Tečaj za vodiče HPS-a A standarda na Ravnoj gori

srijeda, 17.07.2013.

Slika.Komisija za vodiče HPS-a organizira 31. kolovoza - 1. rujna i 7. - 8. rujna 2013. tečaj za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza A standarda (Vodiče društvenih izleta). Tečaj je namijenjen iskusnim planinarima koji žele steći znanja i vještine potrebne za vođenje planinara po planinarskim putovima u ljetnim uvjetima, a provodi po programu školovanja vodiča HPS-a. Tečaj će se održati na terenima oko planinarskog doma “Filićev dom” na Ravnoj gori.

Smještaj i prehrana organizirani su u domu. Tečaj se organizira za 25-30 sudionika, a voditelj tečaja je Vodič HPS-a, Drago Stupar (gsm: 091 5532325, e-pošta: gaga1965@net.hr)

Nakon primitka prijava, planinarskim udrugama ili pojedincima, ured HPS-a poslat će račun za organizacijske troškove u iznosu od 450,00 kn + PDV = 562.50 kn po osobi. Uplatu organizacijskih troškova treba izvršiti na žiro-račun HPS-a br. 2360000-1101495742, uz odgovarajući poziv na broj vidljiv na računu, najkasnije do 23. kolovoza 2013. Troškovi prehrane (puni pansion + ručak) su 125 kuna, a uplaćuju se izravno domaćinima kao i trošak noćenja po cjeniku domaćina za članove HPS-a.

U cijenu organizacijskih troškova uključen je amblem Vodičke službe HPS-a, trošak ispita, iskaznica, značka te majica Vodičke službe.

Predložak prijavnice dostupan je na webu HPS-a, a ispunjena prijavnica šalje se putom elektroničke pošte na vodici@hps.hr najkasnije do 15. kolovoza 2013. godine, a može već i sada.

PRISTUP TEČAJU

Polaznici tečaja na Ravnoj Gori trebaju :

- predočiti planinarsku iskaznicu HPS-a s ovjerenom markicom za 2013. godinu

- donijeti preporuku matične planinarske udruge u kojoj je naznačeno da su proveli najmanje 10 kvalitetnih dana na društvenim izletima.

- donijeti presliku diplome Opće planinarske škole

- biti duševno i tjelesno sposoban podnijeti veće napore

- posjedovati i koristiti planinarsku odjeću, obuću i opremu za boravak i kretanje planinama a posebno dvije zamke (promjer cca 6 mm, dužine 5-6 metara), dvije sponke s maticom, kompas, kartu područja, čeonu baterijsku svjetiljku, pribor prve pomoći te pribor za pisanje.

POČETAK TEČAJA

Tečajci trebaju doći u planinarski dom Filićev dom 31. kolovoza 2013. do 9.30 sati, gdje organizatoru predaju:

- preporuku s matičnog planinarskog društva i preslike diploma

- potvrđenu uplatnicu za organizacijske troškove

- dvije fotografije 30×35 mm (na poleđini upisati ime i prezime)

- domaćinu u planinarskom domu uplaćuju smještaj i prehranu

Najnovije vijesti

Dani hrvatskih planinara 2021.

Dani hrvatskih planinara 2021.

15.04.2021.

U želji i namjeri da se predstavi zanimljiv planinarski krajolik, pitomi i životopisni brežuljci sjeverne đurđevačke Bilogore, na incijativu đurđevačkoga PD-a Borik HPS je još prije nekoliko godina odabrao Đurđevac za mjesto održavanja Dana hrvatskih planinara 2021. Nadajući se povoljnoj situaciji u pogledu aktualne pandemije Covid-19 pozivamo planinarska društva i klubove da u svoj plan aktivnosti uključe obilježavanje Dana hrvatskih planinara 12. i 13. lipnja 2021. i svoj boravak u Đurđevcu. Podrobnije informacije o načinu obilježavanja Dana hrvatskih planinara bit će objavljene početkom lipnja kada budu poznate epidemiološke okolnosti, sve prema tadašnjoj procjeni i mjerama nadležnog Stožera Civilne zaštite.

Novi broj Hrvatskog planinara 4/2021

Novi broj Hrvatskog planinara 4/2021

13.04.2021.

Travanjski broj Hrvatskog planinara donosi niz zanimljivih tema: zrakoplovna nesreća na Sljemenu, planinarenje hercegovačkim planinama, zimski uspon na Bjelolasicu, sjećanje na Tateka, impresivan uspon na Šćirovac i Svetog Iliju. Želite li redovito primati i otkrivati što donosi časopis Hrvatski planinar pozivamo vas da se pretplatite.

Nova web stranica HPS-a

Nova web stranica HPS-a

26.03.2021.

U petak 26. ožujka puštena je u rad nova web stranica Hrvatskog planinarskog saveza. Stranica, kao i dosad, sadrži obilje podataka korisnih za planiranje izleta te raznovrsne popise i podatke o planinarskim udrugama, objektima, vrhovima, obilaznicama, putovima, akcijama, komisijama, časopisu Hrvatski planinar i raznim drugim temama, ali sadrži raznovrsne nove i dorađene funkcionalnosti te na sistematičniji način organizirane informacije. Cilj izrade bio je na kvalitetniji način povezati raznovrsne baze podataka u jedinstvenu web-platformu s automatiziranom sinkronizacijom podataka iz različitih baza podataka, a ujedno pojednostavniti objavljivanje vijesti.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.