Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Raspis za BMC International Summer Climbing Meet

petak, 07.12.2018.

Nakon jednogodišnje stanke, BMC ponovo poziva zainteresirane da se prijave na njihov International Summer Climbing Meet, koji će se održati od 12. do 19. svibnja na Llanberis Passu u Walesu.

Pozivamo kandidate da se prijave i nadamo se da ćemo moći poslati dvoje kandidata (ženu i muškarca). Organizator zadržava pravo poziva samo jednog kandidata, ukoliko bude mnogo prijavljenih.

Prednost imaju kandidati koji do sada još nisu sudjelovali na skupovima BMC-a. Prijaviti se mogu penjači/ce koji su već iskusni u penjanju "trad" smjerova (minimalno dvije godine iskustva s postavljanjem i skidanjem međuosiguranja), a prijavi moraju priložiti karton s 10 ispenjanih neosiguranih smjerova u posljednje dvije godine. Karton mora sadržavati uobičajene značajke (ocjena, dužina, datum, partner, ime smjera, područje, način). Također molimo priložiti fotografiju ili scan iskaznice HPS-a s markicom za tekuću godinu.

Komisija za alpinizam pokriva troškove sudjelovanja (kotizaciju) u koje su uključeni smještaj, hrana, večernje prezentacije, penjanje s iskusnim partnerima te prijevoz s mančesterskog aerodroma. Sudionici sami organiziraju prijevoz do Velike Britanije te za isti snose troškove. Molimo kandidate da ne kupuju avionske karte prije nego što dobiju konačnu potvrdu o sudjelovanju od BMC-a sredinom veljače.

Prijave zaprimamo do 15. siječnja 2019. godine.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno pišite na alpinizam@hps.hr

Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u RH obilježeni usponom na Dinaru

Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u RH obilježeni usponom na Dinaru (24.05.2020.)

U povodu Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj 22. i 23. svibnja u Kninu i na Dinari održano je javno predstavljanje Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara te uspon na 1831 metara visok najviši vrh Hrvatske. U sklopu svojeg obraćanja ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i njegovi suradnici posebno su istaknuli ulogu Hrvatskog planinarskog saveza u vrednovanju, popularizaciji i očuvanju prirodnih vrijednosti Dinare.

Virtualna planinarska izložba

Virtualna planinarska izložba "Tri godišnjice" u Samoborskom muzeju (20.05.2020.)

Povodom Međunarodnog dana muzeja 18. 5. 2020. Samoborski muzej objavio je virtualnu izložbu "Tri godišnjice". Tom izložbom obilježava se 145. godina od prvog planinarskog pohoda Hrvatskog planinarskog društva, 15. Japetićev pohod te 100. godišnjica rođenja planinara Miroslava Ivaniševića.

Preminuo velikan slovenskog alpinizma Tone Škarja

Preminuo velikan slovenskog alpinizma Tone Škarja (12.05.2020.)

Planinska zveza Slovenije objavila je da je 11. svibnja 2020. preminuo Tone Škarja, vođa brojnih alpinističkih ekspedicija, gorski spašavatelj i počasni član PZS-a.

Google Search


hps.hr webWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.