Izlet Pruži mi ruku - zajedno na Kamene svate 7. svibnja

srijeda, 19.04.2023.

U okviru projekta Hrvatskog planinarskog saveza koji za cilj ima popularizaciju planinarenja osoba s invaliditetom HPD Željezničar organizira izlet „Pruži mi ruku“ namijenjen osobama s invaliditetom i zdravstvenim teškoćama koje su svjesne svojih ograničenja i nesvjesne svojih mogućnosti.

Cilj izleta su Kameni svati. Izlet će se održati 7. svibnja, s početkom u 9:00 sati na Ponikvama (kraj „zelene magistrale“)

Trasa izleta: Ponikve – nadstrešnica Zakičnica – vrh Kameni svati – planinarska kuća Kameni svati – planinarski dom Glavica – Ponikve

Kao planinarska podrška na izletu će sudjelovati vodiči i članovi HPD Željezničar s planinarskim iskustvom puni strpljenja i razumijevanja – složni u cilju da pruže planinarsku ruku i pomognu tijekom hodnje.

Svaki sudionik uz obaveznu pratnju mora vodičima i članovima HPD Željezničar olakšati odgovornost vođenja pažljivim slušanjem uputa i odgovornim ponašanjem tijekom trajanja izleta.

Svaka kondicija je dobrodošla, a tempo hodnje bit će prilagođen mogućnostima svakog sudionika izleta. Trajanje hodnje predviđeno je na sveukupno cca 4 sata „gore-dolje“.

Pauze: • „kraća“ – planinarska kuća Kameni svati (opskrbljena pićem) • „završna“ – planinarski dom Glavica (opskrbljen hranom i pićem). Od opreme je potrebno imati čvrste cipele za kretanje u prirodi (preporuka su gojzerice), ruksak (voda, rezervna odjeća, hrana, osobne stvari) i planinarske štapove.

Prilikom prijave potrebno je pojasniti posebnosti invaliditeta ili zdravstvene teškoće jer će te informacije odrediti broj sudionika na izletu.

Sudjelovanje Vam neće biti uskraćeno osim u slučaju kada se radi o Vašoj i pratiteljskoj sigurnosti te nemogućnosti osiguranja primjerene pratiteljske podrške tijekom hodnje o čemu odluku donose koordinator i vodiči izleta.

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da izletu pristupa na osobnu odgovornost i da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Koordinator i vodiči imaju pravo izmjene programa izleta ovisno o objektivnim okolnostima na terenu.

Koordinator + informacije: Željko Brdal, mobitel 091 517 17 47

Vodič izleta: Sonja Šikić

Prijave se primaju putem e-pošte ema.jurkin@gmail.com. Rok za prijavu je utorak 2. svibnja 2023.

Najnovije vijesti

Na Papuku održani Dani hrvatskih planinara

Na Papuku održani Dani hrvatskih planinara

04.06.2023.

Središnja godišnja planinarska manifestacija hrvatskih planinara – Dani hrvatskih planinara – ove su godine održani na Papuku. Središnje mjesto svih događanja bio je planinarski dom Lapjak u Velikoj, a domaćin HPD Sokolovac, Požega.

Poziv na predavanje „Posjetitelji u aktivnoj ulozi zaštite i očuvanja planina“ 14. lipnja 2023.

Poziv na predavanje „Posjetitelji u aktivnoj ulozi zaštite i očuvanja planina“ 14. lipnja 2023.

02.06.2023.

Komisija za zaštitu prirode Hrvatskog planinarskog saveza i HPD Gorščica, Zagreb pozivaju zainteresirane planinare na predavanje „Posjetitelji u aktivnoj ulozi zaštite i očuvanja planina“ koje će se održati 14. lipnja 2023. s početkom u 19 sati.

Prije točno 125 godina izašao je prvi broj Hrvatskog planinara

Prije točno 125 godina izašao je prvi broj Hrvatskog planinara

01.06.2023.

Dana 1. lipnja 1898., točno prije 125 godina, izašao je iz tiska prvi broj Hrvatskog planinara. Hrvatski planinar jedan je od najstarijih hrvatskih časopisa i ujedno jedan od najstarijih planinarskih časopisa na svijetu. Časopis je službeno glasilo Hrvatskog planinarskog saveza. Rijetko se koja organizacija može pohvaliti časopisom s takvom tradicijom, koja povezuje ljude s kraja 19. stoljeća s današnjim naraštajima ljubitelja planina.


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.