U CKT-u održano predavanje o Hrvatskoj alpinističkoj ekspediciji u Patagoniju

petak, 29.03.2024.

U Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu u četvrtak 28. ožujka održano je prvo javno predstavljanje Hrvatske alpinističke ekspedicije Patagonija 2024. Na predavanju pred prepunom dvoranom CKT-a članovi ekspedicije su živom pričom i nizom impresivnih fotografija oduševili publiku prenoseći svoja iskustva i doživljaje iz zemlje fascinantnih granitnih tornjeva, nepreglednih ledenjaka i ekstremnih vremenskih uvjeta.

Slika.

Slika.U ekspediciji je sudjelovalo sedam vrhunskih penjača koji iza sebe imaju nebrojeno mnogo najtežih uspona na svim kontinentima: Boris Čujić, Igor Čorko, Ivan Vitez, Elvin Sindičić, Siniša Škalec, Marko Kalčić i Marko Buljan. U Patagoniji su boravili od polovice siječnja do polovice veljače 2024. te, unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama, izveli niz respektabilnih penjačkih uspona u jednom od najizazovnijih gorja na Zemlji. To područje poznato je po svojim jedinstvenim granitnim stijenama, ledenjacima, vulkanima i ledenjačkim jezerima.

Slika.Hrvatska alpinistička ekspedicija ekspedicija u Patagoniju jedna je od središnjih akcija koje se izvode povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Organizator ekspedicije bio je Hrvatski planinarski savez. Izvještaj ekspedicije bit će uskoro objavljen u časopisu Hrvatski planinar.

Predstavljanje Hrvatske alpinističke ekspedicije Patagonija 2024 održano je u okviru ciklusa putopisnih predavanja "Putnička klasa", koju organizira Centar za kulturu Trešnjevka u suradnji s izdavačkom kućom Libricon, a uz financijsku potporu Grada Zagreba te Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Slika.

Slika.

Slika.

Slika 1 od 7.Slika 2 od 7.Slika 3 od 7.Slika 4 od 7.Slika 5 od 7.Slika 6 od 7.Slika 7 od 7.

Najnovije vijesti

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

13.04.2024.

Usponom na Klek u subotu 13. travnja hrvatski planinari obilježili su svečano 150. obljetnicu povijesnog događaja kojim je 1874. začeto planinarstvo u Hrvatskoj. Na usponu na Klek sudjelovalo je 2000 planinara, a s njima se do planinarskog doma popeo i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

03.04.2024.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju bila je prva u nizu akcija izvedenih u povodu 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Iskusna sedmeročlana ekipa ispenjala je u granitnim stijenama Patagonije najviše što je u vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima bilo moguće.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

30.03.2024.

Četvrti ovogodišnji broj Hrvatskog planinara otvara članak poznatog istarskog slijepog planinara Feruča Lazarića o njegovu posjetu Peruu.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez