Aleksandar Mataruga prvi na međunarodnom natjecanju u Češkoj, Damir Behlić četvrti

nedjelja, 11.12.2011.

Hrvatska reprezentacija u lednom i dry-tooling penjanju odlično je startala u novoj sezoni - na međunarodnom natjecanju u Češkoj, Dry Tool Cup Brno 2011. ove subote Aleksandar Mataruga (RAK) osvojio je fenomenalno prvo mjesto, dok je Damiru Behliću (RAK) zamalo izmaklo treće mjesto. U konkurenciji 40 natjecatelja, hrvatski dvojac super se snašao. Nakon kvalifikacija, obojica su ušli u finale među najboljih osam - Damir na 3. mjestu, a Aleksandar na 7. mjestu. U finalu situacija se okrenula - Damir osvaja 4. mjesto, a Aleksandar dolazi do svoje prve pobjede na nekom međunarodnom natjecanju. Odlična je to najava predstojeće sezone u kojoj će obojica nastupiti u Svjetskom kupu u lednom penjanju (UIAA). Fotografije i ukupne rezultate možete pogledati na službenim stranicama natjecanja http://www.lokalka.eu/?bcoid=2034

(V. S.)

Najnovije vijesti

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

13.04.2024.

Usponom na Klek u subotu 13. travnja hrvatski planinari obilježili su svečano 150. obljetnicu povijesnog događaja kojim je 1874. začeto planinarstvo u Hrvatskoj. Na usponu na Klek sudjelovalo je 2000 planinara, a s njima se do planinarskog doma popeo i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

03.04.2024.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju bila je prva u nizu akcija izvedenih u povodu 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Iskusna sedmeročlana ekipa ispenjala je u granitnim stijenama Patagonije najviše što je u vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima bilo moguće.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

30.03.2024.

Četvrti ovogodišnji broj Hrvatskog planinara otvara članak poznatog istarskog slijepog planinara Feruča Lazarića o njegovu posjetu Peruu.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez