Međunarodni dan planina - 9. Nepoznati Papuk

utorak, 02.12.2014.

Izlet

Hrvatski planinarski savez, Slavonski planinarski savez i Park prirode Papuk pozivaju zainteresirane planinare na izlet povodom proslave Međunarodnog dana planina.

Međunarodni dan planina - International Mountain day bit će obilježen devetim izletom „Nepoznati Papuk - Uviraljka – Pjetlova kosa“, te otvaranjem planinarskog skloništa „Kneževa voda“. Izlet će se održati u nedjelju 14. prosinca. Okupljanje je do 9.30 sati na vojnoj cesti kod ponora Uviraljka. Planirano je proći po trasi Uviraljka – Pjetlova kosa – Šumeće brdo – Kneževa voda. Preporučuje se ponijeti, uz planinarsku odjeću i obuću i opremu za zaštitu od kiše.

Za ovu prigodu osiguran je pečat manifestacije, letak i skromni domjenak.

Tema ovogodišnje proslave Međunarodnog dana planina je „Planine – planinska poljoprivreda“.

Detaljnije informacije pružaju: PP Papuk 034/313 030, Otmar Tosenberger, 091/181 4119 i Miro Mesić, 098/416 530

Ovdje možete preuzeti PDF s podrobnijim programom i prikazom mjesta okupljanja

Najnovije vijesti

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

15.10.2021.

HPS od 2001. izrađuje godišnji kalendar akcija koji obuhvaća važnije akcije udruga članica HPS-a. Na taj način omogućuje se zainteresiranim planinarima da pravovremeno planiraju svoje sudjelovanje u pohodima i akcijama tijekom godine. U 2021. godini kalendar akcija bio je zbog nemogućnosti planiranja većih akcija u okolnostima epidemije bolesti Covid-19 samo djelomično u funkciji. Sva planinarska društva pozvana su da isplaniraju i u pripremljeni obrazac unesu podatke o većim akcijama...

U Pragu održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA)

U Pragu održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA)

12.10.2021.

U Pragu je od 8. do 10. listopada održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA) a također i glavna skupština Balkanske planinarske unije (BMU). Ukupno u savezima udruženima u EUMA-u djeluje više od 2,6 milijuna registriranih individualnih članova.

Inventarizirana planinarska građa u Samoborskom muzeju

Inventarizirana planinarska građa u Samoborskom muzeju

11.10.2021.

Imajući u vidu da sva dokumentacija Hrvatskog planinarskog društva (HPD), kojemu je HPS tradicijski i pravni sljednik, kao i novija dokumentacija, predstavlja povijesnu građu od posebnog interesa za planinarsku udrugu u Hrvatskoj, HPS je u suradnji sa Samoborskim muzejom proveo inventarizaciju planinarske građe pohranjene u tom muzeju...

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.