PLAF2024

ponedjeljak, 04.12.2023.

Potaknuti činjenicom da su tehničke i izražajne mogućnosti amaterskog filmskog stvaralaštva dostupnije više nego ikad, posebno kad se radi o planinarima, želimo prikupiti, prezentirati, usporediti i što objektivnije ocijeniti što veći broj filmskih radova na temu planinarstva.
Zbog toga Planinarsko društvo Đakovo i Foto-kino klub Đakovo organiziraju 2. Reviju planinarskog dokumentarnog filma – PLAF 2024.

Revija planinarskog dokumentarnog filma - PLAF 2024, održat će se u četvrtak, 15. veljače 2024., u kino dvorani Centra za kulturu Đakovo te na platformi Youtube. Tada će biti prikazan izbor najboljih te dodjela nagrada i priznanja. Organizator zadržava pravo promjene termina projekcije.

Sudjelovanje je regulirano Pravilnikom, a prijava isključivo uz ispunjen obrazac Prijavnice.

Članstvo u nekoj planinarskoj udruzi ili filmskom klubu nije uvjet sudjelovanja, proslijedite ovaj poziv prijateljima za koje znate da bi ih mogao zanimati.

Filmove će ocjenjivati žiri u sastavu:

  • Mario Šulina, predsjednik žirija, snimatelj i režiser, FKK Đakovo
  • Denis Vranješ, organizator Mosor film festivala, HPD Mosor, Split
  • Alan Čaplar, planinarski publicist, urednik Hrvatskog planinara i glavni tajnik HPS-a

Sve potrebne informacije možete dobiti na 091 1814 119 ili putem e-poruka plaf.djakovo@gmail.com

.

Radovi se šalju na: plaf.djakovo@gmail.com

Potpora: Centar za kulturu i Grad Đakovo i Udruga Slavonski planinari.

Slika. Slika. Slika.

Najnovije vijesti

 Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

14.02.2024.

Hrvatski planinarski savez poziva sve planinare i planinarske udruge na sudjelovanje na usponu na Klek kod Ogulina, koji će s održati u subotu 13. travnja 2024. Taj uspon jedna je od središnjih akcija koje se organiziraju povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

14.02.2024.

U cilju obnove i uređenja registriranih planinarskih putova i planinarskih objekata u hrvatskim planinama HPS uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 398.200 eura provodi projekt „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura 2023/24.“ Sa skorim dolaskom toplijih dana projekt ulazi u fazu intenzivnijih terenskih aktivnosti pa pozivamo planinarske udruge da pravovremeno planiraju i pripremaju svoje akcije na obnovi i uređenju putova i objekata.

Održana komemoracija za prof. dr. Željka Poljaka

Održana komemoracija za prof. dr. Željka Poljaka

07.02.2024.

U ponedjeljak 5. veljače 2024. u Hrvatskom liječničkom domu u Zagrebu održana je komemoracija za počasnog člana HPS-a, istaknutog planinarskog publicista i urednika Hrvatskog planinara prof. dr. Željka Poljaka. U velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog doma okupio se velik broj planinara, liječnika, prijatelja i poštovatelja Željka Poljaka te članovi njegove obitelji. Komemoraciju su organizirali Hrvatski planinarski savez, Hrvatski liječnički zbor i Hrvatska liječnička komora.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez