Planinarska kuća Hunjka prestala s radom

subota, 13.01.2018.

Slika.HPD Zanatlija, Zagreb izvješćuje da je planinarska kuća Hunjka prestala sa radom 31. prosinca 2017. godine.

Objekt je u vlasništvu Hrvatskih šuma. U 2017. godini istekla je koncesija koju je za taj objekt imalo Udruženje obrtnika grada Zagreba. U okviru objekta se provodila ugostiteljska djelatnost, koju je provodio ugostitelj temeljem ugovora sa Udruženjem obrtnika. Za planinarske se potrebe koristila planinarska soba, o čijem se korištenju brinuo HPD Zanatlija, Zagreb. Zaključno sa 31. prosinca 2017. godine, dosadašnji korisnici Hunjke su je trebali isprazniti i napustiti, te predati Hrvatskim šumama. Tim činom Hunjka je prestala biti planinarski objekt, a HPD Zanatlija, Zagreb više ne može provoditi nikakve aktivnosti u tom objektu.

Najnovije vijesti

Planinarski objekti u službi sigurnosti u planinama

Planinarski objekti u službi sigurnosti u planinama

29.02.2024.

Planinarski domovi, kuće i skloništa nezamjenjiva su planinarska, posjetiteljska, turistička i sigurnosna infrastruktura u našim planinama. Uvijek iznova treba podsjetiti da je njihovo postojanje i funkcioniranje nezamislivo bez neizmjernog zalaganja planinara i planinarskih udruga te je 150. obljetnica organiziranog planinarstva u Hrvatskoj prilika za vrednovanje i iskazivanje zahvalnosti svima koji su svojim djelovanjem doprinijeli izgradnji, obnavljanju, održavanju, upravljanju i općenito funkcioniranju planinarskih objekata.

 Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

14.02.2024.

Hrvatski planinarski savez poziva sve planinare i planinarske udruge na sudjelovanje na usponu na Klek kod Ogulina, koji će s održati u subotu 13. travnja 2024. Taj uspon jedna je od središnjih akcija koje se organiziraju povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

14.02.2024.

U cilju obnove i uređenja registriranih planinarskih putova i planinarskih objekata u hrvatskim planinama HPS uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 398.200 eura provodi projekt „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura 2023/24.“ Sa skorim dolaskom toplijih dana projekt ulazi u fazu intenzivnijih terenskih aktivnosti pa pozivamo planinarske udruge da pravovremeno planiraju i pripremaju svoje akcije na obnovi i uređenju putova i objekata.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez