Preminuo vodič instruktor HPS-a Zoran Milaković

subota, 24.06.2023.

Slika.

Zoran Milaković - Zoka poznat je cijeloj planinarskoj zajednici po svojoj neiscrpnoj energiji i zaraznom optimizmu.
Teško je nabrojati sve njegove aktivnosti: bio je predsjednik Planinarskog društva Psunj iz Pakraca, vodič instruktor Vodičke službe HPS-a, aktivan i zapažen član Stanice planinarskih vodiča Slavonija, spašavatelj HGSS-a i još mnogo toga.

Nesebično je dijelio svoje znanje mnogim generacijama planinara, a posebno generacijama planinarskih vodiča Vodičke službe HPS-a. Mentor kojem su se mogli obratiti u svako doba. Brinuo je o planinarskim stazama, planinarskom domu, vodio opće planinarske škole, tečajeve za vodiče, ispite i još mnogo toga. Skoro pa nema aktivnosti u kojoj nije ostavio svoj trag. Uvijek spreman pomoći u bilo kojoj situaciji, kolega na kojeg ste se mogli osloniti i biti sigurni da će sve biti u najboljem redu. Svaki zadatak, svaku situaciju, bez obzira na težinu riješio bi s prepoznatljivim širokim osmijehom.

Zatečeni ovom tužnom vijesti svoje misli, suosjećanje i potporu upućujemo obitelji Milaković. Izražavamo iskrenu sućut u ime svih članova Vodičke službe Hrvatskog planinarskog saveza.

Hvala ti Zoka što si bio dio Vodičke službe HPS-a, hvala ti na svemu što naučio generacije planinara i vodiča, hvala ti što si bio iskren prijatelj, hvala ti što si nas činio boljima.

Do novog susreta, u nebeskim visinama, počivao u miru Božjem.

Karoline Supina Vrabec, pročelnica Vodičke službe HPS-a.

Najnovije vijesti

Više od 300 djece na prvom susretu malih planinara Hrvatske

Više od 300 djece na prvom susretu malih planinara Hrvatske

24.09.2023.

U Brodskom Drenovcu na obroncima Dilj gore održan je u subotu 23. rujna 2023. prvi susret malih planinara Hrvatske. Na susretu je sudjelovalo više od tri stotine djece iz 13 planinarskih društava u kojima postoji organiziran planinarski rad s djecom, te njihovi voditelji i roditelji. Inicijator i organizator susreta bilo je Planinarsko društvo Zanatlija,

Reagiranje HPS-a na nacrt prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

Reagiranje HPS-a na nacrt prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

21.09.2023.

Zastupajući interes cjelokupne planinarske udruge u Republici Hrvatskoj i imajući u vidu da su funkcionalni planinarski domovi nezamjenjiv preduvjet sigurnosti boravka u planinskim područjima, Hrvatski planinarski savez smatra da skrb o planinarskim domovima treba povjeriti planinarskim udrugama koje njima u kontinuitetu upravljaju, ponajprije zato što je angažman planinarskih udruga i planinara jedino stvarno jamstvo za funkcioniranje i održivost planinarske infrastrukture i sigurnost u planinskim područjima.

 Nova ulaganja u planinarsku infrastukturu

Nova ulaganja u planinarsku infrastukturu

19.09.2023.

Na svojoj 2. sjednici 11. rujna 2023. Izvršni odbor HPS-a je, na temelju prijedloga stručnih komisija za planinarske putove i za planinarske objekte usvojio plan upravljanja planinarskom infrastrukturom za iduće projektno razdoblje i odobrio provedbu nabave i distribuciju potrebne građe, materijala, alata i pribora prema iskazanim potrebama planinarskih udruga za uređenje planinarske infrastrukture u skladu s uvjetima projekta Sigurna i održiva planinarska infrastruktura.


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez