Održan Susret voditelja planinarskih skupina djece i mladih

ponedjeljak, 02.10.2017.

Slika.Na Platku je 30. rujna i 1. listopada održan susret voditelja planinarskih skupina djece i mladih. Na susretu je sudjelovalo 33 planinara iz Varaždina, Splita, Rijeke, Zagreba, Murskog Središća, Drniša, Zadra, Karlovca, Kamanja, Ozlja, Opatije, Samobora i Svete Nedelje. Susret je pripremila i vodila Radna skupina za djecu i mlade HPS-a, koju vode Maja Bišćan, Anita Kristian i Daniela Čupić.

Slika.

Slika.Na početku susreta sudionicima se obratila dopredsjednica HPS-a Jadranka Čoklica, koja je i sama aktivno angažirana u vođenju djece u matičnom planinarskom društvu. Slijedio je program ispunjen igrama, razgovorima i razmjenom neposrednih iskustava. Članice Radne skupine za djecu i mlade na susretu su neposredno prenijele metodiku rada s djecom i mladima u Sloveniji, koju su upoznale prošle godine sudjelovanjem na tečaju za mladinske vodnike Planinske zveze Slovenije, o čemu su pisale i u časopisu „Hrvatski planinar“. Također su prenesena iskustva s male planinarske škole na Alanu. U predvečernjim satima Alan Čaplar održao je prezentaciju o načinu pripreme, organiziranja i vođenja izleta s djecom, na koji se nadovezao razgovor o iskustvima iz raznih skupina zastupljenih na Susretu. Drugoga dana susreta rad je nastavljen kroz edukativne radionice na otvorenom (orijentacija, igre u prirodi, debata o zadanim temama).

Slika.Radna skupina za djecu i mlade pozvala je sve planinare i voditelje planinarskih skupina djece i mladih da redovito izvješćuju o svojim aktivnostima, da u organizaciji izleta i malih planinarskih škola koriste pozitivna iskustva drugih skupina te da na izletima s djecom uobičajene planinarske sadržaje čim češće obogaćuju edukativnim i motivirajućim igrama. Prošle godine Skupština HPS-a usvojila je pravilnik o maloj planinarskoj školi, a također su tiskane dvije planinarske slikovnice i Dječji planinarski dnevnik, u čijem su stvaranju sudjelovala i zainteresirana djeca. Hrvatski planinarski savez posebno podupire organizirani planinarski rad s djecom i mladima u planinarskim udrugama pa je ovaj susret bio prilika da se izrazi zahvalnost svima onima koji vođenjem djece i mladih u planine razvijaju planinarstvo u svojim sredinama.

Slika.

Slika 1 od 6.Slika 2 od 6.Slika 3 od 6.Slika 4 od 6.Slika 5 od 6.Slika 6 od 6.

Najnovije vijesti

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

12.05.2021.

U svibanjskom broju Hrvatskog planinara prisjećamo se prvog uspona na Mount Everest, predstavljamo mladu kosovsku planinarku Mriku Nikqi, planinarimo po Hrastovičkoj gori, Bilogori, Kleku, Pagu ...

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.