25. rođendan PK Scout

srijeda, 24.05.2023.

U nedjelju 21. svibnja proslavili smo 25. rođendan Kluba i 20. obljetnicu naše obilaznice Samoborski scoutski put u Planinarsko scoutskom centru u Koretićima. Obljetnice su simbolično obilježene planinarskim pohodom dijelom Samoborskog scoutskog puta (Pl. kuća Scout u Koretićima - Noršić Selo - Noršićka Plešivica (721 m) - Pl. kuća Scout u Koretićima).

Slika.

Uz domaćine, vrijedne i vesele članove Kluba koji su volonterski svojom ljubavlju i trudom sudjelovali u organizaciji i realizaciji, proslavu su svojim dolaskom uljepšali i obogatili članovi različitih planinarskih društava iz Hrvatske: PD Japetić, Planinarska bratovština sveti Bernard, PD Lipa Sesvete, PD Bregana, PD Mrsinj iz Korenice, PD Željezničar i članovi PD Polom Kostanjevica na Krki iz Slovenije. Zajedno s kreatorima Samoborskog scoutskog puta među prvima su put po otvaranju 2003. godine obišli upravo članovi PD Polom Kostanjevica na Krki i sada su bili ponovno s nama i nakon 20 godina. Proslavi su se pridružili i naši dragi prijatelji mora, ali i planina, članovi Jedriličarskog kluba Samobor. Također, s nama su bili i predstavnici Stanice gorske službe spašavanja Samobor. Svojim sudjelovanjem proslavu je lijepom poezijom i prozom obogatio i festival Brdo knjiga.

Na pohod koji je započeo u 10 sati ispred Planinarske kuće u Planinarsko scoutskom centru u Koretićima krenulo je pedeset planinara i izletnika. Svi su se uspješno popeli na vrh Noršićka plešivica i kružnom stazom koja je obogaćena novom dionicom puta povodom 20. obljetnice vratili u Koretiće u 13 sati. U Koretiće je na proslavu u međuvremenu dobicikliralo oko 80 biciklista iz Samobora, prijatelji iz Brdsko biciklističkog kluba Šišmiš i Brdsko biciklističkog kluba Krpelj.

Svi sudionici, a možemo reći da ih je bilo 250, uživali su u prekrasnoj prirodi obasjanoj suncem i veselom društvu uz finu okrjepu i odličan glazbeni repertoar čak tri benda: Plameni jazavci, Slutim konje i Jolly Rogers.

Hvala svima koji su svojim sudjelovanjem omogućili i uljepšali proslavu!

Nataša Franić

Slika 1 od 6.Slika 2 od 6.Slika 3 od 6.Slika 4 od 6.Slika 5 od 6.Slika 6 od 6.

Najnovije vijesti

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

13.04.2024.

Usponom na Klek u subotu 13. travnja hrvatski planinari obilježili su svečano 150. obljetnicu povijesnog događaja kojim je 1874. začeto planinarstvo u Hrvatskoj. Na usponu na Klek sudjelovalo je 2000 planinara, a s njima se do planinarskog doma popeo i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

03.04.2024.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju bila je prva u nizu akcija izvedenih u povodu 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Iskusna sedmeročlana ekipa ispenjala je u granitnim stijenama Patagonije najviše što je u vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima bilo moguće.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

30.03.2024.

Četvrti ovogodišnji broj Hrvatskog planinara otvara članak poznatog istarskog slijepog planinara Feruča Lazarića o njegovu posjetu Peruu.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez