Tečaj za vodiče HPS-a A standarda na Ravnoj gori

srijeda, 17.07.2013.

Slika.Komisija za vodiče HPS-a organizira 31. kolovoza - 1. rujna i 7. - 8. rujna 2013. tečaj za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza A standarda (Vodiče društvenih izleta). Tečaj je namijenjen iskusnim planinarima koji žele steći znanja i vještine potrebne za vođenje planinara po planinarskim putovima u ljetnim uvjetima, a provodi po programu školovanja vodiča HPS-a. Tečaj će se održati na terenima oko planinarskog doma “Filićev dom” na Ravnoj gori.

Smještaj i prehrana organizirani su u domu. Tečaj se organizira za 25-30 sudionika, a voditelj tečaja je Vodič HPS-a, Drago Stupar (gsm: 091 5532325, e-pošta: gaga1965@net.hr)

Nakon primitka prijava, planinarskim udrugama ili pojedincima, ured HPS-a poslat će račun za organizacijske troškove u iznosu od 450,00 kn + PDV = 562.50 kn po osobi. Uplatu organizacijskih troškova treba izvršiti na žiro-račun HPS-a br. 2360000-1101495742, uz odgovarajući poziv na broj vidljiv na računu, najkasnije do 23. kolovoza 2013. Troškovi prehrane (puni pansion + ručak) su 125 kuna, a uplaćuju se izravno domaćinima kao i trošak noćenja po cjeniku domaćina za članove HPS-a.

U cijenu organizacijskih troškova uključen je amblem Vodičke službe HPS-a, trošak ispita, iskaznica, značka te majica Vodičke službe.

Predložak prijavnice dostupan je na webu HPS-a, a ispunjena prijavnica šalje se putom elektroničke pošte na vodici@hps.hr najkasnije do 15. kolovoza 2013. godine, a može već i sada.

PRISTUP TEČAJU

Polaznici tečaja na Ravnoj Gori trebaju :

- predočiti planinarsku iskaznicu HPS-a s ovjerenom markicom za 2013. godinu

- donijeti preporuku matične planinarske udruge u kojoj je naznačeno da su proveli najmanje 10 kvalitetnih dana na društvenim izletima.

- donijeti presliku diplome Opće planinarske škole

- biti duševno i tjelesno sposoban podnijeti veće napore

- posjedovati i koristiti planinarsku odjeću, obuću i opremu za boravak i kretanje planinama a posebno dvije zamke (promjer cca 6 mm, dužine 5-6 metara), dvije sponke s maticom, kompas, kartu područja, čeonu baterijsku svjetiljku, pribor prve pomoći te pribor za pisanje.

POČETAK TEČAJA

Tečajci trebaju doći u planinarski dom Filićev dom 31. kolovoza 2013. do 9.30 sati, gdje organizatoru predaju:

- preporuku s matičnog planinarskog društva i preslike diploma

- potvrđenu uplatnicu za organizacijske troškove

- dvije fotografije 30×35 mm (na poleđini upisati ime i prezime)

- domaćinu u planinarskom domu uplaćuju smještaj i prehranu

Najnovije vijesti

Rujanski broj Hrvatskog planinara

Rujanski broj Hrvatskog planinara

08.09.2021.

Nakon velikih ljetnih vrućina stigli su ugodni dani pa Premužićeva staza na Rabu, koja krasi naslovnicu novog broja, kao da poziva da krenemo u planine. Ne treba nas planinare dugo nagovarati, a ideje za nove izlete potražimo u novom broju.

Objavljen Planinarski leksikon

Objavljen Planinarski leksikon

27.08.2021.

Od 27. kolovoza na mrežnim stranicama HPS-a dostupan je Planinarski leksikon sa više od 700 raznovrsnih izraza koji se učestalo koriste u planinarstvu. Priredila ga je Komisija za promidžbu i izdavaštvo uz suradnju komisija za školovanje, planinarske putove, planinarske objekte, zaštitu prirode i speleologiju te brojnih suradnika.

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

02.08.2021.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 2. 8. 2021. Javni poziv za neposredno su/financiranje izrade projektne dokumentacije za obnovu postojeće posjetiteljske i planinarske infrastrukture u zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.