Proljetna akcija čišćenja u Parku prirode Medvednica

četvrtak, 29.02.2024.

Povodom Svjetskog dana šuma (21.3.) i Svjetskog dana voda (22.3.) Javna ustanova Park prirode Medvednica organizira tradicionalnu veliku proljetnu akciju čišćenja otpada u Parku prirode Medvednica.

Akciju čišćenja će započeti zaposlenici Javne ustanove Parka prirode Medvednica i Hrvatskih šuma d.o.o., Uprava šuma podružnica Zagreb u tjednu od 11. do 15. ožujka prikupljanjem glomaznog otpada na više lokacija te sitnog otpada duž uzlaznog i silaznog kraka Sljemenske ceste kako bi pripremili efikasniji odvoz otpada s tih lokacija.

 

Velika akcija čišćenja održat će se u subotu 16. ožujka 2024. godine od 9 – 14 sati.

 

Ove godine akcija čišćenja će biti na lokacijama u istočnom dijelu Parka prirode Medvednica duž potoka Kašina i Vukov dol, te županijsku cestu prema Pili od Horvatovih stuba do Rakovih nogu.

 

Organizator: Javna ustanova Park prirode Medvednica

Partneri: Hrvatske šume d.o.o. Uprava šuma podružnica Zagreb, Hrvatsko šumarsko društvo ogranak Zagreb, Grad Zagreb, Zagrebački Holding d.o.o., podružnica Čistoća, te Općina Stubičke Toplice.

 

Molimo vas da svoje sudjelovanje i broj sudionika potvrdite na info@pp-medvednica.hr do 9. ožujka 2024. godine.

Nakon zaprimljenih prijava JU formirat će timove po lokacijama, te vas o tome naknadno obavijestiti.

 

Sredstva za čišćenje (vreće, rukavice i dezinficijensi) bit će osigurana.

Cijela će akcija biti promovirana na web stranici JU, društvenim mrežama i u medijima.

 

Kontakt osobe za dodatne informacije u Javnoj ustanovi Park prirode Medvednica je Andrea Kostelić (0992192322), andrea.kostelic@pp-medvednica.hr za lokacije na području Parka u Gradu Zagreba, a za lokaciju u Krapinsko – zagorskoj županiji Ivan Štefek, (0992192320), ivan.stefek@gmail.com.

Slika 1 od 1.

Najnovije vijesti

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

13.04.2024.

Usponom na Klek u subotu 13. travnja hrvatski planinari obilježili su svečano 150. obljetnicu povijesnog događaja kojim je 1874. začeto planinarstvo u Hrvatskoj. Na usponu na Klek sudjelovalo je 2000 planinara, a s njima se do planinarskog doma popeo i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

03.04.2024.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju bila je prva u nizu akcija izvedenih u povodu 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Iskusna sedmeročlana ekipa ispenjala je u granitnim stijenama Patagonije najviše što je u vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima bilo moguće.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

30.03.2024.

Četvrti ovogodišnji broj Hrvatskog planinara otvara članak poznatog istarskog slijepog planinara Feruča Lazarića o njegovu posjetu Peruu.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez