Predavanje; Zimska alpinistička oprema

srijeda, 13.12.2023.

Komisija za alpinizam HPS-a, u suradnji s AO Željezničar i AO Matica povodom početka zimske alpinističke sezone organizira predavanje o zimskoj alpinističkoj opremi.

Pridružite nam se 20.12.2023. u 18h u prostorijama HPD Željezničar!

Predavanje je namjenjeno mlađim alpinistima pripravnicima s iskustvom penjanja suhe ljetne stijene ali svi su dobrodošli!

Radi planiranja sjedenja molimo vas da popunite ovu formu: https://forms.gle/iZeRXRivT9DZzdKNA

Nakon predavanja, AO Željezničar ima svoj božićni domjenak na kojem se možete podružiti s ostalim alpinistima.

Predavanje će naknadno biti dostupno online.

Goran Glumac, alpinist iz AO Matice održat će osnovno predavanje o zimskoj opremi. U njoj će pokriti temu odijevanja za zimske alpinističke ture te opremu koju koristimo za penjanje u zimi. Njenu podjelu, namjenu, način uporabe, ograničenja i održavanje zimske tehničke alpinističke opreme koja uključuje dereze, cepine, ledni alat, užad, pojas, kacigu, sponke (karabineri), komplete, spravice za osiguravanje, snježni kolac, dead man, ledne vijke, klinove, zaglavke, pomoćnu užad (zamke) i trake (gurtne) s naglasakom na zimu i zimske uvjete.

Slika 1 od 1.

Najnovije vijesti

 Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

14.02.2024.

Hrvatski planinarski savez poziva sve planinare i planinarske udruge na sudjelovanje na usponu na Klek kod Ogulina, koji će s održati u subotu 13. travnja 2024. Taj uspon jedna je od središnjih akcija koje se organiziraju povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

14.02.2024.

U cilju obnove i uređenja registriranih planinarskih putova i planinarskih objekata u hrvatskim planinama HPS uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 398.200 eura provodi projekt „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura 2023/24.“ Sa skorim dolaskom toplijih dana projekt ulazi u fazu intenzivnijih terenskih aktivnosti pa pozivamo planinarske udruge da pravovremeno planiraju i pripremaju svoje akcije na obnovi i uređenju putova i objekata.

Održana komemoracija za prof. dr. Željka Poljaka

Održana komemoracija za prof. dr. Željka Poljaka

07.02.2024.

U ponedjeljak 5. veljače 2024. u Hrvatskom liječničkom domu u Zagrebu održana je komemoracija za počasnog člana HPS-a, istaknutog planinarskog publicista i urednika Hrvatskog planinara prof. dr. Željka Poljaka. U velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog doma okupio se velik broj planinara, liječnika, prijatelja i poštovatelja Željka Poljaka te članovi njegove obitelji. Komemoraciju su organizirali Hrvatski planinarski savez, Hrvatski liječnički zbor i Hrvatska liječnička komora.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez