Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Susret uredništava Hrvatskog planinara i Planinskog vestnika

utorak, 17.05.2016.

Slika.U sjedištu Planinske zveze Slovenije u Ljubljani u ponedjeljak 16. svibnja održan je susret uredničkih odbora „Hrvatskog planinara“ i „Planinskog vestnika“. „Hrvatski planinar“ predstavljali su glavni urednik Alan Čaplar, članovi Uredničkog odbora Ivan Hapač, Krunoslav Milas, Vlado Božić i Faruk Islamović te suradnici Ivana Eterović i Damir Šantek, a „Planinski vestnik“ glavni urednik Vladimir Habjan, članovi Uredništva Irena Mušić Habjan, Emil Pevec, Mateja Pale, Dušan Škodič, Mire Steinbuch i Zdenka Mihelič te stručna suradnica PV Hedvika Petkovšek.

Na sastanku su razmijenjena iskustva o pripremi dvaju časopisa, koordinaciji među urednicima i suradnicima, dinamici i rasporedu rada na svakom broju te o načinu odabira tema i članaka. Također se razgovaralo o broju pretplatnika i nakladi časopisa te o načinu promidžbe i prodaje časopisa. Uredništvo Planinskog vestnika podrobno je opisalo način odabira i pripreme teme mjeseca i obrade tematskih rubrika. Uredništvo Hrvatskog planinara posebno je istaknulo da je Planinski vestnik od samih početka bio uzor za „Hrvatski planinar“, o čemu svjedoči i izvorni zapis na 1. stranici prvoga broja „Hrvatskog planinara“ iz 1898. godine, kao i brojni kasniji primjeri.

Razgovaralo se i o digitalizaciji časopisa te o rezultatima toga opsežnoga posla. Na izložbi „Zajedno u planinama – Skupaj v gorah“ koja je bila postavljena na više mjesta u Hrvatskoj i u Sloveniji posebno je bilo istaknuta stoljetna veza između dvaju časopisa, a za samu izložbu korištena je građa iz časopisa „Hrvatski planinar“.

Dogovoreno je da će u časopisima biti predstavljeno više zanimljivih tema od zajedničkog interesa koje će pripremiti i razmijeniti članovi Uredničkih odbora Hrvatskog planinara i Planinskog vestnika (o zanimljivim planinarskim destinacijama u Hrvatskoj i Sloveniji, planinarskoj literaturi, zemljovidima, najave akcija i dr.). Domaćini su uredništvu „Hrvatskog planinara“ darovali promotivni materijal PZS, PV i „I feel Slovenia“ te knjigu Gola gora Vikija Grošelja, a uredništvo „Hrvatskog planinara“ uzvratilo je „Antologijom Hrvatskog planinara 1898 - 2008“ te monografiju „Hrvatsko planinarstvo u 1000 slika“. Urednik „Hrvatskog planinara“ zahvalio je na gostoprimstvu i predložio da se idući susret održi u sjedištu HPS-a u Zagrebu.

Slika.

fotografije: Vladimir Habjan i Irena Mušič Habjan

Odgoda planiranih akcija

Odgoda planiranih akcija (30.03.2020.)

Izvršni odbor Hrvatskog planinarskog saveza donio je 30.3.2020. odluku o odgađanju svih akcija tijekom slijedeća dva mjeseca kojima je organizator ili suorganizator Hrvatski planinarski savez.

Obavijest o novim mjerama za suzbijanje epidemije

Obavijest o novim mjerama za suzbijanje epidemije (19.03.2020.)

Prateći i primjenjujući mjere Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatski planinarski savez apelira na planinarske udruge, vlasnike i upravljače planinarskih objekata da i dalje redovito prate aktualne informacije i odgovorno primjenjuju mjere koje donose i objavljuju nadležne službe.

Skupština HPS-a

Skupština HPS-a (16.03.2020.)

Redovna Skupština HPS-a bila je planirana za 18. travnja 2020. u hotelu Panorama Zagreb s uobičajenim dnevnim redom i pisanim materijalima koje priprema Izvršni odbor. Dnevni red objavljuje se sukladno Statutu HPS-a 30 dana prije održavanja sjednice, međutim zbog javno-zdravstvenih okolnosti sjednica Skupština se odgađa dok se ne steknu uvjeti za njezino održavanje, o čemu će udruge članice biti pravovremeno obaviještene.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.