Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Izvještaj s ispita za Instruktore, Platak 2.2.2019.

srijeda, 06.02.2019.

Komisija za planinsko skijanje 2. veljače 2019. godine na Platku organizirala je ispit za naziv Instruktor planinskog skijanja. Ispitnu komisiju činili su instruktori planinskog skijanja: Dado Mesarić, Vladimir Paušić i Mladen Nikšić, a bilo je sedam prijava od kojih su četiri prihvaćene. Ispitu su pristupili i položili ovi kandidati: Danko Petrin, Dražen Pezer, Marko Polić i Alan Račić. Sva četvorica pokazala su iznimno visoku razinu iskustva, zrelosti i edukatorskih vještina. Što je najvažnije, pokazali su spremnost da svoje znanje podijele s drugima. Ovime je popis instruktora planinskog skijanja povećan na dvanaest članova.

Nakon ispita održan je sastanak kojem su pored navedenih prisustvovali još i Marko Vuković te Branko Šeparović, dakle ukupno devet instruktora. Tim povodom, a na poticaj ispitne komisije, osnovana je "instruktorska zajednica", radno tijelo pri KPS koje okuplja sve instruktore, s ciljem vođenja brige o potrebama i razvoju struke te pripadajućih kompetencija. Instruktorska zajednica također ima zadatak aktivno pratiti rad na terenu te pomagati razvoj novih generacija instruktora. Ujedno je utvrđena i razina znanja na kojoj će se provoditi sve buduće edukacije.

KPS je na Platku održala i svoju sjednicu na kojoj su potvrđeni strateški ciljevi za 2019. godinu.

Promotivni planinarski filmovi

Promotivni planinarski filmovi "Hrvatske planine" i "Hrvatske planinarske kuće" (02.02.2019.)

U cilju popularizacije hrvatskih planina i planinarstva Komisija za promidžbu i izdavačku djelatnost HPS-a pripremila je i objavila dva planinarska edukativno-promotivna filma. Oba filma traju po 8-9 minuta, a prikazuju prepoznatljiva planinarska odredišta u hrvatskim planinama, od Slavonije do Istre i od Zagorja do Dalmacije.

Preminula Jasna Kosović

Preminula Jasna Kosović (01.02.2019.)

U Zagrebu je u četvrtak 31. siječnja 2019. preminula Jasna Kosović, članica HPD-a „Zagreb-Matica“. Jasna Kosović istaknula se dugogodišnjom brigom o Goranskom planinarskom putu, kojega je sa suradnicima temeljito obnovila te izdala kvalitetan vodič i dnevnik za sve tri dionice GPP-a. Izniman doprinos dala je i kao pročelnica Komisije za planinarske putove HPS-a...

40 godina PD Đakovo

40 godina PD Đakovo (21.01.2019.)

Planinarsko društvo Đakovo je osnovano 19. siječnja 1979. i ovih dana proslavlja svoj 40. rođendan. Cijela 2019. će biti u znaku tog jubileja. Prva događanja su već za nama.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.