Održan ispit za vodiče A standarda u Radoboju

utorak, 30.04.2024.

U organizaciji Komisije za vodiče tijekom vikenda od 20. do 21.travnja 2024 u planinarskom domu Radoboj i na okolnim terenima održan je ispit za planinarske vodiče A standarda.


Slika.

Ispit je uspješno položilo 27 kandidata iz 12 planinarskih društava s područja stanica planinarskih vodiča Istra, Karlovac, Rijeka, Varaždin i Zagreb te tako steklo stručni naziv Vodič na ljetno planinarenje.

Kandidati su svoje znanje i vještine prezentirali tijekom dva vrlo intenzivna ispitna dana kroz slijedeće ispitne cjeline: pismeni, usmeni i praktični dio ispita. Praktični dio ispita organiziran je terenski kroz poligone, pregled opreme, čvorovi i izrada rukohvata, orijentacija, prva pomoć i spašavanje te ispitna tura. Kandidati su sve ispitne teme odradili prema dinamičkom planu i pokazali zainteresiranost u svim temama.

Uz voditelja ispita Davora Miketu, ispitnu komisiju činili su instruktori: Karoline Supina Vrabec, Eugen Zobaj, Dubravko Balent, i asistenti Jagoda Šantić i Rudolf Posavec.

Novim kolegama želimo uspješno vođenje u matičnim planinarskim društvima te nastavak usavršavanja znanja na vježbama u stanicama planinarskih vodiča.

Davor Miketa, voditelj ispita

Slika 1 od 3.Slika 2 od 3.Slika 3 od 3.

Najnovije vijesti

Dani hrvatskih planinara 25.-26. svibnja 2024. na Kamenitovcu

Dani hrvatskih planinara 25.-26. svibnja 2024. na Kamenitovcu

23.05.2024.

Hrvatski planinarski savez i HPD Bilogora iz Bjelovara pozivaju sve zainteresirane planinare na Dane hrvatskih planinara koji će se održati 25. i 26. svibnja 2024. na Kamenitovcu, s organiziranim izletima i turama po Bilogori.

15 godina od uspona Hrvatske ženske alpinističke ekspedicije na vrh Mount Everesta

15 godina od uspona Hrvatske ženske alpinističke ekspedicije na vrh Mount Everesta

19.05.2024.

Na današnji dan, 19. svibnja 2009. sestre Darija i Iris Bostjančić popele su se na najvišu točku našeg planeta – na vrh Mount Everesta (8850 m) na Hrvatskoj ženskoj alpinističkoj ekspediciji koju je organizirao Hrvatski planinarski savez. Bile su prve žene u toj sezoni na vrhu Everesta, a ujedno i prve sestre u povijesti koje su na vrh svijeta stigle s nepalske strane planine. Tog dana hrvatska zastava prvi puta je istaknuta na najvišem mjestu na svijetu

Predstavljanje knjige Durmitor 23. svibnja u Zagrebu

Predstavljanje knjige Durmitor 23. svibnja u Zagrebu

18.05.2024.

U četvrtak 23. svibnja s početkom u 19:30 sati u Knjižnici Bogdan Ogrizović (Cvjetni trg, Preradovićeva 5) u Zagrebu će biti predstavljena knjiga "Durmitor - nacionalni park" Vlade Vujisića.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez