Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Raspis za BMC International Summer Climbing Meet

petak, 07.12.2018.

Nakon jednogodišnje stanke, BMC ponovo poziva zainteresirane da se prijave na njihov International Summer Climbing Meet, koji će se održati od 12. do 19. svibnja na Llanberis Passu u Walesu.

Pozivamo kandidate da se prijave i nadamo se da ćemo moći poslati dvoje kandidata (ženu i muškarca). Organizator zadržava pravo poziva samo jednog kandidata, ukoliko bude mnogo prijavljenih.

Prednost imaju kandidati koji do sada još nisu sudjelovali na skupovima BMC-a. Prijaviti se mogu penjači/ce koji su već iskusni u penjanju "trad" smjerova (minimalno dvije godine iskustva s postavljanjem i skidanjem međuosiguranja), a prijavi moraju priložiti karton s 10 ispenjanih neosiguranih smjerova u posljednje dvije godine. Karton mora sadržavati uobičajene značajke (ocjena, dužina, datum, partner, ime smjera, područje, način). Također molimo priložiti fotografiju ili scan iskaznice HPS-a s markicom za tekuću godinu.

Komisija za alpinizam pokriva troškove sudjelovanja (kotizaciju) u koje su uključeni smještaj, hrana, večernje prezentacije, penjanje s iskusnim partnerima te prijevoz s mančesterskog aerodroma. Sudionici sami organiziraju prijevoz do Velike Britanije te za isti snose troškove. Molimo kandidate da ne kupuju avionske karte prije nego što dobiju konačnu potvrdu o sudjelovanju od BMC-a sredinom veljače.

Prijave zaprimamo do 15. siječnja 2019. godine.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno pišite na alpinizam@hps.hr

Promotivni planinarski filmovi

Promotivni planinarski filmovi "Hrvatske planine" i "Hrvatske planinarske kuće" (02.02.2019.)

U cilju popularizacije hrvatskih planina i planinarstva Komisija za promidžbu i izdavačku djelatnost HPS-a pripremila je i objavila dva planinarska edukativno-promotivna filma. Oba filma traju po 8-9 minuta, a prikazuju prepoznatljiva planinarska odredišta u hrvatskim planinama, od Slavonije do Istre i od Zagorja do Dalmacije.

Preminula Jasna Kosović

Preminula Jasna Kosović (01.02.2019.)

U Zagrebu je u četvrtak 31. siječnja 2019. preminula Jasna Kosović, članica HPD-a „Zagreb-Matica“. Jasna Kosović istaknula se dugogodišnjom brigom o Goranskom planinarskom putu, kojega je sa suradnicima temeljito obnovila te izdala kvalitetan vodič i dnevnik za sve tri dionice GPP-a. Izniman doprinos dala je i kao pročelnica Komisije za planinarske putove HPS-a...

40 godina PD Đakovo

40 godina PD Đakovo (21.01.2019.)

Planinarsko društvo Đakovo je osnovano 19. siječnja 1979. i ovih dana proslavlja svoj 40. rođendan. Cijela 2019. će biti u znaku tog jubileja. Prva događanja su već za nama.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.