Godišnji sastanak BMU-a u Bavšici

utorak, 22.10.2013.

Slika.U organizaciji Planinske zveze Slovenije u Bavšici (Slovenija) održan je godišnji sastanak BMU-a (Balkan Mountaineering Union) na kojem je sudjelovalo 32 predstavnika planinarskih saveza Turske, Bugarske, Srbije, Makedonije, Grčke, Albanije, Crne Gore, BiH, Slovenije i Hrvatske te gosti iz Italije.

Na sastanku su, nakon predstavljanja PZS-e i njenih planinarskih putova, rada mladih i rada s mladima u PZS, uz izvještaje o aktivnostima BMU-a u 2013, informacijama o Skupštini UIAA 2013 u Švicarskoj, Evropskom planinarskom forumu (European Mountaineering Forum), pohodu BMU-a na Damavand, najviši vrh Irana, a jednoglasno su u punopravno članstvo BMU-a primljeni Planinska zveza Slovenije i Hrvatski planinarski savez, dosadašnje članice – promatrači.

Slika.U nastavku sjednice prihvaćeni su prijedlozi o pohodu BMU-a na Elbrus (u ljeto 2014.) i zimskom pohodu na Ararat (zima 2015.), projektu obilaska najviših vrhova članica BMU-a, planinarskom orijentacijskom natjecanju reprezentacija članica BMU-a, predstavljanju i prikazu planinarskih kuća Balkana na Google map na stranici BMU (www.bmumagazine.com) i planinarskog logora mladih u Makedoniji iduće godine.

Članicama BMU-a upućeni su pozivi za aktivno sudjelovanje na 2. simpoziju „Planinarstvo u funkciji turizma“ s glavnom temom „Planinarski objekti u funkciji turizma“ u Fojnici (BiH) u studenom 2013., a za mjesto održavanja sljedećeg sastanka članica BMU-a određen je, na prijedlog i uz domaćinstvo HPS-a, otok Mljet (krajem svibnja 2014.), u sklopu manifestacija obilježavanja 140 godina hrvatskog planinarstva.

Slika.

Najnovije vijesti

Rujanski broj Hrvatskog planinara

Rujanski broj Hrvatskog planinara

08.09.2021.

Nakon velikih ljetnih vrućina stigli su ugodni dani pa Premužićeva staza na Rabu, koja krasi naslovnicu novog broja, kao da poziva da krenemo u planine. Ne treba nas planinare dugo nagovarati, a ideje za nove izlete potražimo u novom broju.

Objavljen Planinarski leksikon

Objavljen Planinarski leksikon

27.08.2021.

Od 27. kolovoza na mrežnim stranicama HPS-a dostupan je Planinarski leksikon sa više od 700 raznovrsnih izraza koji se učestalo koriste u planinarstvu. Priredila ga je Komisija za promidžbu i izdavaštvo uz suradnju komisija za školovanje, planinarske putove, planinarske objekte, zaštitu prirode i speleologiju te brojnih suradnika.

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

02.08.2021.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 2. 8. 2021. Javni poziv za neposredno su/financiranje izrade projektne dokumentacije za obnovu postojeće posjetiteljske i planinarske infrastrukture u zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.