Održan ispit za vodiče A na Omanovcu

srijeda, 29.03.2023.

U organizaciji Komisije za vodiče tijekom vikenda 25-26.03.2023. na Omanovcu je održan ispit za vodiče na ljetno planinarenje (A standarda).


Slika.

Ispit je uspješno položilo 12 kandidata iz 7 planinarskih društava s područja stanica planinarskih vodiča Slavonija, Zagreb, Varaždin i Rijeka te tako steklo stručni naziv Vodič na ljetno planinarenje.

Kandidati su svoje znanje i vještine prezentirali tijekom dva vrlo intenzivna ispitna dana kroz slijedeće ispitne cjeline: pismeni, usmeni i praktični dio ispita. Praktični dio ispita terenski je organiziran i kroz poligone pregled opreme, čvorovi i izrada rukohvata, orijentacija, prva pomoć i spašavanje i ispitnu tura. Kandidati su sve ispitne teme odradili prema dinamičkom planu i pokazali zainteresiranost u svim temama.

Uz voditelja ispita Zorana Popovskog, ispitnu komisiju činili su instruktori: Dražen Lovreček, Alen Čančarević, Zoran Milaković, i asistenti Goran Bašić, Stjepan Schonberger i Marija Kelava.

Zahvaljujem se kolegama instruktorima i asistentima na uloženom vremenu, trudu i radu.

Novim kolegama želimo uspješno vođenje u matičnim planinarskim društvima te nastavak usavršavanja znanja na vježbama u stanicama planinarskih vodiča.

Zoran Popovski, voditelj ispita

Slika 1 od 1.

Najnovije vijesti

Na Papuku održani Dani hrvatskih planinara

Na Papuku održani Dani hrvatskih planinara

04.06.2023.

Središnja godišnja planinarska manifestacija hrvatskih planinara – Dani hrvatskih planinara – ove su godine održani na Papuku. Središnje mjesto svih događanja bio je planinarski dom Lapjak u Velikoj, a domaćin HPD Sokolovac, Požega.

Poziv na predavanje „Posjetitelji u aktivnoj ulozi zaštite i očuvanja planina“ 14. lipnja 2023.

Poziv na predavanje „Posjetitelji u aktivnoj ulozi zaštite i očuvanja planina“ 14. lipnja 2023.

02.06.2023.

Komisija za zaštitu prirode Hrvatskog planinarskog saveza i HPD Gorščica, Zagreb pozivaju zainteresirane planinare na predavanje „Posjetitelji u aktivnoj ulozi zaštite i očuvanja planina“ koje će se održati 14. lipnja 2023. s početkom u 19 sati.

Prije točno 125 godina izašao je prvi broj Hrvatskog planinara

Prije točno 125 godina izašao je prvi broj Hrvatskog planinara

01.06.2023.

Dana 1. lipnja 1898., točno prije 125 godina, izašao je iz tiska prvi broj Hrvatskog planinara. Hrvatski planinar jedan je od najstarijih hrvatskih časopisa i ujedno jedan od najstarijih planinarskih časopisa na svijetu. Časopis je službeno glasilo Hrvatskog planinarskog saveza. Rijetko se koja organizacija može pohvaliti časopisom s takvom tradicijom, koja povezuje ljude s kraja 19. stoljeća s današnjim naraštajima ljubitelja planina.


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.