Putopisna serija Planine od 4. listopada

nedjelja, 01.10.2023.

Slika.Od 4. listopada na Prvom programu HTV-a emitirat će se dokumentarna serija Planine, koja je predstavljena kao zabavan i edukativan putopis u kojemu se autorska ekipa uspinje na hrvatske planine i pritom upoznaje ljude i krajeve. U najavi HRT-a navodi se da je to ujedno i serija o duhovnom putovanju, otkrivanju sebe i biti života.

Autorice serijala su Maja Tokić i Nataša Kraljević Kolbas. U svakoj od šest epizoda serije one prate drugog voditelja – domaćina planinara, koji otkriva zašto voli planine i što mu je hodanje po vrhuncima donijelo. Sa sobom oni vode ili susreću ljude kojima je planina ostavila neizbrisiv trag i zauvijek ih promijenila. U prvoj epizodi domaćin je glumica i voditeljica Doris Pinčić Guberović. Epizode serijala su snimane na Velebitu, Risnjaku, Dinari, Mosoru, Učki te na Osorščici na Lošinju.

Poveznica na stranicu HRT-a

Najnovije vijesti

Izvješćivanje o uređenim planinarskim putovima i objektima u projektu Sigurna i održiva planinarska infrastruktura

Izvješćivanje o uređenim planinarskim putovima i objektima u projektu Sigurna i održiva planinarska infrastruktura

04.07.2024.

Hrvatski planinarski savez poziva planinarske udruge - upravitelje i održavatelje planinarskih putova i objekata na podnošenje izvješća o ostvarenju preuzetih zadaća uređenja planinarskih putova i objekata u okviru projekta obnove, održavanja, uređenja i opremanja planinarske infrastrukture "Sigurna i održiva planinarska infrastruktura" 2023/24., koji se provodi uz potporu Ministarstva turizma i sporta.

U subotu 14. rujna otvorenje Planinarske obilaznice Dinara

U subotu 14. rujna otvorenje Planinarske obilaznice Dinara

04.07.2024.

Povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj Hrvatski planinarski savez na najvišoj hrvatskoj planini Dinari otvorit će atraktivnu planinarsku obilaznicu s 14 kontrolnih točaka. Svečanost otvorenja Planinarske obilaznice Dinara održat će se u subotu 14. rujna 2024. na Kninskoj tvrđavi.

Projekt Sigurna i održiva planinarska infrastruktura

Projekt Sigurna i održiva planinarska infrastruktura

21.06.2024.

O planinarskoj infrastrukturi u Hrvatskoj brinu se i njome upravljaju planinarske udruge članice HPS-a. Od 2022. ulaganja su znatno povećana i osnažena projektom „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura“ koji HPS provodi uz potporu Ministarstva turizma i sporta.
footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez