Projektni sastanak inicijative Penjanje za sve u Mađarskoj

ponedjeljak, 11.06.2018.

Slika.Od 7. do 10. lipnja 2018. u mađarskom Bakonyszentlászló održan je prošireni sastanak vodstva projekta i članova šest tematskih radnih skupina u projektu. Tim Hrvatskog planinarskog saveza činili su Dorijan Klasnić i Stjepan Dubac iz PDS Velebit, Jagor Koprek iz HPD Zagreb-Matica, Antonio Begić iz HPD Željezničar, Tea Čalogović iz HPD Mosor te administratorica HPS-ove komponente projekta Gordana Blažević-Salopek iz ŠPK Ogulin.

Predstavnici tima HPS-a su s vodećim partnerom dogovorili izvedbu desetak aktivnosti u Republici Hrvatskoj sa svrhom promocije ključnih resursa hrvatskog planinarstva u kontekstu povećanja članstva te podizanja kvalitete tj. raznih oblika edukacije i inkluzivnih programa u planinarstvu.

Slika.

Slika.Nakon promocije inkluzije osoba s invaliditetom tijekom Tradicionalnog pohoda na Dinaru 2. lipnja, HPS će putom Projekta podržati još dvije aktivnosti Radne skupine za osobe s invaliditetom koja odnedavna uspješno djeluje u sklopu Vodičke službe HPS-a. 14. lipnja, podržan će biti dan otvorenih vrata ŠPK Ogulin, a promocija indoor i outdoor penjanja za djecu i mlade bit će podržana i u Zagrebu i Splitu u rujnu 2018. godine. Nadalje, HPS će dodatno putom projekta podržati promotivnu aktivnost uključivanja planinara mlađih od 30 godina u alpinizam tijekom jeseni na Kalniku te edukativne aktivnosti naprednog planinarenja koje provodi PDS Velebit. Uključivanje mladih planinara u vođenje skupina djece i mladih još je jedna aktivnost koja može računati na podršku projekta, a s posebnom pažnjom pa i u međunarodnom kontekstu, bit će podržan i tradicionalni alpinistički kamp na Biokovu u 10. mjesecu.

Slika.U trećoj, završnoj, godini projekta, na međunarodnom planu planiran je i Tjedan planinarstva u Italiji od 16. do 22. rujna, vrijedan seminar za instruktore planinarskih disciplina koji će se u 10. mjesecu održati u Sloveniji te završni administrativni sastanak u Slovačkoj koncem godine.

Slika.Projekt „Penjanje za sve” - Promocija planinarstva i penjačkih sportova kao fizičke i društvene aktivnosti za sve sufinancira Europska unija putom Erasmus Plus programa za obrazovanje, obuku, mlade i sport, a provode šest nacionalnih sportskih saveza, na čelu s Český horolezecký svazom (ČHS) kao vodećim partnerom. Partneri na projektu su Club Alpino Italiano (CAI), Slovenský horolezecký spolok JAMES (SHS JAMES), Magyar Hegyés Sportmászó Szövetség (MHSS), Planinska zveza Slovenije (PZS) i Hrvatski planinarski savez (HPS).

Slika 1 od 13.Slika 2 od 13.Slika 3 od 13.Slika 4 od 13.Slika 5 od 13.Slika 6 od 13.Slika 7 od 13.Slika 8 od 13.Slika 9 od 13.Slika 10 od 13.Slika 11 od 13.Slika 12 od 13.Slika 13 od 13.

Najnovije vijesti

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

13.04.2024.

Usponom na Klek u subotu 13. travnja hrvatski planinari obilježili su svečano 150. obljetnicu povijesnog događaja kojim je 1874. začeto planinarstvo u Hrvatskoj. Na usponu na Klek sudjelovalo je 2000 planinara, a s njima se do planinarskog doma popeo i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

03.04.2024.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju bila je prva u nizu akcija izvedenih u povodu 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Iskusna sedmeročlana ekipa ispenjala je u granitnim stijenama Patagonije najviše što je u vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima bilo moguće.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

30.03.2024.

Četvrti ovogodišnji broj Hrvatskog planinara otvara članak poznatog istarskog slijepog planinara Feruča Lazarića o njegovu posjetu Peruu.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez