Planinarsko društvo "Sv.Jakov" Bitelić proslavilo je svoj 18. rođendan

srijeda, 29.11.2023.

Od osnutka 2005.godine, društvo s velikim uspjehom vodi i s ponosom obnaša funkciju predsjednika Dražan Buljan.

Društvo danas broji preko 150 članova koji ne samo da se redovito druže i planinare već se rado odazivaju i sudjeluju u svim akcijama. Jedna od njih je održavanje više od 30 km planinarskih staza.

Slika.

S velikim entuzijazmom i ljubavlju članovi su izgradili planinarsku kuću "Sv.Jakov" na Vrdovu i planinarsko sklonište "Vjetar s Dinare" te time omogućili svim planinarima koji dolaze na Dinaru da se osijećaju sigurno i da uživaju u čarima predivne planine.

Jedno od ciljeva društva je i obučavanje ljudi o osnovama planinarenja te su tako,do ove obljetnice, organizirane 4 opće planinarske škole kroz koje je prošlo više od 100 polaznika.

Od 2018.godine u društvu djeluje i speleo sekcija "SS Sv. Jakov" koju su osnovali članovi speleolozi. Oni su do danas organizirali 2 speleo škole.

Bitno je napomenuti da cijela planinarska infrastruktura, planinarski objekti, održavanje staza, organizacija izleta i školovanje počiva na trudu i volji članova volontera koji vrijedno sudjeluju u svim aktivnostima.

U subotu, 25.11.2023. održana je rođendanska proslava u planinarskoj kući "Sv.Jakov" na Vrdovu.

Preko 200 planinara, prijatelja društva iz raznih planinarskih društava cijele Hrvatske, odazvalo se pozivu i unatoč olujnom nevremenu proslavilo s nama naš rođendan.

Slika.

Obilježavanje 18.obljetnice započeto je tradicionalnim usponom na Mali Maglaj,1455 mnv.

Blagoslov i lijepe želje za naš daljnji rad primili smo na svečanoj Sv.misi koju je predvodio veliki ljubitelj planina don Dražen Balić.

Nakon mise uslijedilo je uživanje u delicijama kojima nas je počastila gastro sekcija društva.

Veselo druženje uz pjesmu i ples nastavilo se do kasno u noć i svi smo skupa postali bogatiji za još jednu predivnu uspomenu.

Ovim putem se želimo zahvaliti svim prijateljima sudionicima koji su se odazvali našem pozivu i svojom prisutnošću uveličali našu proslavu.

Posebno hvala našim vrijednim članovima i svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji.

Ponosni smo na sve što je društvo postiglo u ovih 18 godina i sigurni smo da ćemo "našoj" Dinari i u budućnosti sa zahvalnošću i predanošću nastaviti uzvraćati svu ljubav i ljepotu koju nam ona daruje.

Izvršni odbor PD Sveti Jakov Bitelić
Predsjednik Dražen Buljan

Slika 1 od 10.Slika 2 od 10.Slika 3 od 10.Slika 4 od 10.Slika 5 od 10.Slika 6 od 10.Slika 7 od 10.Slika 8 od 10.Slika 9 od 10.Slika 10 od 10.

Najnovije vijesti

 Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

14.02.2024.

Hrvatski planinarski savez poziva sve planinare i planinarske udruge na sudjelovanje na usponu na Klek kod Ogulina, koji će s održati u subotu 13. travnja 2024. Taj uspon jedna je od središnjih akcija koje se organiziraju povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

14.02.2024.

U cilju obnove i uređenja registriranih planinarskih putova i planinarskih objekata u hrvatskim planinama HPS uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 398.200 eura provodi projekt „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura 2023/24.“ Sa skorim dolaskom toplijih dana projekt ulazi u fazu intenzivnijih terenskih aktivnosti pa pozivamo planinarske udruge da pravovremeno planiraju i pripremaju svoje akcije na obnovi i uređenju putova i objekata.

Održana komemoracija za prof. dr. Željka Poljaka

Održana komemoracija za prof. dr. Željka Poljaka

07.02.2024.

U ponedjeljak 5. veljače 2024. u Hrvatskom liječničkom domu u Zagrebu održana je komemoracija za počasnog člana HPS-a, istaknutog planinarskog publicista i urednika Hrvatskog planinara prof. dr. Željka Poljaka. U velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog doma okupio se velik broj planinara, liječnika, prijatelja i poštovatelja Željka Poljaka te članovi njegove obitelji. Komemoraciju su organizirali Hrvatski planinarski savez, Hrvatski liječnički zbor i Hrvatska liječnička komora.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez