Završeno četvrto Hrvatsko-slovensko otvoreno prvenstvo u lednom penjanju

utorak, 29.11.2016.

U subotu je održana finalna utakmica ovogodišnjeg prvenstva koju su svi željno iščekivali. Obzirom da je naš Damir Behlić u prvoj utakmici na Podsljemenskom tunelu uzeo pobjedu, a Janez Svoljšak trijumfirao na Ravnoj gori, svi su jedva čekali vidjeti rasplet na kraju prvenstva. Postavljači smjerova Nejc Šter, Tine Nadrejašič, Tin Pelc, Jaka Hrast i Andrej Pečjak dobro su se potrudili oko zahtjevnosti i atraktivnosti smjerova, a uspjeli su izraditi čak i pravu kocku leda! Suci su bili Branko Ivanek i Andrej Pečjak uz asistiranje novih regionalnih sudaca Danijele Babović i Maria Musulina.

Na kraju je, mogli bismo reći i očekivano, pobijedio Janez i tako obranio prošlogodišnju titulu ukupnog prvaka. Damir Behlić dao je sve od sebe i svakako ima razloga za optimizam u nadolazećem Svjetskom kupu. Damir je ukupno drugim mjestom obranio prošlogodišnji rejting ali i naslov prvaka Hrvatske. Treće mjesto u ukupnom poretku zauzeo je sve bolji Nace Grgorinič.

U ženskoj konkurenciji trijumfirala je naša Zvjezdana Pliskovac, nastavivši niz odličnih rezultata. Tako je postala ukupna prvakinja i prvakinja Hrvatske, dok su drugo i treće mjesto u ukupnom poretku zauzele Sara Jaklič (AO Kranj, Slovenija) i fantastična debitantica Katarina Manovski (SPK Pentraks, Srbija).

Osim natjecanja, u petak je iskusni međunarodni sudac za ledno penjanje, Andrej Pečjak, organizirao seminar i ispit za nacionalne/regionalne suce koji su položili naš Mario Musulin i Danijela Babović iz Srbije. Čestitamo novim sucima i vjerujemo kako će svoje znanje prenositi dalje.

Sudjelovanjem natjecatelja iz Srbije, ovo je prvenstvo postalo definitivno najveće organizirano natjecanje u dry toolingu u regiji, a možda čak i u Europi. Nadamo se da ćemo iz godine u godinu privući još više natjecatelja ali i publike te da će porasti interes za ovaj atraktivan sport.

Ono što je definitivno obilježilo ovogodišnje prvenstvo su fenomenalni uspjesi debitanata. Natjecatelji iz Srbije ostvarili su odlične rezultate i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, no svakako treba istaknuti i novog viceprvaka Hrvatske, mladog Vida Fantova (AO PDS Velebit) koji je tek ovog proljeća završio alpinističku školu i odmah počeo pokazivati velik interes za različite stilove i grane penjanja. Ukupno osvojeno šesto mjesto i drugo mjesto u Hrvatskoj definitivno će mu biti poticaj za daljnji trening.

Ovom prilikom još jednom zahvaljujemo svim organizatorima, postavljačima smjerova, sucima, svima koji su pomogli pri realizaciji svake pojedine utakmice te natjecateljicama i natjecateljima koji su marljivo trenirali i daleko putovali kako bi sudjelovali na prvenstvu. Dakako, ne smijemo zaboraviti niti vjernu publiku koje će, vjerujemo, iz godine u godinu biti sve više.

Vidimo se sljedeće godine!

Rezultati Češnjica:

Muškarci:

1. Janez Svoljšak (AO Kranj)

2. Damir Behlić (AK Put)

3. Sašo Žitnik (AO Železničar)

4. Miha Močnik (AO Železničar)

5. Nikola Arežina (SPK Gekon)

6. Uroš Grilj (AO Matica Ljubljana)

7. Vid Fantov (AO PDS Velebit)

7. Denis Hojnik (HPD Vučje bratstvo)

7. Nikola Sretenović (PD Rujno)

7. Milan Makojveić (PD Armadillo)

11. Marko Kojović (PD Armadillo)

11. Nace Grgorinič (AO Kranj)

Žene:

1. Sara Jaklič (AO Kranj)

2. Zvjezdana Pliskovac (AK Put)

3. Katarina Manovski (SPK Pentraks)

3. Antonina Brdarić (SPK Pentraks)

4. Maja Šuštar (AO Domžale)

5. Maša Osojnik (AO Celje Matica)

6. Tea Čalogović (AO Mosor)

Ukupni poredak:

Muškarci:

1. Janez Svoljšak (AO Kranj)

2. Damir Behlić (AK Put)

3. Nace Grgorinič (AO Kranj)

4. Nikola Arežina (SPK Gekon)

5. Nikola Sretenović (PD Rujno)

6. Vid Fantov (AO PDS Velebit)

7. Denis Hojnik (HPD Vučje bratstvo)

8. Sašo Žitnik (AO Železničar)

9. Miha Močnik (AO Železničar)

10. Marko Kojović (PD Armadillo)

11. Petar Šunderić (PD Armadillo)

12. Branko Slavković (PD Armadillo)

13. Feđa Vilić (AO Željezničar)

14. Marko Petrunić (AO Željezničar)

15. Milan Krga (RAK)

16. Uroš Grilj (AO Matica Ljubljana)

17. Milan Makojević (PD Armadillo)

18. Toni Nemet (AO PDS Velebit)

Žene:

1. Zvjezdana Pliskovac (AK Put)

2. Sara Jaklič (AO Kranj)

3. Katarina Manovski (SPK Pentraks)

4. Maja Šuštar (AO Domžale)

5. Antonina Brdarić (SPK Pentraks)

6. Tea Čalogović (AO Mosor)

7. Maša Osojnik (AO Matica Celje)

8. Marija Jeglič (AO Matica Ljubljana)

9. Suzana Antolin (AO PDS Velebit)

Slika 1 od 8.Slika 2 od 8.Slika 3 od 8.Slika 4 od 8.Slika 5 od 8.Slika 6 od 8.Slika 7 od 8.Slika 8 od 8.

Najnovije vijesti

Poziv na iskazivanje potreba za uređenje planinarskih putova i objekata

Poziv na iskazivanje potreba za uređenje planinarskih putova i objekata

24.01.2023.

Hrvatski planinarski savez poziva planinarske udruge - upravitelje i održavatelje planinarskih putova i objekata na iskazivanje potreba za obnovu, održavanje, uređenje i opremanje planinarske infrastrukture, u cilju organizirane nabave materijala, alata i pribora za te namjene.

125 godina Hrvatskog planinara

125 godina Hrvatskog planinara

06.01.2023.

U 2023. navršava se 125 godina od početka izlaženja Hrvatskog planinara. Časopis Hrvatski planinar jedan je od najstarijih hrvatskih časopisa i jedan od najstarijih planinarskih časopisa na svijetu. Od 1898. godine, kada je počeo izlaziti, pa do najnovijeg siječanjskog broja 2023. objavljeno je 37.528 stranica s 24.675 članaka i vijesti te 26.065 slika i ilustracija.

Hrvatski planinarski savez u 2022. godini

Hrvatski planinarski savez u 2022. godini

01.01.2023.

Organizirano djelovanje Hrvatskoga planinarskog saveza (HPS), planinarskih udruga i planinara u protekloj godini obilježio je zamah svih aktivnosti, osobito nakon prestanka ograničavajućih okolnosti zbog pandemije bolesti Covid-19. Osim brojnih uspješno ostvarenih izleta, tura, pohoda, ekspedicija, logora, tečaja, ispita i drugih aktivnosti, ostvarena su i postignuća i iskoraci u pogledu kvalitete rada u brojnim djelatnostima.

footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.