TEČAJ POPUNJEN - Tečaj za vodiče na zimsko planinarenje (B standard) veljača 2024. godine

četvrtak, 28.12.2023.

Slika. TEČAJ JE POPUNJEN. PRIJAVE SE VIŠE NE ZAPRIMAJU!

Komisija za vodiče HPS-a od 08. veljače do 11. veljače te 17. i 18. veljače 2024. godine organizira tečaj za vodiče B standarda. Tečaj se provodi po programu tečaja za vodiče na zimsko planinarenje (B standard), a namijenjen je planinarima koji već vladaju svim znanjima i vještinama nužnima za sigurno kretanje po terenima A i B standarda te žele svoje vještine i znanja nadograditi vodičkim elementima u zimskim uvjetima.
Tečaj je namijenjen vodičima koji posjeduju znanja kretanja po snježnim terenima uz korištenje tehničke opreme (krplje i dereze).
Za sudjelovanje na tečaju nužno je odlično poznavanje osnovnih čvorova, prve pomoći i spašavanja te orijentacije. Prvi dan tečaja provest će se provjera znanja iz navedenih tema kao uvjet za nastavak sudjelovanja na tečaju.

Slika.

Prijava

Prijave se primaju putem on-line obrasca. Prijave se primaju do popunjenja kapaciteta, a najkasnije do 31. siječnja 2024. godine. Broj sudionika je ograničen, a upis se provodi nakon dostave uvjeta za pohađanje tečaja prema redoslijedu prijave. Nakon dobivene potvrde o zaprimljenoj prijavi polaznici tečaja na e-mail adresu skolovanje.vodica@hps.hr trebaju dostaviti ovjereni popis 10 kvalitetnih tura na terenima B standarda u posljednje tri godine.
Kvalitetna tura na terenima B standarda smatra se tura na kojoj je za kretanje korištena zimska tehnička oprema (krplje ili dereze).


Troškovi

Neposredno prije početka tečaja Ured HPS-a poslat će račun za organizacijske troškove u iznosu od 100,00 € po osobi. Uplatu organizacijskih troškova treba izvršiti na žiro-račun HPS-a. Troškove smještaja i prehrane polaznici snose sami, a uplaćuju se izravno domaćinu u planinarskom domu. Noćenje u planinarskom domu obavezno je za sve sudionike tečaja.
Troškovi smještaja i prehrane na bazi polupansiona (noćenje, doručak i večera) kretat će se u rasponu od 90,00 € do 240,00 € ovisno o lokaciji provođenja tečaja.


Slika.

Početak tečaja

Izleti i vježbe izvodit će se na terenima koji pružaju odgovarajuće snježne uvjete. O izboru lokacije za svaki pojedini vikend tečaja odlučivat će neposredno voditelj tečaja na temelju dostupnih podataka o snježnim uvjetima i vremenskoj prognozi. Voditelj tečaja će prijavljene polaznike pravovremeno obavješćivati o predviđenoj turi za svaki vikend te potrebnoj opremi za sudjelovanje na tečaju.
U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta ili nedostatka snijega lokacije održavanja tečaja se mogu promijeniti.


Kontakt:

Komisija za vodiče HPS-a, skolovanje.vodica@hps.hr
Voditelj tečaja: Mladen Vrabec, 099 67 67 027

Najnovije vijesti

Planinarski objekti u službi sigurnosti u planinama

Planinarski objekti u službi sigurnosti u planinama

29.02.2024.

Planinarski domovi, kuće i skloništa nezamjenjiva su planinarska, posjetiteljska, turistička i sigurnosna infrastruktura u našim planinama. Uvijek iznova treba podsjetiti da je njihovo postojanje i funkcioniranje nezamislivo bez neizmjernog zalaganja planinara i planinarskih udruga te je 150. obljetnica organiziranog planinarstva u Hrvatskoj prilika za vrednovanje i iskazivanje zahvalnosti svima koji su svojim djelovanjem doprinijeli izgradnji, obnavljanju, održavanju, upravljanju i općenito funkcioniranju planinarskih objekata.

 Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

14.02.2024.

Hrvatski planinarski savez poziva sve planinare i planinarske udruge na sudjelovanje na usponu na Klek kod Ogulina, koji će s održati u subotu 13. travnja 2024. Taj uspon jedna je od središnjih akcija koje se organiziraju povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

14.02.2024.

U cilju obnove i uređenja registriranih planinarskih putova i planinarskih objekata u hrvatskim planinama HPS uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 398.200 eura provodi projekt „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura 2023/24.“ Sa skorim dolaskom toplijih dana projekt ulazi u fazu intenzivnijih terenskih aktivnosti pa pozivamo planinarske udruge da pravovremeno planiraju i pripremaju svoje akcije na obnovi i uređenju putova i objekata.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez