Poziv na Tečaj za markaciste i Sastanak održavatelja i korisnika planinarskih putova na području Slavonije, Baranje i Srijema 20. i 21. travnja 2024. Planinarska kuća Krndija u Londžici

petak, 08.03.2024.

Tečaj i sastanak organizira Komisija za planinarske putove (Komisija) Hrvatskog planinarskog saveza (HPS), u suradnji s PD „Krndija“ Našice. Tečaj će se održati u subotu i nedjelju, 20. i 21. travnja 2024. u planinarskoj kući Krndija u Londžici blizu Našica i na obližnjim planinarskim putovima. Tečaj se održava prvenstveno za članove planinarskih društava koja održavaju planinarske putove na području Slavonije, Baranje i Srijema. U subotu, 20. travnja 2024. u istoj planinarskoj kući održati će se sastanak Komisije HPS-a s predstavnicima planinarskih društava i ostalim zainteresiranima za korištenje i održavanje planinarskih putova s tog područja

Tečaj za markaciste

Komisija za planinarske putove (Komisija) Hrvatskog planinarskog saveza (HPS), u suradnji s PD „Krndija“ Našice organizira Tečaj za markaciste i to prvenstveno za članove planinarskih društava koja održavaju planinarske putove na području Slavonije, Baranje i Srijema.

Tečaj će se održati 20. i 21. travnja 2024.

Tečaj se provodi prema Programu tečaja za markaciste u Hrvatskom planinarskom savezu. Namijenjen je članovima planinarskih društava koja su nadležna za održavanje planinarskih putova upisanih u Registar planinarskih putova, obilaznica i markacista u Hrvatskoj s pratećim sadržajima ili su iskazala spremnost za preuzimanjem nadležnosti za održavanjem planinarskog puta prema postupku prijenosa nadležnosti nad održavanjem planinarskog puta.

Teorijski dio tečaja održati će se u prostorijama planinarske kuće Krndija u Londžici. Tečaj počinje prihvatom i registracijom sudionika u subotu od 8:30 do 8:45 sati, a predavanja započinju u 9 sati. Teorijski dio tečaja je cjelodnevni, pri čemu se nakon predavanja isti dan održava i provjera znanja.

Praktični dio tečaja, u nedjelju, planiran je na području planine Krndije. Točno mjesto i vrijeme početka praktičnog dijela tečaja biti će objavljeno pri kraju predavanja. Praktični dio tečaja traje do kasnih poslijepodnevnih sati. U slučaju nepovoljnog vremena moguća je zamjena dana održavanja teorijskog i praktičnog dijela tečaja o čemu će sudionici biti obaviješteni par dana prije početka tečaja.

Broj mjesta na tečaju je ograničen. U slučaju većeg broja prijavljenih, Komisija će, u suradnji s predstavnicima planinarskih društava, donijeti odluku o broju prijavljenih po pojedinom društvu i terminu pohađanja tečaja.

Članovi planinarskih društava članica HPS-a zainteresirane za pohađanje tečaja, prijavljuju se elektroničkom prijavom, koju podnosi matično planinarsko društvo. Planinarska društva nadležna za održavanje planinarskih putova Slavonije, Baranje i Srijema obaviještena su o održavanju tečaja i načinu prijave.

Prijave za tečaj se podnose najkasnije do 5. travnja 2024.

Za sudjelovanje na tečaju potrebno je imati važeću člansku iskaznicu HPS-a sa plaćenom članarinom za tekuću godinu.

Cijena tečaja je 20 eura po polazniku, a plaćanje se obavlja po predračunu koji će za prijavljene članove biti poslan planinarskim društvima iz Ureda HPS-a.

Tečaj provode suradnici Komisije za planinarske putove i povjerenici za područja Slavonije Baranje i Srijema: Žarko Roček, markacist voditelj, PD „Psunj“ Pakrac, povjerenik za područje Slavonije; Mladen Golubić, markacist voditelj, povjerenik za područje Moslavačke gore i Bilogore, HPD „Garjevica“ Čazma; Majda Rončević, markacist voditelj, PD Zanatlija Osijek, član Komisije za planinarske putove, povjerenik za područje Slavonije i Ronald Schreiner, markacist instruktor, PD "INA Bjelolasica" Zagreb, član Komisije za planinarske putove.

Predstavnica društva suorganizatora PD „Krndija“ Našice je Katarina Marks 0915286553.

Sastanak Komisije s predstavnicima planinarskih društava i ostalim zainteresiranima za korištenje i održavanje planinarskih putova na području Slavonije, Baranje i Srijema

S ciljem ostvarenja što bolje i konstruktivnije suradnje svih zainteresiranih za korištenje i održavanje planinarskih putova te željom za poboljšanjem kvalitete, osiguranja i zaštite planinarskih putova, uz održavanje markacističkih tečajeva, organiziraju se sastanci predstavnika Komisije za planinarske putove i predstavnika planinarskih društava, povjerenika za planinarske putove, stanica HGSS-a, stanica vodiča, JU zaštite prirode, turističke zajednice, Hrvatskih šuma, lokalne samouprave, lovačkih i drugih udruga i ustanova s kojima planinari i markacisti dijele prirodu i putove na tom području.

Sastanak će se održati u subotu, 20. travnja 2024. s početkom u 10 sati u Planinarskoj kući Krndija u Londžici blizu Našica.

Sudjelovanje na sastanku možete najaviti korištenjem elektroničke prijavnice za sastanak (Google obrazac).

Kontakt podaci:

Najnovije vijesti

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

13.04.2024.

Usponom na Klek u subotu 13. travnja hrvatski planinari obilježili su svečano 150. obljetnicu povijesnog događaja kojim je 1874. začeto planinarstvo u Hrvatskoj. Na usponu na Klek sudjelovalo je 2000 planinara, a s njima se do planinarskog doma popeo i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

03.04.2024.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju bila je prva u nizu akcija izvedenih u povodu 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Iskusna sedmeročlana ekipa ispenjala je u granitnim stijenama Patagonije najviše što je u vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima bilo moguće.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

30.03.2024.

Četvrti ovogodišnji broj Hrvatskog planinara otvara članak poznatog istarskog slijepog planinara Feruča Lazarića o njegovu posjetu Peruu.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez