Dani hrvatskih planinara na Vodicama 25. – 26. 5. 2013. godine

ponedjeljak, 27.05.2013.

neki opis

Proteklu subotu i nedjelju, 25. do 26. svibnja 2013. godine, održani su Dani hrvatskih planinara na Vodicama kod Sošica u Žumberku. Središnje mjesto događanja bilo je kod Planinarske kuće „Vodice“.

Hrvatski planinarski savez i PD „Dubovac“ iz Karlovca, kao domaćini, pobrinuli su se da organizacija i sadržaji budu na zavidnoj visini, kao i bogati sadržaji oko Planinarske kuće „Vodice“, zajedno s organiziranim vođenjem izleta prema raznim odredištima. Prema popisu prijavljenih bilo je prisutno 82 planinarska društva i to iz Hrvatske 75, iz BiH 5 i iz Slovenije 2 s ukupno 946 prijavljenih planinara. S još 144 pojedinačno prijavljena, ukupno je na Vodicama bilo prisutno 1090 planinara.

Na svečanom otvorenju, uz prigodan muzički program, nazočne su pozdravili g. Vitomir Murganić - predsjednik PD „Dubovac“, g. Tone Jesenko - dopredsjednik PZS-e i predsjednik IO HPS-a g. Vladimir Novak.

neki opis

Vrijeme, koje nije bilo baš naklonjeno planinarima, nije uspijelo čak niti snijegom omesti prisutne u ugodnom druženju i veselom raspoloženju.

Svim sudionicima su u nedjelju podjeljene Spomenice za sjećanje na sudjelovanje u dvodnevnom druženju na skupu Dani hrvatskih planinara.

Za vrijeme trajanja druženja, prisutnima su osjećaj opuštenosti i sigurnosti dali svojim prisustvom, članovi HGSS stanice Karlovac i Samobor, koji na sreću nisu imali potrebe djelovati.

Slika 1 od 7.Slika 2 od 7.Slika 3 od 7.Slika 4 od 7.Slika 5 od 7.Slika 6 od 7.Slika 7 od 7.

Najnovije vijesti

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

26.11.2021.

Hrvatska planinarska obilaznica (HPO) je najveća i ujedno najpopularnija planinarska obilaznica u Hrvatskoj. Obuhvaća najatraktivnije vrhove u svim hrvatskim planinama. Namjera Hrvatskog planinarskog saveza kod osnivanja obilaznice nije bila samo dovesti što više ljudi na zanimljive vrhove nego ih uputiti da ljepote hrvatskih planina upoznaju sustavno, ciljano i osmišljeno. Obilazak HPO-a idealan je način za temeljito i sustavno upoznavanje svih hrvatskih planina i njihovih najatraktivnijih vrhova pa su planinari koji dovrše obilazak i steknu sva priznanja HPO-a u pravilu ponajbolji poznavatelji planinskih ljepota Hrvatske.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

24.11.2021.

U Hrvatskom planinarskom savezu dostupan je atraktivan zidni kalendar HPS-a za 2022. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Na svakoj se stranici, uz kalendarij za pojedini mjesec nalazi velika fotografija i podaci o planiranim akcijama planinarskih udruga u tom mjesecu. Motivi su raznoliki a obuhvaćena su omiljena planinarska odredišta na Velebitu, Učki, Risnjaku, Bijelim stijenama, Kleku, Mosoru, Pelješcu, Ziru i na drugim mjestima.

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

16.11.2021.

Putem svojih službenih adresa elektroničke pošte na domeni hps.hr osnovne planinarske udruge obaviještene su o dostupnosti članskog materijala za 2022. godinu i drugim temama od interesa za cjelokupno članstvo HPS-a. Pozivamo dužnosnike udruga da redovito prate obavijesti upućene putem službene elektroničke pošte, a u slučaju da trebaju podršku ili pomoć u pristupu pošti da se jave Uredu HPS-a. Od informacija izdvajamo sljedeće.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.