Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Održan Susret voditelja planinarskih skupina djece i mladih

ponedjeljak, 02.10.2017.

Slika.Na Platku je 30. rujna i 1. listopada održan susret voditelja planinarskih skupina djece i mladih. Na susretu je sudjelovalo 33 planinara iz Varaždina, Splita, Rijeke, Zagreba, Murskog Središća, Drniša, Zadra, Karlovca, Kamanja, Ozlja, Opatije, Samobora i Svete Nedelje. Susret je pripremila i vodila Radna skupina za djecu i mlade HPS-a, koju vode Maja Bišćan, Anita Kristian i Daniela Čupić.

Slika.

Slika.Na početku susreta sudionicima se obratila dopredsjednica HPS-a Jadranka Čoklica, koja je i sama aktivno angažirana u vođenju djece u matičnom planinarskom društvu. Slijedio je program ispunjen igrama, razgovorima i razmjenom neposrednih iskustava. Članice Radne skupine za djecu i mlade na susretu su neposredno prenijele metodiku rada s djecom i mladima u Sloveniji, koju su upoznale prošle godine sudjelovanjem na tečaju za mladinske vodnike Planinske zveze Slovenije, o čemu su pisale i u časopisu „Hrvatski planinar“. Također su prenesena iskustva s male planinarske škole na Alanu. U predvečernjim satima Alan Čaplar održao je prezentaciju o načinu pripreme, organiziranja i vođenja izleta s djecom, na koji se nadovezao razgovor o iskustvima iz raznih skupina zastupljenih na Susretu. Drugoga dana susreta rad je nastavljen kroz edukativne radionice na otvorenom (orijentacija, igre u prirodi, debata o zadanim temama).

Slika.Radna skupina za djecu i mlade pozvala je sve planinare i voditelje planinarskih skupina djece i mladih da redovito izvješćuju o svojim aktivnostima, da u organizaciji izleta i malih planinarskih škola koriste pozitivna iskustva drugih skupina te da na izletima s djecom uobičajene planinarske sadržaje čim češće obogaćuju edukativnim i motivirajućim igrama. Prošle godine Skupština HPS-a usvojila je pravilnik o maloj planinarskoj školi, a također su tiskane dvije planinarske slikovnice i Dječji planinarski dnevnik, u čijem su stvaranju sudjelovala i zainteresirana djeca. Hrvatski planinarski savez posebno podupire organizirani planinarski rad s djecom i mladima u planinarskim udrugama pa je ovaj susret bio prilika da se izrazi zahvalnost svima onima koji vođenjem djece i mladih u planine razvijaju planinarstvo u svojim sredinama.

Slika.

Slika 1 od 6.Slika 2 od 6.Slika 3 od 6.Slika 4 od 6.Slika 5 od 6.Slika 6 od 6.
Lipanjski broj Hrvatskog planinara

Lipanjski broj Hrvatskog planinara (13.06.2019.)

Schlosserov dom na Risnjaku, 40 godina od slavne himalajske ekspedicije, posjet rudarskom oknu, HGSS - tajna uspjeha, samo su dio sadržaja novog broja.

Tisuću planinara na Danima hrvatskih planinara na Ravnoj gori

Tisuću planinara na Danima hrvatskih planinara na Ravnoj gori (09.06.2019.)

Dani hrvatskih planinara su središnje godišnje okupljanje planinara u Hrvatskoj. Organizira ih Hrvatski planinarski savez u suradnji s nekim planinarskim društvom - domaćinom. Ove godine su Dani hrvatskih planinara održani 8. i 9. lipnja 2019. na Trakošćanu i Ravnoj gori u organizaciji HPS-a i PD-a Ravna gora iz Varaždina. U ta dva dana u Trakošćanu i na Ravnoj gori okupilo se oko tisuću planinara iz 70 planinarskih društava.

Na 30. Skupštini HPS-a izabrana nova tijela HPS-a

Na 30. Skupštini HPS-a izabrana nova tijela HPS-a (01.06.2019.)

U hotelu Panorama u Zagrebu u subotu 1. lipnja 2019. održana je 30. Skupština HPS-a. Na Skupštini je sudjelovalo 120 predstavnika planinarskih udruga članica HPS-a. Prema predviđenom dnevnom redu usvojeno je programsko izvješće u radu HPS-a u 2018. godini, financijsko izvješće za 2018. godinu, izvješća Nadzornog odbora i Suda časti, odluka o raspodjeli namjenskih sredstava po komisijama i aktivnostima u 2019. godini te program rada i financijski plan za 2020. godinu. Također je usvojen detaljno razrađen program rada HPS-a u idućem četverogodišnjem mandatnom razdoblju, a središnji sadržaj Skupštine bio je izbor tijela i dužnosnika HPS-a za razdoblje od 2019. do 2023. godine.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.