Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Izvještaj s ispita za Instruktore, Platak 2.2.2019.

srijeda, 06.02.2019.

Komisija za planinsko skijanje 2. veljače 2019. godine na Platku organizirala je ispit za naziv Instruktor planinskog skijanja. Ispitnu komisiju činili su instruktori planinskog skijanja: Dado Mesarić, Vladimir Paušić i Mladen Nikšić, a bilo je sedam prijava od kojih su četiri prihvaćene. Ispitu su pristupili i položili ovi kandidati: Danko Petrin, Dražen Pezer, Marko Polić i Alan Račić. Sva četvorica pokazala su iznimno visoku razinu iskustva, zrelosti i edukatorskih vještina. Što je najvažnije, pokazali su spremnost da svoje znanje podijele s drugima. Ovime je popis instruktora planinskog skijanja povećan na dvanaest članova.

Nakon ispita održan je sastanak kojem su pored navedenih prisustvovali još i Marko Vuković te Branko Šeparović, dakle ukupno devet instruktora. Tim povodom, a na poticaj ispitne komisije, osnovana je "instruktorska zajednica", radno tijelo pri KPS koje okuplja sve instruktore, s ciljem vođenja brige o potrebama i razvoju struke te pripadajućih kompetencija. Instruktorska zajednica također ima zadatak aktivno pratiti rad na terenu te pomagati razvoj novih generacija instruktora. Ujedno je utvrđena i razina znanja na kojoj će se provoditi sve buduće edukacije.

KPS je na Platku održala i svoju sjednicu na kojoj su potvrđeni strateški ciljevi za 2019. godinu.

Informacije za planinarske udruge

Informacije za planinarske udruge (30.11.2020.)

Na službene elektroničke adrese svih osnovnih planinarskih udruga upućene su obavijesti o naručivanju i distribuciji članskog materijala za 2021. godinu, prikupljanju i evidentiranju članstva, provođenju planinarskih aktivnosti u uvjetima epidemije, zidnim kalendarima te planiranju aktivnosti u 2021. godini. Pozivamo dužnosnike planinarskih udruga da redovito prate službenu elektroničku poštu na domeni hps.hr te da o svim temama i novostima redovito informiraju članstvo svojih udruga. Osnovne informacije također su dostupne i ovdje.

 Odlični rezultati hrvatskih penjača na EP-u u Moskvi

Odlični rezultati hrvatskih penjača na EP-u u Moskvi (28.11.2020.)

Od 21. do 28. studenoga 2020. održano je u Moskvi u organizaciji Međunarodne sportsko penjačke federacije (IFSC) Europsko prvenstvo u sportskom penjajnju. Hrvatsku su predstavljali članovi hrvatske sportsko penjačke reprezentacije Vana Piccini (SPK Marulianus, Split) i Nikola Kramarić (SPK Lapis, Split), ostvarivši vrlo dobre rezultate...

 Zaštita zdravlja na prvom mjestu

Zaštita zdravlja na prvom mjestu (28.11.2020.)

Radi povećanog brojnih upita Hrvatskom planinarskom savezu tijekom proteklih dana ponavljamo i podsjećamo sve posjetitelje planina na Preporuke za zaštitu zdravlja pri planinarskim i penjačkim aktivnostima. Hrvatski planinarski savez od početka epidemije redovito poziva i podsjeća sve posjetitelje planina da prate i odgovorno primjenjuju mjere, upute i preporuke kojima je cilj zaštita zdravlja.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacijeWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.