UIAA Youth Ice Climbing Camp, Guillestre, Francuska 2023

petak, 15.12.2023.

Slika.

Od 11. - 17. veljače 2024.godine održat će se UIAA Youth Ice Climbing Camp u Guillestreu, (Francuska).

Kamp je namijenjen penjačima od 16 do 26 godina. Glavni cilj ovog kampa je omogućiti mladima da prakticiraju mnoge oblike penjanja po ledu – kratki sportski smjerovi ili dugi sportski smjerovi, kao i kako voditi trening.
Cijena kampa iznosi 300 eura po osobi te pokriva smještaj (u četverokrevetnoj sobi), doručak i večeru. U cijenu su uključene radionice i nadzor certificiranih instruktora alpinizma i vodiča. Komisija za alpinizam pri HPS pokrit će najmanje 50% tog iznosa dvjema navezama odnosno četvero penjača, a potencijalni kandidati sami će se pobrinuti oko troškova putovanja i organizacije istog.

Obavezna oprema za svakog sudionika, prema preporuci organizatora, je:
pojas, zimske gojzerice i dereze, kaciga, spravica za osiguravanje, 5 kompleta, 2 cepina, lavinski "trojček", 5 lednih vijaka (šraubi), sunčane naočale, krema za sunčanje, vreća za spavanje, čeona lampa, prikladna odjeća za zimsko penjanje, sredstva za osobnu higijenu, boca za vodu (termosica) te lijekovi.


Slika.

Komisija predlaže da se prijavljeni prijave u navezama, ali nije nužno. Mogu se prijaviti svi koji imaju završenu ljetnu alpinističku školu te minimalno 2 godine iskustva (barem 2 godine od završene ljetne alpinističke škole). Moraju biti u stanju penjati najmanje 5b u vodstvu i priložiti popis 10 dugih alpinističkih smjerova koje je ispenjao u vodstvu ili izmjenično.
U slučaju prevelikog broja prijava, organizator zadržava pravo izbora naveza.
Prijavljeni moraju imati članstvo u nekoj od alpinističkih jedinica HPSa za 2023., a do odlaska na kamp i za 2024. Sudionici kampa moraju imati važeće osiguranje za 2024. godinu.

Prijave su otvorene dok se ne popuni kvota, odnosno najkasnije do 8. siječnja 2024. godine pa tko je zainteresiran neka se čim prije javi. Prijave šaljite na alpinizam@hps.hr
Ako imate bilo kakva pitanja, obratite se na istu adresu.

Najnovije vijesti

 Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

14.02.2024.

Hrvatski planinarski savez poziva sve planinare i planinarske udruge na sudjelovanje na usponu na Klek kod Ogulina, koji će s održati u subotu 13. travnja 2024. Taj uspon jedna je od središnjih akcija koje se organiziraju povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

14.02.2024.

U cilju obnove i uređenja registriranih planinarskih putova i planinarskih objekata u hrvatskim planinama HPS uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 398.200 eura provodi projekt „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura 2023/24.“ Sa skorim dolaskom toplijih dana projekt ulazi u fazu intenzivnijih terenskih aktivnosti pa pozivamo planinarske udruge da pravovremeno planiraju i pripremaju svoje akcije na obnovi i uređenju putova i objekata.

Održana komemoracija za prof. dr. Željka Poljaka

Održana komemoracija za prof. dr. Željka Poljaka

07.02.2024.

U ponedjeljak 5. veljače 2024. u Hrvatskom liječničkom domu u Zagrebu održana je komemoracija za počasnog člana HPS-a, istaknutog planinarskog publicista i urednika Hrvatskog planinara prof. dr. Željka Poljaka. U velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog doma okupio se velik broj planinara, liječnika, prijatelja i poštovatelja Željka Poljaka te članovi njegove obitelji. Komemoraciju su organizirali Hrvatski planinarski savez, Hrvatski liječnički zbor i Hrvatska liječnička komora.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez