Dan žena na Orlovim stinama

srijeda, 15.03.2023.

U organizaciji PD „Svilaja” Sinj i ove godine upriličen je tradicionalni pohod i proslava Dana žena u Planinarskom domu „Orlove Stine” na Svilaji.


Slika.

Unatoč zahtjevnosti staze od sinjskog bazena preko Plišivice i Zelova do Orlovih stina, ukupne dužine oko 15-tak kilometara, sunčana nedjelja privukla je oko 30-tak planinara iz planinarskih društva iz Sinja i Cetinske krajine, ali i planinarskih društava iz ostalih djelova Dalmacije.

Izlet i planinarsko druženje započelo je u 8 sati kada smo se vođeni predsjednikom PD Svilaja Zoranom Vejićem sa sinjskog bazena preko Šimaca, Karaguše i Lučana uputili prema Plišivici i Zelovu.

Iako je planinarska staza koja vodi kroz Plišivicu zaklonjena od udara bure, zbog kontinuiranog uspona i kamenitog terena u prvom dijelu je prilično zahtjevna, pa nam je do Zelova trebalo oko tri i pol sata.

Na Zelovu nam se priključio dio planinara koji su s nama odlučili proći završni dio puta, pa je ukupno oko 50-tak planinara kroz Zelovske gaje nakon ukupnih pet sati hoda stiglo do Doma oko 13 sati.

Ispred Doma nas je dočekala ekipa s HRT Studio Split snimivši prilog o našem izletu, nakon čega je uslijedio ručak.

Sunčano vrijeme i proljetna toplina izmamili su planinare na terasu Planinarskog doma. Uz kolače, smijeh i veselje dočekali smo i nastup „Svilaja banda”. Vesela zabava uz svirku naših članova Davora, Zlatka, Borisa, Ive i Bruna i uz pjesmu potrajala je do 17 sati kada su planinari puni dojmova sretni krenuli svojim kućama.

Slika 1 od 3.Slika 2 od 3.Slika 3 od 3.

Najnovije vijesti

Poštanska marka s motivom Kleka povodom 150. obljetnice hrvatskog planinarstva 2024.

Poštanska marka s motivom Kleka povodom 150. obljetnice hrvatskog planinarstva 2024.

29.03.2023.

U 2024. godini obilježavat će se 150. obljetnica organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Tim povodom HPS i planinarske udruge članice HPS-a izvest će niz aktivnosti. Među ostalim, na prijedlog HPS-a Hrvatska pošta izdat će na dan osnivačkog sastanka HPD-a 15. listopada prigodnu poštansku marku.

Susret vodstva Planinske zveze Slovenije i Hrvatskog planinarskog saveza na Uskovnici

Susret vodstva Planinske zveze Slovenije i Hrvatskog planinarskog saveza na Uskovnici

28.03.2023.

Redovni susret vodstva Hrvatskog planinarskog saveza i Planinske zveze Slovenije ove je godine održan 24. i 25. ožujka u planinarskom domu na Uskovnici u Julijskim Alpama. Domaćin susreta bila je Planinska zveza Slovenije, a neposredan povod 130. obljetnica planinarstva u Sloveniji.

Ulaganja u planinarsku infrastukturu u 2023. godini

Ulaganja u planinarsku infrastukturu u 2023. godini

07.03.2023.

Na svojoj 21. sjednici 6. ožujka 2023. Izvršni odbor HPS-a je, na temelju prijedloga stručnih komisija za planinarske putove i za planinarske objekte odobrio provedbu nabave i distribuciju potrebne građe, materijala, alata i pribora prema iskazanim prihvatljivim potrebama planinarskih udruga za uređenje planinarske infrastrukture u skladu s uvjetima projekta Sigurna i održiva planinarska infrastruktura.

footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.