređenju putova i objekata.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez