25. rođendan PK Scout

srijeda, 24.05.2023.

U nedjelju 21. svibnja proslavili smo 25. rođendan Kluba i 20. obljetnicu naše obilaznice Samoborski scoutski put u Planinarsko scoutskom centru u Koretićima. Obljetnice su simbolično obilježene planinarskim pohodom dijelom Samoborskog scoutskog puta (Pl. kuća Scout u Koretićima - Noršić Selo - Noršićka Plešivica (721 m) - Pl. kuća Scout u Koretićima).

Slika.

Uz domaćine, vrijedne i vesele članove Kluba koji su volonterski svojom ljubavlju i trudom sudjelovali u organizaciji i realizaciji, proslavu su svojim dolaskom uljepšali i obogatili članovi različitih planinarskih društava iz Hrvatske: PD Japetić, Planinarska bratovština sveti Bernard, PD Lipa Sesvete, PD Bregana, PD Mrsinj iz Korenice, PD Željezničar i članovi PD Polom Kostanjevica na Krki iz Slovenije. Zajedno s kreatorima Samoborskog scoutskog puta među prvima su put po otvaranju 2003. godine obišli upravo članovi PD Polom Kostanjevica na Krki i sada su bili ponovno s nama i nakon 20 godina. Proslavi su se pridružili i naši dragi prijatelji mora, ali i planina, članovi Jedriličarskog kluba Samobor. Također, s nama su bili i predstavnici Stanice gorske službe spašavanja Samobor. Svojim sudjelovanjem proslavu je lijepom poezijom i prozom obogatio i festival Brdo knjiga.

Na pohod koji je započeo u 10 sati ispred Planinarske kuće u Planinarsko scoutskom centru u Koretićima krenulo je pedeset planinara i izletnika. Svi su se uspješno popeli na vrh Noršićka plešivica i kružnom stazom koja je obogaćena novom dionicom puta povodom 20. obljetnice vratili u Koretiće u 13 sati. U Koretiće je na proslavu u međuvremenu dobicikliralo oko 80 biciklista iz Samobora, prijatelji iz Brdsko biciklističkog kluba Šišmiš i Brdsko biciklističkog kluba Krpelj.

Svi sudionici, a možemo reći da ih je bilo 250, uživali su u prekrasnoj prirodi obasjanoj suncem i veselom društvu uz finu okrjepu i odličan glazbeni repertoar čak tri benda: Plameni jazavci, Slutim konje i Jolly Rogers.

Hvala svima koji su svojim sudjelovanjem omogućili i uljepšali proslavu!

Nataša Franić

Slika 1 od 6.Slika 2 od 6.Slika 3 od 6.Slika 4 od 6.Slika 5 od 6.Slika 6 od 6.

Najnovije vijesti

Na Papuku održani Dani hrvatskih planinara

Na Papuku održani Dani hrvatskih planinara

04.06.2023.

Središnja godišnja planinarska manifestacija hrvatskih planinara – Dani hrvatskih planinara – ove su godine održani na Papuku. Središnje mjesto svih događanja bio je planinarski dom Lapjak u Velikoj, a domaćin HPD Sokolovac, Požega.

Poziv na predavanje „Posjetitelji u aktivnoj ulozi zaštite i očuvanja planina“ 14. lipnja 2023.

Poziv na predavanje „Posjetitelji u aktivnoj ulozi zaštite i očuvanja planina“ 14. lipnja 2023.

02.06.2023.

Komisija za zaštitu prirode Hrvatskog planinarskog saveza i HPD Gorščica, Zagreb pozivaju zainteresirane planinare na predavanje „Posjetitelji u aktivnoj ulozi zaštite i očuvanja planina“ koje će se održati 14. lipnja 2023. s početkom u 19 sati.

Prije točno 125 godina izašao je prvi broj Hrvatskog planinara

Prije točno 125 godina izašao je prvi broj Hrvatskog planinara

01.06.2023.

Dana 1. lipnja 1898., točno prije 125 godina, izašao je iz tiska prvi broj Hrvatskog planinara. Hrvatski planinar jedan je od najstarijih hrvatskih časopisa i ujedno jedan od najstarijih planinarskih časopisa na svijetu. Časopis je službeno glasilo Hrvatskog planinarskog saveza. Rijetko se koja organizacija može pohvaliti časopisom s takvom tradicijom, koja povezuje ljude s kraja 19. stoljeća s današnjim naraštajima ljubitelja planina.


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.