Pruži mi ruku OSI - zajedno do Okića

utorak, 14.02.2023.

Slika.

U okviru projekta Hrvatskog planinarskog saveza koji za cilj ima popularizaciju planinarenja osoba s invaliditetom HPD Željezničar organizirao je u nedjelju 12. veljače 2023. izlet "Pruži mi ruku" - Okić 2023.

Na izletu su sudjelovale osobe sa različitim invaliditetima i zdravstvenim teškoćama u rasponu od multiple skleroze i cerebralne paralize, astme i dijabetesa, operacije kuka i karcinoma, nagluhosti i sljepoće. Na izletu je sudjelovalo ukupno 37 sudionika. Kao planinarska podrška na izletu su sudjelovali vodiči i članovi HPD Željezničar s prijateljima iz PD-a Obruč, HPD-a Zrin, PDS-a Velebit i HPD-a Zagreb-Matica. Svi su zajedno sa svojim pratiteljima proveli jedan dan u prirodi, na zraku, suncu i u dobrom društvu.

Slika.

Ekipa HRT-a snimila je na izletu prilog koji je emitiran u informativnom programu HRT-a, a kao uspomena na ovaj izlet svim sudionicima podijeljeni su prigodni magneti sa znakom projekta "Pruži mi ruku" koji se odnosi na planinarenje osoba s invaliditetom.

Planinarenje osoba s invaliditetom u HPS-u organizirano je unutar Komisije za vodiče, u Radnoj skupini za osobe s invaliditetom.

Željko Brdal

Slika 1 od 8.Slika 2 od 8.Slika 3 od 8.Slika 4 od 8.Slika 5 od 8.Slika 6 od 8.Slika 7 od 8.Slika 8 od 8.

Najnovije vijesti

Planinarski objekti u službi sigurnosti u planinama

Planinarski objekti u službi sigurnosti u planinama

29.02.2024.

Planinarski domovi, kuće i skloništa nezamjenjiva su planinarska, posjetiteljska, turistička i sigurnosna infrastruktura u našim planinama. Uvijek iznova treba podsjetiti da je njihovo postojanje i funkcioniranje nezamislivo bez neizmjernog zalaganja planinara i planinarskih udruga te je 150. obljetnica organiziranog planinarstva u Hrvatskoj prilika za vrednovanje i iskazivanje zahvalnosti svima koji su svojim djelovanjem doprinijeli izgradnji, obnavljanju, održavanju, upravljanju i općenito funkcioniranju planinarskih objekata.

 Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

14.02.2024.

Hrvatski planinarski savez poziva sve planinare i planinarske udruge na sudjelovanje na usponu na Klek kod Ogulina, koji će s održati u subotu 13. travnja 2024. Taj uspon jedna je od središnjih akcija koje se organiziraju povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

14.02.2024.

U cilju obnove i uređenja registriranih planinarskih putova i planinarskih objekata u hrvatskim planinama HPS uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 398.200 eura provodi projekt „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura 2023/24.“ Sa skorim dolaskom toplijih dana projekt ulazi u fazu intenzivnijih terenskih aktivnosti pa pozivamo planinarske udruge da pravovremeno planiraju i pripremaju svoje akcije na obnovi i uređenju putova i objekata.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez