Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Raspis za BMC International Summer Climbing Meet

petak, 07.12.2018.

Nakon jednogodišnje stanke, BMC ponovo poziva zainteresirane da se prijave na njihov International Summer Climbing Meet, koji će se održati od 12. do 19. svibnja na Llanberis Passu u Walesu.

Pozivamo kandidate da se prijave i nadamo se da ćemo moći poslati dvoje kandidata (ženu i muškarca). Organizator zadržava pravo poziva samo jednog kandidata, ukoliko bude mnogo prijavljenih.

Prednost imaju kandidati koji do sada još nisu sudjelovali na skupovima BMC-a. Prijaviti se mogu penjači/ce koji su već iskusni u penjanju "trad" smjerova (minimalno dvije godine iskustva s postavljanjem i skidanjem međuosiguranja), a prijavi moraju priložiti karton s 10 ispenjanih neosiguranih smjerova u posljednje dvije godine. Karton mora sadržavati uobičajene značajke (ocjena, dužina, datum, partner, ime smjera, područje, način). Također molimo priložiti fotografiju ili scan iskaznice HPS-a s markicom za tekuću godinu.

Komisija za alpinizam pokriva troškove sudjelovanja (kotizaciju) u koje su uključeni smještaj, hrana, večernje prezentacije, penjanje s iskusnim partnerima te prijevoz s mančesterskog aerodroma. Sudionici sami organiziraju prijevoz do Velike Britanije te za isti snose troškove. Molimo kandidate da ne kupuju avionske karte prije nego što dobiju konačnu potvrdu o sudjelovanju od BMC-a sredinom veljače.

Prijave zaprimamo do 15. siječnja 2019. godine.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno pišite na alpinizam@hps.hr

145 godina od osnivačkog sastanka HPD-a

145 godina od osnivačkog sastanka HPD-a (15.10.2019.)

Na današnji dan, 15. listopada 1874. u zgradi Narodnog muzeja u Zagrebu, u uredu kustosa Đure Pilara održan osnivački sastanak Hrvatskog planinarskog družtva.

Obnova Rossijevog skloništa u Rožanskim kukovima

Obnova Rossijevog skloništa u Rožanskim kukovima (15.10.2019.)

Za vikend 12. i 13. listopada provedena je akcija obnove Rossijevog skloništa u Rožanskim kukovima na Sjevernom Velebitu. Vrijedni članovi PD-a Gromovača iz Otočca su zajedno s Ivanom Juretićem prionuli zamjeni pokrova na Rossijevoj kolibi, koji je nastradao proljetos u neveri.

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a (01.10.2019.)

Radi prikupljanja podataka za kalendar akcija HPS-a na elektroničke adrese svih planinarskih udruga poslan je poziv za unošenje podataka o većim akcijama koje udruge planiraju organizirati u idućoj godini. Za razliku od prethodnih godina, podaci o planiranim akcijama prikupljaju se isključivo putem web obrasca na webu HPS-a. Kalendar akcija objavit će se u zidnom kalendaru HPS-a, u časopisu »Hrvatski planinar« te na webu HPS-a www.hps.hr.

Google Search


hps.hr webVrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.