Pruži mi ruku OSI - zajedno do Okića

utorak, 14.02.2023.

Slika.

U okviru projekta Hrvatskog planinarskog saveza koji za cilj ima popularizaciju planinarenja osoba s invaliditetom HPD Željezničar organizirao je u nedjelju 12. veljače 2023. izlet "Pruži mi ruku" - Okić 2023.

Na izletu su sudjelovale osobe sa različitim invaliditetima i zdravstvenim teškoćama u rasponu od multiple skleroze i cerebralne paralize, astme i dijabetesa, operacije kuka i karcinoma, nagluhosti i sljepoće. Na izletu je sudjelovalo ukupno 37 sudionika. Kao planinarska podrška na izletu su sudjelovali vodiči i članovi HPD Željezničar s prijateljima iz PD-a Obruč, HPD-a Zrin, PDS-a Velebit i HPD-a Zagreb-Matica. Svi su zajedno sa svojim pratiteljima proveli jedan dan u prirodi, na zraku, suncu i u dobrom društvu.

Slika.

Ekipa HRT-a snimila je na izletu prilog koji je emitiran u informativnom programu HRT-a, a kao uspomena na ovaj izlet svim sudionicima podijeljeni su prigodni magneti sa znakom projekta "Pruži mi ruku" koji se odnosi na planinarenje osoba s invaliditetom.

Planinarenje osoba s invaliditetom u HPS-u organizirano je unutar Komisije za vodiče, u Radnoj skupini za osobe s invaliditetom.

Željko Brdal

Slika 1 od 8.Slika 2 od 8.Slika 3 od 8.Slika 4 od 8.Slika 5 od 8.Slika 6 od 8.Slika 7 od 8.Slika 8 od 8.

Najnovije vijesti

Poštanska marka s motivom Kleka povodom 150. obljetnice hrvatskog planinarstva 2024.

Poštanska marka s motivom Kleka povodom 150. obljetnice hrvatskog planinarstva 2024.

29.03.2023.

U 2024. godini obilježavat će se 150. obljetnica organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Tim povodom HPS i planinarske udruge članice HPS-a izvest će niz aktivnosti. Među ostalim, na prijedlog HPS-a Hrvatska pošta izdat će na dan osnivačkog sastanka HPD-a 15. listopada prigodnu poštansku marku.

Susret vodstva Planinske zveze Slovenije i Hrvatskog planinarskog saveza na Uskovnici

Susret vodstva Planinske zveze Slovenije i Hrvatskog planinarskog saveza na Uskovnici

28.03.2023.

Redovni susret vodstva Hrvatskog planinarskog saveza i Planinske zveze Slovenije ove je godine održan 24. i 25. ožujka u planinarskom domu na Uskovnici u Julijskim Alpama. Domaćin susreta bila je Planinska zveza Slovenije, a neposredan povod 130. obljetnica planinarstva u Sloveniji.

Ulaganja u planinarsku infrastukturu u 2023. godini

Ulaganja u planinarsku infrastukturu u 2023. godini

07.03.2023.

Na svojoj 21. sjednici 6. ožujka 2023. Izvršni odbor HPS-a je, na temelju prijedloga stručnih komisija za planinarske putove i za planinarske objekte odobrio provedbu nabave i distribuciju potrebne građe, materijala, alata i pribora prema iskazanim prihvatljivim potrebama planinarskih udruga za uređenje planinarske infrastrukture u skladu s uvjetima projekta Sigurna i održiva planinarska infrastruktura.

footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.