Na Malačkoj održan ispit za vodiče A standarda

srijeda, 10.05.2023.

Slika.U organizaciji Komisije za vodiče tijekom vikenda 6. i 7. svibnja 2023. u planinarskom domu Malačka i okolnim terenima održan je ispit za vodiče A standarda (vođenje na ljetno planinarenje).

Ispit je uspješno položilo 17 kandidata iz 8 planinarskih društava s područja stanica planinarskih vodiča Makarska, Split, Šibenik i Zagreb te tako steklo stručni naziv vodič HPS-a.

Kandidati su svoje znanje i vještine prezentirali tijekom dva vrlo intenzivna ispitna dana kroz tri ispitne cjeline: pismeni, usmeni i praktični dio ispita. Praktični dio ispita terenski je organiziran kroz sljedeće poligone: pregled opreme, čvorovi i izrada improviziranog rukohvata, orijentacija, prva pomoć i spašavanje i ispitna tura. Kandidati su sve ispitne teme odradili prema dinamičkom planu i pokazali iznimnu zainteresiranost i motiviranost u svim temama.

Slika.Voditelj ispita bio je Dubravko Balent (SPV Zagorje), a osim njega ispitnu komisiju činili su još instruktori Eugen Zobaj (SPV Zagreb), Domagoj Potrebica (SPV Varaždin), Bruno Turina (SPV Makarska) i asistenti Mirjana Roščić i Nikola Jurić iz SPV Makarska.

Hvala instruktorima i asistentima na uloženom vremenu, trudu i radu, a posebno hvala ljubaznim domaćinima planinarskog doma Malačka na iznimnom gostoprimstvu.

Novim kolegama vodičima želimo uspješno vođenje u matičnim planinarskim društvima te nastavak usavršavanja znanja na vježbama u stanicama planinarskih vodiča.

(Dubravko Balent, voditelj ispita)

Slika.

Slika 1 od 11.Slika 2 od 11.Slika 3 od 11.Slika 4 od 11.Slika 5 od 11.Slika 6 od 11.Slika 7 od 11.Slika 8 od 11.Slika 9 od 11.Slika 10 od 11.Slika 11 od 11.

Najnovije vijesti

Na Papuku održani Dani hrvatskih planinara

Na Papuku održani Dani hrvatskih planinara

04.06.2023.

Središnja godišnja planinarska manifestacija hrvatskih planinara – Dani hrvatskih planinara – ove su godine održani na Papuku. Središnje mjesto svih događanja bio je planinarski dom Lapjak u Velikoj, a domaćin HPD Sokolovac, Požega.

Poziv na predavanje „Posjetitelji u aktivnoj ulozi zaštite i očuvanja planina“ 14. lipnja 2023.

Poziv na predavanje „Posjetitelji u aktivnoj ulozi zaštite i očuvanja planina“ 14. lipnja 2023.

02.06.2023.

Komisija za zaštitu prirode Hrvatskog planinarskog saveza i HPD Gorščica, Zagreb pozivaju zainteresirane planinare na predavanje „Posjetitelji u aktivnoj ulozi zaštite i očuvanja planina“ koje će se održati 14. lipnja 2023. s početkom u 19 sati.

Prije točno 125 godina izašao je prvi broj Hrvatskog planinara

Prije točno 125 godina izašao je prvi broj Hrvatskog planinara

01.06.2023.

Dana 1. lipnja 1898., točno prije 125 godina, izašao je iz tiska prvi broj Hrvatskog planinara. Hrvatski planinar jedan je od najstarijih hrvatskih časopisa i ujedno jedan od najstarijih planinarskih časopisa na svijetu. Časopis je službeno glasilo Hrvatskog planinarskog saveza. Rijetko se koja organizacija može pohvaliti časopisom s takvom tradicijom, koja povezuje ljude s kraja 19. stoljeća s današnjim naraštajima ljubitelja planina.


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.