Planinarski kotlić na Hrastovačkoj gori

ponedjeljak, 18.09.2023.

Subotnje jutro, 16. rujna 2023. na Hrastovačkoj gori osvanulo je vedro i sunčano. Idealne vremenske prilike za održavanje Planinarskog kotlića kod planinarskog doma Matija Filjak u organizaciji HPD-a Zrin Petrinja.

Za natjecanje u kuhanju gulaša prijavilo se šest ekipa: Princeze, Bitange, Čeznem da te zeznem, Kesten šuma, Glinske Spice Girls i Baranjski tim. Planinari – gurmani bili su iz PD-a Viškovo i HPD-a Zrin Petrinja, a pripreme za kotlić uz druženje započele su još u petak navečer, po dolasku dragih prijatelja iz Viškova na Hrastovačku goru.


Slika.

Svaka od šest prijavljenih ekipa pronašla je svoje mjesto za pripremanje gulaša, od jutra vrijedno u kotliće dodavala povrće, meso, različite začine, provjeravala i raspirivala vatricu ispod kotlića i izmjenjivala s ostalim planinarima iskustva, male kulinarske tajne, glazbu, osmjehe i planinarske teme. Atmosfera na vrhu Hrastovačke gore bila je odlična, a dodatno je bila pojačana miomirisima iz kotlića.

U 13:30 sati tročlani žiri u sastavu Višnja Dejanović, Željko Fabac i Predrag Pendić imao je zahtjevnu zadaću ocijeniti sve gulaše. Ocjenjivanje je trajalo punih pola sata, a nijanse su odlučile o najbolje skuhanim, tj. najukusnijim gulašima. Prvo mjesto osvojio je Baranjski tim sa 105 bodova. Drugoplasirana ekipa Kesten šuma dobila je 104 boda, a treća je bila ekipa Princeze sa osvojena 102 boda. Svi sudionici planinarskog kotlića nagrađeni su prigodnim poklonima i zahvalnicama za koje su se pobrinuli HPD Zrin Petrinja i Turistička zajednica Grada Petrinje.

Zanimljivo je napomenuti kako su dragi prijatelji iz Viškova drugu godinu za redom sudionici Planinarskog kotlića na Hrastovačkoj gori. Ove godine su imali dvije ekipe. Ženska ekipa je bila ekipa Bitange, a muška su bile Princeze. I sami nazivi ekipa pokazatelj su vedrog duha i smisla za humor natjecatelja, točnije dragih prijatelja za koje smo uvjereni kako će nas ponovno posjetiti na vrhu Hrastovačke gore. Dobrodošli ste i svi ostali planinari – gurmani vedrog duha i otvorenog srca.

Vidimo se nagodinu!

Slika 1 od 11.Slika 2 od 11.Slika 3 od 11.Slika 4 od 11.Slika 5 od 11.Slika 6 od 11.Slika 7 od 11.Slika 8 od 11.Slika 9 od 11.Slika 10 od 11.Slika 11 od 11.

Najnovije vijesti

Više od 300 djece na prvom susretu malih planinara Hrvatske

Više od 300 djece na prvom susretu malih planinara Hrvatske

24.09.2023.

U Brodskom Drenovcu na obroncima Dilj gore održan je u subotu 23. rujna 2023. prvi susret malih planinara Hrvatske. Na susretu je sudjelovalo više od tri stotine djece iz 13 planinarskih društava u kojima postoji organiziran planinarski rad s djecom, te njihovi voditelji i roditelji. Inicijator i organizator susreta bilo je Planinarsko društvo Zanatlija,

Reagiranje HPS-a na nacrt prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

Reagiranje HPS-a na nacrt prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

21.09.2023.

Zastupajući interes cjelokupne planinarske udruge u Republici Hrvatskoj i imajući u vidu da su funkcionalni planinarski domovi nezamjenjiv preduvjet sigurnosti boravka u planinskim područjima, Hrvatski planinarski savez smatra da skrb o planinarskim domovima treba povjeriti planinarskim udrugama koje njima u kontinuitetu upravljaju, ponajprije zato što je angažman planinarskih udruga i planinara jedino stvarno jamstvo za funkcioniranje i održivost planinarske infrastrukture i sigurnost u planinskim područjima.

 Nova ulaganja u planinarsku infrastukturu

Nova ulaganja u planinarsku infrastukturu

19.09.2023.

Na svojoj 2. sjednici 11. rujna 2023. Izvršni odbor HPS-a je, na temelju prijedloga stručnih komisija za planinarske putove i za planinarske objekte usvojio plan upravljanja planinarskom infrastrukturom za iduće projektno razdoblje i odobrio provedbu nabave i distribuciju potrebne građe, materijala, alata i pribora prema iskazanim potrebama planinarskih udruga za uređenje planinarske infrastrukture u skladu s uvjetima projekta Sigurna i održiva planinarska infrastruktura.


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez