Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Izvještaj s ispita za Instruktore, Platak 2.2.2019.

srijeda, 06.02.2019.

Komisija za planinsko skijanje 2. veljače 2019. godine na Platku organizirala je ispit za naziv Instruktor planinskog skijanja. Ispitnu komisiju činili su instruktori planinskog skijanja: Dado Mesarić, Vladimir Paušić i Mladen Nikšić, a bilo je sedam prijava od kojih su četiri prihvaćene. Ispitu su pristupili i položili ovi kandidati: Danko Petrin, Dražen Pezer, Marko Polić i Alan Račić. Sva četvorica pokazala su iznimno visoku razinu iskustva, zrelosti i edukatorskih vještina. Što je najvažnije, pokazali su spremnost da svoje znanje podijele s drugima. Ovime je popis instruktora planinskog skijanja povećan na dvanaest članova.

Nakon ispita održan je sastanak kojem su pored navedenih prisustvovali još i Marko Vuković te Branko Šeparović, dakle ukupno devet instruktora. Tim povodom, a na poticaj ispitne komisije, osnovana je "instruktorska zajednica", radno tijelo pri KPS koje okuplja sve instruktore, s ciljem vođenja brige o potrebama i razvoju struke te pripadajućih kompetencija. Instruktorska zajednica također ima zadatak aktivno pratiti rad na terenu te pomagati razvoj novih generacija instruktora. Ujedno je utvrđena i razina znanja na kojoj će se provoditi sve buduće edukacije.

KPS je na Platku održala i svoju sjednicu na kojoj su potvrđeni strateški ciljevi za 2019. godinu.

Održan sastanak pročelnika komisija i savjetovanje o sustavu školovanja u HPS-u

Održan sastanak pročelnika komisija i savjetovanje o sustavu školovanja u HPS-u (22.02.2020.)

U Domu HPS-a u Zagrebu 22. veljače održani su sastanak članova Izvršnog odbora s pročelnicima komisija HPS-a i interdisciplinarno savjetovanje o sustavu školovanja u HPS-u.

Hrvatski planinar za veljaču 2020.

Hrvatski planinar za veljaču 2020. (13.02.2020.)

Iz tiska je izašao novi broj Hrvatskog planinara iz kojeg izdvajamo: Bryce Canyon u američkoj državi Utah, vrh Tateyama u Japanu, prisjećamo se predsjednika PSH Mirka Prebega i velikog planinara Stanka Gilića.

Slovenski planinari na E12

Slovenski planinari na E12 (28.01.2020.)

Nakon četiri dionice, a u mjesecu siječnju četvrti puta, tijekom četiri godine, slovenski planinari uspješno su završili prvu hrvatsku dionicu Europskog pješačkog puta E12.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.