Održan pohod po Opatijskoj planinarskoj obilaznici

srijeda, 27.03.2024.

Planinarsko društvo „Opatija“ proteklog je vikenda organiziralo pohod po Opatijskoj planinarskoj obilaznici koji je uvršten i među 150 izleta za 150 godina Hrvatskog planinarskog saveza. Također, ovim je pohodom prigodno proslavljena 10. obljetnica otvaranja Opatijske planinarske obilaznice.

Slika.

50-ak sudionika okupilo se ispred Planinarskoga doma Poklon gdje ih je dočekao i snijeg!
Planinari su se potom rasporedili u tri skupine te su svi zajedno krenuli putem Crkvenog vrha. Dio planinara se potom vratio kružnim putem, dok su ostali sudionici nastavili do Orlovih stijena, a veća skupina odvažila se i na uspon najuzbudljivijom dionicom Opatijske planinarske obilaznice do Brložnika.

Podsjećamo, Opatijska planinarska obilaznica (OPO) je planinarska trasa kružnog oblika, koja počinje i završava u Opatiji. Većim dijelom prolazi kroz područje Parka prirode Učka, ima petnaest kontrolnih točaka i obuhvaća deset vrhova u masivu Učke i Ćićarije. Trasa je označena standardnim planinarskim markacijama i može se prelaziti tijekom cijele godine. Na svim kontrolnim točkama postavljeni su metalni žigovi, kojima se u Vodiču i dnevniku OPO ovjerava obilazak kontrolne točke.

Dnevnici OPO-a mogu se nabaviti osobno svake srijede u društvenim prostorijama PD-a „Opatija“ (Maršala Tita 42, Opatija) od 19:00 do 20:00 sati i u planinarskom domu Poklon vikendom i praznicima, a mogu se naručiti i putem maila pdopatija1950@gmail.com.

Slika 1 od 4.Slika 2 od 4.Slika 3 od 4.Slika 4 od 4.

Najnovije vijesti

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

13.04.2024.

Usponom na Klek u subotu 13. travnja hrvatski planinari obilježili su svečano 150. obljetnicu povijesnog događaja kojim je 1874. začeto planinarstvo u Hrvatskoj. Na usponu na Klek sudjelovalo je 2000 planinara, a s njima se do planinarskog doma popeo i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

03.04.2024.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju bila je prva u nizu akcija izvedenih u povodu 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Iskusna sedmeročlana ekipa ispenjala je u granitnim stijenama Patagonije najviše što je u vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima bilo moguće.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

30.03.2024.

Četvrti ovogodišnji broj Hrvatskog planinara otvara članak poznatog istarskog slijepog planinara Feruča Lazarića o njegovu posjetu Peruu.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez