Putopisna serija Planine od 4. listopada

nedjelja, 01.10.2023.

Slika.Od 4. listopada na Prvom programu HTV-a emitirat će se dokumentarna serija Planine, koja je predstavljena kao zabavan i edukativan putopis u kojemu se autorska ekipa uspinje na hrvatske planine i pritom upoznaje ljude i krajeve. U najavi HRT-a navodi se da je to ujedno i serija o duhovnom putovanju, otkrivanju sebe i biti života.

Autorice serijala su Maja Tokić i Nataša Kraljević Kolbas. U svakoj od šest epizoda serije one prate drugog voditelja – domaćina planinara, koji otkriva zašto voli planine i što mu je hodanje po vrhuncima donijelo. Sa sobom oni vode ili susreću ljude kojima je planina ostavila neizbrisiv trag i zauvijek ih promijenila. U prvoj epizodi domaćin je glumica i voditeljica Doris Pinčić Guberović. Epizode serijala su snimane na Velebitu, Risnjaku, Dinari, Mosoru, Učki te na Osorščici na Lošinju.

Poveznica na stranicu HRT-a

Najnovije vijesti

Alpinistička ekspedicija u Patagoniju povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj

Alpinistička ekspedicija u Patagoniju povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj

28.11.2023.

Prva od niza akcija povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj, alpinistička je ekspedicija HPS-a koja će se u Južnoj Americi održati u razdoblju od 12. siječnja do 10. veljače 2024. godine. Svojevrsan penjački Dream Team od sedam naših vrhunskih penjača koji ima nebrojeno najtežih uspona na svim kontinentima obilježit će našu obljetnicu usponima u Patagoniji (Argentina).

Održan seminar za voditelje općih planinarskih škola

Održan seminar za voditelje općih planinarskih škola

20.11.2023.

Sa ciljem razmjene informacija i iskustava u svrhu usklađivanja i unaprjeđenja načina izvođenja planinarskih škola u udrugama članicama HPS-a, u subotu 18. i nedjelju 19. studenoga održan je u planinarskom domu Bijele stijene u Tuku Seminar za voditelje općih planinarskih škola. Seminar je organizirala Komisija za školovanje HPS-a...

Obavijest u vezi izmjena zakonskog teksta o upravljanju planinarskim objektima

Obavijest u vezi izmjena zakonskog teksta o upravljanju planinarskim objektima

13.11.2023.

Ne osporavajući pravo političkih stranaka, udruga, pojedinaca ili bilo kojeg drugog subjekta da iznose svoja stajališta i organiziraju svoje aktivnosti prema svojim uvjerenjima, Hrvatski planinarski savez smatra potrebnim podsjetiti na važne činjenice...


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez